Follow:
TB

Stelling: Is een camera vereist voor foto’s maken

image1 [259634]Door Celine – De laatste tijd zie ik steeds meer bloggers die een camera hebben om bijvoorbeeld productfoto’s te maken. Sinds kort heb ik ook een camera en ik merk toch echt verschil. Vandaag ga ik verder in op deze stelling en laat ik jullie alle voor en nadelen zien van een camera.

Camera

Toen ik nog geen camera had dacht ik van, er is toch niet zoveel verschil? Nou dat is er dus wel. Hieronder zien jullie twee productfoto’s, eentje gemaakt met mijn Iphone 5 en eentje gemaakt met mijn Canon SX60.image1 [267130]

Zoals jullie zien is dit niet de meest mooiste foto. Deze is gemaakt met mijn Iphone 5. Ik hou er altijd wel van dat je lekker snel een foto kan maken en als je hand een beetje trilt dat het niet meteen wazig word. Nou, dat gebeurde dus wel. Op naar poging 2!

image2 [259635]

Ah poging 2 is al veel beter! Je moet er even je tijd voor nemen, maar dan heb je ook wel wat. Toch is het logo Catrice een beetje vaag en blijft een beetje in de kleuren achter. Ook zie je dat het nagellak potje een beetje in de muur verdwijnt, dat niet het potje er helemaal uitspringt.

camera

Mijn eerste poging met mijn Canon SX60 is meteen al een succes. De kleuren komen mooi uit, ter vergelijking met de kleur in het echt. Ook ‘verdwijnt’ het potje niet de muur in. Het logo komt ook mooi uit en verdwijnt niet in de kleuren van de nagellak zelf.

Voordelen van Canon SX60.

 • Maakt mooie, goede foto’s.
 • Als de afbeelding beweegt, hersteld de camera het beeld vanzelf.
 • Snel een foto maken kan.
 • Er zit wifi op, waarmee je makkelijk je foto’s op je mobiel of tablet kan zetten.
 • Je kan 60x inzoomen, terwijl het beeld gewoon scherp blijft. Je kan dus zover in zoomen, dat wat je met het blote oog ziet op de camera heel dichtbij is.

Nadelen van Canon SX60.

 • De camera is een heel gesjouw om mee te nemen, een telefoon is dus veel handiger.
 • Je hebt je camera niet altijd mee, waardoor je met je telefoon een foto moet maken.

Heb jij zelf ook een camera? En hoe gebruik je deze?

-Celine.

 

 

 

 

 

 

Related:

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Eilish (artisticstateofmind)

  Voor instagram vind ik foto’s maken met mn telefoon prima. Voor mn blog gebruik ik altijd mn camera ( nikon D3200)

  9 augustus 2015 at 21:06
 • Reply Blogtips: Hoe kwalitatief goeie foto's maken?

  […] Probeer maar eens van een voorwerp die beweegt een foto te maken met jouw Iphone, dat lukt niet. In dit artikel kun je nog meer lezen over de voordelen van een […]

  4 oktober 2015 at 15:01
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  A Portugal photobl

  Door Celine - Afgelopen vakantie ben ik naar Portugal geweest naar het plaatsje Cascais. Hier heb ik natuurlijk veel foto's...

  Sluiten