Follow:
Bloggen TB

Blogtips: Hoe kwalitatief goeie foto’s maken?

Door Celine – Het is natuurlijk heel erg belangrijk, dat je kwalitatief goeie foto’s kan maken. Ik moet hier nog steeds mee oefenen, maar ik ben achter steeds meer goeie tips en tricks gekomen.

image1 [259634]Allereerste wat heel belangrijk is, is belichting. Het is een heel verschil of je je foto’s met flits in het donker maakt of met natuurlijk daglicht. Met natuurlijk daglicht is natuurlijk veel beter en daarom maak ik nu nog alleen maar foto’s bij mijn raam. Daarnaast is het heel belangrijk met wat voor toestel je de foto’s maakt. Heel veel niet-bloggers die zeggen dat je net zo goed foto’s met bijvoorbeeld je Iphone kan maken. Probeer maar eens van een voorwerp die beweegt een foto te maken met jouw Iphone, dat lukt niet. In dit artikel kun je nog meer lezen over de voordelen van een camera.

image3 [245498]

Daarnaast is het heel belangrijk om de foto uit de juiste hoek te maken. Hierboven zien jullie een foto die ik precies uit de juiste hoek heb gemaakt. Je kan precies de letters van mijn visitekaartje lezen en daarnaast word alle aandacht op het visitekaartje gevestigd. Ook zie je op de ‘achtergrond’ de roos, die de foto precies afmaakt. Als je de foto niet uit de juiste hoek maakt kan het zijn dat je de letters van mijn visitekaartje niet kan lezen of dat natuurlijk de helft van de letters van het visitekaartje niet zichtbaar zijn.

image5 [245501]Als allerlaatste is het belangrijk dat je de foto’s goed bewerkt. Dit kan je heel simpel doen met de juiste filter. Hierboven zien jullie twee foto’s, eentje (links) zonder filter en de tweede (rechts) met filter. Op de tweede foto zien jullie dat het voorwerp veel meer naar voren komt.

Heb jij nog tips?

Liefs, Celine.

Related:

Previous Post Next Post

1 Comment

 • Reply Gregorio

  Very good info. Lucky me I discovered your blog by chance (stumbleupon).
  I have saved as a favorite for later!

  27 oktober 2016 at 22:35
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  De grootste nadelen aan klein zijn

  Door Celine - Nee, ik ben niet een van de langste. Natuurlijk aan lang zijn, zijn een aantal nadelen, maar...

  Sluiten