Pixi Retinol Jasmine Collection: Smooth Skin

Pixi Beauty is weer uitgekomen met een nieuwe collectie, namelijk de Pixi Retinol Jasmine Collection. Ook bij deze collectie belooft Pixi weer een stralende huid. En ja, dat geloof ik. Tot nu toe zijn alle producten van Pixi Beauty echt heel fijn in gebruik. Maar zal...

Plasticvrije Shampoo Bars: Goed voor het milieu!

Sinds ik shampoo bars gebruik, gebruik ik eigenlijk nooit meer normale shampoo. Er zitten gewoon zoveel voordelen aan het gebruik van een shampoo bar. Het is makkelijk mee te nemen op reis (het is geen vloeistof!), het is milieuvriendelijk en ook nog eens goed voor je...

Zomer jurkjes van NA-KD: Mini en midi jurken

Het warme weer komt langzaam weer terug en dat betekent dat we kunnen genieten van leuke zomer jurkjes. Ik mistte toch een aantal leuke zomer jurkjes in mijn kast en daarom heb ik weer een flink kunnen shoppen. Deze keer mocht ik wat uitzoeken van de webshop NA-KD....
Braun Silk-épil 9 SensoSmart Wet&Dry | Review

Geschreven door Celine Klooster

5 december 2019

Iedereen wil wel weken van zijn lichaamshaar af zijn. Ik bedoel, dat elke dag scheren.. Daar heeft niemand toch tijd voor? Nou, dat is de reden waarom ik ben begonnen met epileren. Het vooruitzicht dat mijn lichaamshaar weken weg zou blijven, is natuurlijk geweldig. Dit epileren doe ik met de Braun Silk-épil 9 SensoSmart Wet&Dry. Maar blijft mijn lichaamshaar echt zo lang weg?

Deze post bevat affiliate links. Je kan mijn disclaimer hier zien. Bedankt voor je support!

Unboxing de Braun Silk-épil 9 SensoSmart

De Braun Silk Epil 9 is een epilator die aantoont wanneer je te hard epileert. De Silk Epil Sensosmart is een volledig 4-in-1 epilator, scrub en huidverzorgingssysteem. Het bevat de SensoSmart druksensortechnologie om de ontharing te begeleiden en om meer haar te verwijderen. Daarnaast kan je deze epilator gebruiken onder de douche, maar ook droog.

Braun Silk-épil 9 SensoSmart

De set bevat de volgende onderdelen:

  • Braun Silk Epil 9/990 SensoSmart Epilator
  • Diepwerkend massageopzetstuk
  • Zachte en harde exfoliatieborstel
  • 3 hygienekapjes
  • Opzetstuk voor het gezicht
  • Huidcontactopzetstuk
  • Scheerhoofd
  • Trimmeropzetstuk
  • Etui
  • Standaard

Daarnaast belooft Braun dat deze Braun Silk-épil 9 SensoSmart haartjes 4x korter dan wax epileert, dankzij het 40% brede epilatorhoofd. De epilator is bovendien snoerloos, waardoor je hem makkelijk in bad of onder de douche kan gebruiken. Om 50 minuten te epileren, moet je de epilator 2 uur opladen. Ook heeft de epilator een flexibel hoofd, waardoor het zich aanpast aan de rondingen voor een efficiënte epilatie, zelfs op lastige plekken als de knieën en oksels. Als laatste is het Smartlight heel handig. Dit is een lichtje die de fijnste haartjes laat zien, zodat je alles kan ontharen.

Pijn bij epileren bij de Braun Silk-épil 9 SensoSmart?

Als mensen aan epileren denken, dan denken ze meteen over de pijn. Toch viel dit bij mij heel erg mee. De eerste keer epileren ging namelijk echt super makkelijk. Om een optimaal resultaat te krijgen en om snel klaar te zijn, gebruik ik het huidopzetstuk. Dit is een opzetstuk die ervoor zorgt dat je dicht bij de huid kan komen, waardoor de haartjes er makkelijk uit worden getrokken. Eerst gebruikte ik het opzetstuk met de massagerollers, maar dat viel toch wel erg tegen. Ik kreeg het gevoel alsof dit opzetstuk eigenlijk helemaal niets deed en het duurde hartstikke lang om mijn benen te epileren.

Het huidopzetstuk is dus ideaal en doet ook helemaal geen pijn. Ik heb altijd wel een hoge pijntolerantie gehad, dus het ligt waarschijnlijk heel erg aan je pijntolerantie.

