Hoe laat je een doffe huid weer meer stralen?

Heb je last van een doffe huid? Wisseling van de seizoenen, een drukke periode of veranderingen in je leven: er kunnen verschillende redenen aan ten grondslag liggen. Het is natuurlijk vervelend en je wilt er zo snel mogelijk weer vanaf. De juiste huidverzorging...

Etherische oliën van Jiva Organic: Review

Ik ben gek op etherische oliën. Ze ruiken heerlijk en je kan ze ook in verschillende producten stoppen. Zo gebruik ik graag etherische oliën in mijn zelfgemaakte deo, om die zo een lekker geurtje te geven. Dit keer review ik dan ook de etherische oliën van Jiva...

Vakantiepark in de natuur: Recreatiepark de Leistert

Limburg heeft prachtige natuur en je kan daar dus ook prachtig verblijven. Ik ben zelf gek op de natuur en ga graag dagjes weg naar een vakantiepark in de natuur. Er zijn namelijk maar liefst drie verschillende nationale parken in Limburg en het is een provincie waar...
Braun Silk-épil 9 SensoSmart Wet&Dry | Review
0 Comments

Written by Celine

5 december 2019

Iedereen wil wel weken van zijn lichaamshaar af zijn. Ik bedoel, dat elke dag scheren.. Daar heeft niemand toch tijd voor? Nou, dat is de reden waarom ik ben begonnen met epileren. Het vooruitzicht dat mijn lichaamshaar weken weg zou blijven, is natuurlijk geweldig. Dit epileren doe ik met de Braun Silk-épil 9 SensoSmart Wet&Dry. Naast dat het heel handig is gebruik is, is een epilator ook nog eens heel duurzaam sinds je niet meer gebruik hoeft te maken van plastic wegwerp mesjes.

Deze post bevat affiliate links. Je kan mijn disclaimer hier zien. Bedankt voor je support!

Unboxing de Braun Silk-épil 9 SensoSmart

De Braun Silk Epil 9 is een epilator die aantoont wanneer je te hard epileert. De Silk Epil Sensosmart is een volledig 4-in-1 epilator, scrub en huidverzorgingssysteem. Het bevat de SensoSmart druksensortechnologie om de ontharing te begeleiden en om meer haar te verwijderen. Daarnaast kan je deze epilator gebruiken onder de douche, maar ook droog.

Braun Silk-épil 9 SensoSmart

De set bevat de volgende onderdelen:

  • Braun Silk Epil 9/990 SensoSmart Epilator
  • Diepwerkend massageopzetstuk
  • Zachte en harde exfoliatieborstel
  • 3 hygienekapjes
  • Opzetstuk voor het gezicht
  • Huidcontactopzetstuk
  • Scheerhoofd
  • Trimmeropzetstuk
  • Etui
  • Standaard

Daarnaast belooft Braun dat deze Braun Silk-épil 9 SensoSmart haartjes 4x korter dan wax epileert, dankzij het 40% brede epilatorhoofd. De epilator is bovendien snoerloos, waardoor je hem makkelijk in bad of onder de douche kan gebruiken. Om 50 minuten te epileren, moet je de epilator 2 uur opladen. Ook heeft de epilator een flexibel hoofd, waardoor het zich aanpast aan de rondingen voor een efficiënte epilatie, zelfs op lastige plekken als de knieën en oksels. Als laatste is het Smartlight heel handig. Dit is een lichtje die de fijnste haartjes laat zien, zodat je alles kan ontharen.

Pijn bij epileren bij de Braun Silk-épil 9 SensoSmart?

Als mensen aan epileren denken, dan denken ze meteen over de pijn. Toch viel dit bij mij heel erg mee. De eerste keer epileren ging namelijk echt super makkelijk. Om een optimaal resultaat te krijgen en om snel klaar te zijn, gebruik ik het huidopzetstuk. Dit is een opzetstuk die ervoor zorgt dat je dicht bij de huid kan komen, waardoor de haartjes er makkelijk uit worden getrokken. Eerst gebruikte ik het opzetstuk met de massagerollers, maar dat viel toch wel erg tegen. Ik kreeg het gevoel alsof dit opzetstuk eigenlijk helemaal niets deed en het duurde hartstikke lang om mijn benen te epileren.

Het huidopzetstuk is dus ideaal en doet ook helemaal geen pijn. Ik heb altijd wel een hoge pijntolerantie gehad, dus het ligt waarschijnlijk heel erg aan je pijntolerantie.

Na mijn benen ging ik door op mijn armen, omdat ik het toch wel erg fijn vindt om gladde armen te hebben. Het was niet echt nodig, maar toch het verwijderen van die kleine haartjes, is erg aangenaam. Net als bij mijn benen, deed dit ook helemaal geen pijn. Ik vond het meer kietelen dan dat het pijn deed.

Vervolgens ging ik over op mijn oksels. Ik was namelijk van plan om mijn hele lichaam te epileren. Ik had van een aantal vriendinnen echt horror verhalen gehoord over het epileren van oksels, dus ik was hier enigszins bang voor. Eerst gebruikte ik het opzetstuk met messagerollers voor mijn oksels, maar al snel kwam ik erachter dat dit ook sneller kon. Daarom verwisselde ik het opzetstuk met de huidcontactopzetstuk en dat ging veel sneller. Ook mijn oksels deden helemaal geen pijn en ik begon mij eerlijk gezegd af te vragen of ik uberhaüpt wel pijn voel.

Nou, toen kwam ik bij mijn bikinilijn.. En goh, dat was me een hell zeg. Het deed zo veel pijn dat ik niet eens alle haartjes weg kreeg en ik heb er serieus meerdere dagen over gedaan om een gladde bikinilijn te krijgen. Deze hell was het echter wel waard. Ten eerste komen de haartjes een stuk minder snel terug en ten tweede komen de haartjes echt een stuk minder dik terug. Het lijken nu meer de haartjes die ook op mijn benen terug komen en dat is natuurlijk een stuk beter. Ook is het bij de tweede keer een stuk makkelijker en een stuk minder pijnlijk om te epileren. Als je dus vol blijft houden, dan wordt het uiteindelijk minder pijnlijk.

Lees tip: Bijzondere scrubs van Roos Cosmetics

Verschillende opzetstukken van de Braun Silk-épil 9 SensoSmart

Massageopzetstuk

Massageopzetstuk

Dit massageopzetstuk kan je gebruiken om je bloedsomloop te stimuleren en om de huidtextuur te verbeteren. Ik heb dit opzetstuk nog niet heel vaak gebruikt. De eerste keer toen ik het gebruikte vond ik er namelijk niet zo heel veel aan en ik zag dan ook niet direct verschil in mijn huid. Ik vind het daarnaast ook te veel moeite om eerst het massageopzetstuk te gebruiken, vervolgens de exfoliatieborstel en als laatste de epilator zelf.

Zachte exfoliatieborstel

Exfoliatieborstel

Deze borstel vind ik net iets te zacht om te scrubben. Ik gebruik dan ook altijd de harde exfoliatieborstel, omdat die net wat meer doet voor mijn huid.

Harde exfoliatieborstel

Exfoliatieborstel

Deze borstel is echt geweldig. Als je hem op het eerste gezicht voelt, krijg je niet meteen het idee dat het ook daadwerkelijk wat doet voor je huid, maar als je hem onder de douche gebruikt dan doet hij erg goed zijn werk. Tot nu toe heb ik ook geen ingegroeide haartjes gekregen en ik denk dat dat mede te danken is aan deze exfoliatieborstel.

Lees tip: Thee scrub voor de droge huid

Hygienekapjes

Braun Silk-épil 9 SensoSmart

Tja, dit zijn gewoon kapjes. Ik begrijp niet helemaal wat de gaatjes in de kapjes doen, maar het zijn op zich wel handige kapjes.

Opzetstuk voor het gezicht

Braun Silk-épil 9 SensoSmart

Dit opzetstuk is ook erg handig en deze gebruik ik dan vooral om snel de paar haartjes tussen mijn wenkbrauwen te verwijderen. Voor de rest hoef ik dit opzetstuk niet te gebruiken.

Huidcontactopzetstuk

Braun Silk-épil 9 SensoSmart

Dit opzetstuk gebruik ik het vaakst. Het zorgt er namelijk voor dat mijn lichaam snel geepileerd wordt, zonder dat het haartjes achter laat.

Opzetstuk met massagerollers

Braun Silk-épil 9 SensoSmart

Dit opzetstuk met massagerollers is vooral erg handig als je je bikinilijn wil epileren. De massagerollers zorgen er namelijk voor dat het iets minder pijnlijk wordt. Het enige nadeel aan dit opzetstuk is dat je vrij moeilijk bij sommige plekken komt en dat het wat langer duurt voordat alles is geepileerd. Daarom gebruik ik vooral het huidcontactopzetstuk.