Na mijn benen ging ik door op mijn armen, omdat ik het toch wel erg fijn vindt om gladde armen te hebben. Het was niet echt nodig, maar toch het verwijderen van die kleine haartjes, is erg aangenaam. Net als bij mijn benen, deed dit ook helemaal geen pijn. Ik vond het meer kietelen dan dat het pijn deed.

Vervolgens ging ik over op mijn oksels. Ik was namelijk van plan om mijn hele lichaam te epileren. Ik had van een aantal vriendinnen echt horror verhalen gehoord over het epileren van oksels, dus ik was hier enigszins bang voor. Eerst gebruikte ik het opzetstuk met messagerollers voor mijn oksels, maar al snel kwam ik erachter dat dit ook sneller kon. Daarom verwisselde ik het opzetstuk met de huidcontactopzetstuk en dat ging veel sneller. Ook mijn oksels deden helemaal geen pijn en ik begon mij eerlijk gezegd af te vragen of ik uberhaüpt wel pijn voel.

Nou, toen kwam ik bij mijn bikinilijn.. En goh, dat was me een hell zeg. Het deed zo veel pijn dat ik niet eens alle haartjes weg kreeg en ik heb er serieus meerdere dagen over gedaan om een gladde bikinilijn te krijgen. Deze hell was het echter wel waard. Ten eerste komen de haartjes een stuk minder snel terug en ten tweede komen de haartjes echt een stuk minder dik terug. Het lijken nu meer de haartjes die ook op mijn benen terug komen en dat is natuurlijk een stuk beter. Ook is het bij de tweede keer een stuk makkelijker en een stuk minder pijnlijk om te epileren. Als je dus vol blijft houden, dan wordt het uiteindelijk minder pijnlijk.

Lees tip: Bijzondere scrubs van Roos Cosmetics

Verschillende opzetstukken van de Braun Silk-épil 9 SensoSmart

Massageopzetstuk

Massageopzetstuk

Dit massageopzetstuk kan je gebruiken om je bloedsomloop te stimuleren en om de huidtextuur te verbeteren. Ik heb dit opzetstuk nog niet heel vaak gebruikt. De eerste keer toen ik het gebruikte vond ik er namelijk niet zo heel veel aan en ik zag dan ook niet direct verschil in mijn huid. Ik vind het daarnaast ook te veel moeite om eerst het massageopzetstuk te gebruiken, vervolgens de exfoliatieborstel en als laatste de epilator zelf.

Zachte exfoliatieborstel

Exfoliatieborstel

Deze borstel vind ik net iets te zacht om te scrubben. Ik gebruik dan ook altijd de harde exfoliatieborstel, omdat die net wat meer doet voor mijn huid.

Harde exfoliatieborstel

Exfoliatieborstel

Deze borstel is echt geweldig. Als je hem op het eerste gezicht voelt, krijg je niet meteen het idee dat het ook daadwerkelijk wat doet voor je huid, maar als je hem onder de douche gebruikt dan doet hij erg goed zijn werk. Tot nu toe heb ik ook geen ingegroeide haartjes gekregen en ik denk dat dat mede te danken is aan deze exfoliatieborstel.

Lees tip: Thee scrub voor de droge huid

Hygienekapjes

Braun Silk-épil 9 SensoSmart

Tja, dit zijn gewoon kapjes. Ik begrijp niet helemaal wat de gaatjes in de kapjes doen, maar het zijn op zich wel handige kapjes.

Opzetstuk voor het gezicht

Braun Silk-épil 9 SensoSmart

Dit opzetstuk is ook erg handig en deze gebruik ik dan vooral om snel de paar haartjes tussen mijn wenkbrauwen te verwijderen. Voor de rest hoef ik dit opzetstuk niet te gebruiken.

Huidcontactopzetstuk

Braun Silk-épil 9 SensoSmart

Dit opzetstuk gebruik ik het vaakst. Het zorgt er namelijk voor dat mijn lichaam snel geepileerd wordt, zonder dat het haartjes achter laat.

Opzetstuk met massagerollers

Braun Silk-épil 9 SensoSmart

Dit opzetstuk met massagerollers is vooral erg handig als je je bikinilijn wil epileren. De massagerollers zorgen er namelijk voor dat het iets minder pijnlijk wordt. Het enige nadeel aan dit opzetstuk is dat je vrij moeilijk bij sommige plekken komt en dat het wat langer duurt voordat alles is geepileerd. Daarom gebruik ik vooral het huidcontactopzetstuk.

Scheerhoofd

scheerhoofd braun Scheerstuk Braun

Dit scheerhoofd zal ik niet zo snel gebruiken, omdat ik bang ben dat ik mij hiermee erg snel zal snijden.