Scheerhoofd

scheerhoofd braun Scheerstuk Braun

Dit scheerhoofd zal ik niet zo snel gebruiken, omdat ik bang ben dat ik mij hiermee erg snel zal snijden.

Trimmeropzetstuk

Trim stuk Braun Braun Silk-épil 9 SensoSmart

Ook dit opzetstuk gebruik ik niet, want zodra er kleine haartjes te zien zijn, epileer ik het weer.

Etui

Braun Silk-épil 9 SensoSmart

Een handige etui om alles op te bergen! De etui is te verdelen in twee verschillende vakken. In het eerste vak doe ik de spullen die ik vaak gebruik en in het tweede vak heb ik de opzetstukken die ik eigenlijk nooit gebruik.

Standaard

Braun standaard Braun Silk-épil 9 SensoSmart

Deze standaard kan je gebruiken om makkelijk en snel je epilator op te laden. Ik vind het een erg fijn ding, omdat ik zo de epilator op mijn bureau kan neerzetten, zonder dat ik bang ben dat de epilator van het bureau af valt.

Techniek om te epileren met de Braun Silk-épil 9 SensoSmart

Als je voor het eerst begint te epileren, is het belangrijk dat je dit elke week vol houdt. De haartjes groeien namelijk niet even snel en het kan dus zo zijn dat je na een week alweer haartjes terug hebt. Als je het epileren elke week volhoudt, dan komen de haartjes uiteindelijk minder snel terug en dat willen we natuurlijk allemaal!

Daarnaast kan je deze epilator onder de douche of in bad gebruiken en dat is echt een aanrader. Het water zorgt er namelijk voor dat het minder pijn doet en daarnaast gaat de epilator een stuk soepeler over je lichaam heen. Als je dus net begint met epileren dan is het zeker een aanrader om de epilator onder de douche te gebruiken.

Prijs van de Braun Silk-épil 9 SensoSmart

Momenteel is de prijs van deze Braun Silk-épil 9 SensoSmart 135 euro bij bol.com. Daarnaast krijg je tot 31 december 2019 30 euro cashback bij Braun. Dat is natuurlijk een super goede aanbieding, want dan kan je deze epilator al kopen voor 105 euro! En dat is het natuurlijk zeker waard, want deze epilator kan je jaren gebruiken.

Wat vind jij van de Braun Silk-épil SensoSmart 9-990? En zou jij ook een epilator kopen?

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. Sharing my beauty and fashion tips was always something I loved to do. Go to my about me page to get to know me.

Nice discounts

Popular blogs

De leukste truien trends voor herfst 2022

De leukste truien trends voor herfst 2022

Het begint langzaamaan al wat koeler te worden en dat betekent dat het weer tijd is voor leuke truien. Ik draag truien eigenlijk de hele herfst en winter door. Leuk voor over een jurkje, maar ook voor boven een broek. Benieuwd naar de leukste truien trends voor herfst...

Populaire trouwjurk merken voor 2022: Dit zijn de nieuwste trends

We zijn nu ruim op de helft van 2022 en het trouwjurken seizoen is goed aan te gang. Ondertussen kunnen we dan ook zien wat de populaire trouwjurk merken voor 2022 zijn. Brides to be, ga er daarom maar eens goed voor zitten, want dit is het artikel waar je op hebt...

More blogs

Wat kun je doen aan een droge huid?

Veel mensen hebben regelmatig last van een droge huid. Er hoeft niet altijd een directe oorzaak te zijn, want sommige mensen hebben nu eenmaal een drogere huid dan anderen. Toch kan een droge huid best vervelend zijn. Gelukkig zijn er verschillende...

Etherische oliën van Jiva Organic: Review

Etherische oliën van Jiva Organic: Review

Ik ben gek op etherische oliën. Ze ruiken heerlijk en je kan ze ook in verschillende producten stoppen. Zo gebruik ik graag etherische oliën in mijn zelfgemaakte deo, om die zo een lekker geurtje te geven. Dit keer review ik dan ook de etherische...

Plasticvrij schoonmaken: Tips en tricks

Plasticvrij schoonmaken: Tips en tricks

Plastic flessen voor zeep gebruik je regelmatig en dan hebben we het nog niet gehad over de plastic flesjes om je handen schoon te maken. Ik was al erg lang op zoek naar een goed alternatief, totdat ik Savvy tegenkwam. Wil jij ook plasticvrij...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.