Trimmeropzetstuk

Trim stuk Braun Braun Silk-épil 9 SensoSmart

Ook dit opzetstuk gebruik ik niet, want zodra er kleine haartjes te zien zijn, epileer ik het weer.

Etui

Braun Silk-épil 9 SensoSmart

Een handige etui om alles op te bergen! De etui is te verdelen in twee verschillende vakken. In het eerste vak doe ik de spullen die ik vaak gebruik en in het tweede vak heb ik de opzetstukken die ik eigenlijk nooit gebruik.

Standaard

Braun standaard Braun Silk-épil 9 SensoSmart

Deze standaard kan je gebruiken om makkelijk en snel je epilator op te laden. Ik vind het een erg fijn ding, omdat ik zo de epilator op mijn bureau kan neerzetten, zonder dat ik bang ben dat de epilator van het bureau af valt.

Techniek om te epileren met de Braun Silk-épil 9 SensoSmart

Als je voor het eerst begint te epileren, is het belangrijk dat je dit elke week vol houdt. De haartjes groeien namelijk niet even snel en het kan dus zo zijn dat je na een week alweer haartjes terug hebt. Als je het epileren elke week volhoudt, dan komen de haartjes uiteindelijk minder snel terug en dat willen we natuurlijk allemaal!

Daarnaast kan je deze epilator onder de douche of in bad gebruiken en dat is echt een aanrader. Het water zorgt er namelijk voor dat het minder pijn doet en daarnaast gaat de epilator een stuk soepeler over je lichaam heen. Als je dus net begint met epileren dan is het zeker een aanrader om de epilator onder de douche te gebruiken.

Prijs van de Braun Silk-épil 9 SensoSmart

Momenteel is de prijs van deze Braun Silk-épil 9 SensoSmart 135 euro bij bol.com. Daarnaast krijg je tot 31 december 2019 30 euro cashback bij Braun. Dat is natuurlijk een super goede aanbieding, want dan kan je deze epilator al kopen voor 105 euro! En dat is het natuurlijk zeker waard, want deze epilator kan je jaren gebruiken.

Wat vind jij van de Braun Silk-épil SensoSmart 9-990? En zou jij ook een epilator kopen?

Hey!

Ik ben Celine. Enthousiast, gepassioneerd en een beetje perfectionistisch, maar ik houd vooral van bloggen.  Ik houd er vooral van om mijn passies hier te delen en ik houd er ook van om andere mensen te helpen. Ga naar mijn over mij pagina om meer te weten.

Leuke kortingen & aanraders

Populaire blogs
Dunne vesten voor de lente | NA-KD shoplog

Dunne vesten voor de lente | NA-KD shoplog

De lente komt er eindelijk weer aan. Het wordt wat warmer en het zonnetje begint weer te schijnen. Toch kan de lente nog wat frisjes zijn, maar wil je het liefst wel laagjes dragen, zodat je wat uit kan trekken. In deze shoplog laat ik een aantal dunne vesten voor de...

Oorbellen van Isabel Bernard: Elke gelegenheid

Oorbellen van Isabel Bernard: Elke gelegenheid

Ik ben helemaal gek op minimalistische oorbellen die je eigenlijk met alles kan combineren. Geen gekke kleurtjes, maar gewoon een leuk set oorbellen zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat het geen goede combinatie is. Mijn nieuwe minimalistische oorbellen zijn de...

Meer blogs

Max Factor Lipfinity Review + winactie

Max Factor Lipfinity Review + winactie

Lipsticks die 24 uur blijven zitten, een droom, maar is dat dan ook daadwerkelijk zo? Max Factor Lipfinity belooft dat deze lipsticks zo lang blijven zitten. De kleuren van de lipsticks zijn prachtig, maar zullen ze dan ook daadwerkelijk zo lang...

Pixi Retinol Jasmine Collection: Smooth Skin

Pixi Retinol Jasmine Collection: Smooth Skin

Pixi Beauty is weer uitgekomen met een nieuwe collectie, namelijk de Pixi Retinol Jasmine Collection. Ook bij deze collectie belooft Pixi weer een stralende huid. En ja, dat geloof ik. Tot nu toe zijn alle producten van Pixi Beauty echt heel fijn...

Plasticvrije Shampoo Bars: Goed voor het milieu!

Plasticvrije Shampoo Bars: Goed voor het milieu!

Sinds ik shampoo bars gebruik, gebruik ik eigenlijk nooit meer normale shampoo. Er zitten gewoon zoveel voordelen aan het gebruik van een shampoo bar. Het is makkelijk mee te nemen op reis (het is geen vloeistof!), het is milieuvriendelijk en ook...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.