Follow:
Personal

Mijn bezoekje aan het Colosseum | Rome

Ik schreef vorige week al over mijn eerste dag in Rome. Deze dag had ik Vaticaan stad en de stad al een beetje ontdekt. De tweede dag ging ik naar het Colosseum. Ik ben hier ook naar binnen geweest en het was echt indrukwekkend!

Op deze foto’s ziet het er redelijk rustig uit, maar dat is echt niet zo. Als je naar het Colosseum gaat, dan moet je echt even rekening houden met de drukte. Er zijn ongeveer duizenden Chinezen en dan ook nog eens miljoenen selfie sticks te beschouwen. Het is het zeker waard!

Het Colosseum is echt hartstikke mooi en het uitzicht is ook heel erg mooi. Je kan naar de tweede verdieping en dat moet je zeker niet vergeten. Het uitzicht is echt prachtig en je komt ook nog heel veel dingen tegen. Op de tweede verdieping waren ook nog allerlei opgravingen en genoeg om te zien.

Vanuit het Colosseum kan je ook nog eens uitkijken over de stad. Als je veel met het openbaar vervoer wilt gaan, dan is het zeker een aanrader om een Roma pass te kopen. Met deze pas kan je gratis met het openbaar vervoer en ook nog eens gratis twee museums bezoeken. Als je naar het Colosseum gaat kan je ook nog gratis naar twee andere plekken. Het forum en nog iets. Dit wisten wij alleen niet, anders waren we natuurlijk ook hier heen gegaan.

Als je van bezienswaardigheden (en lopen!) houdt, dan is Rome zeker een aanrader. Er zijn zoveel dingen te zien en je kan er echt niet genoeg van krijgen.

Na het Colosseum gingen we in de omgeving nog even omkijken. Hier is namelijk nog zoveel meer te zien. Zo kwamen we deze prachtige poort tegen wat eigenlijk een beetje lijkt op die poort in Parijs. Wat er op deze poort staat, vraag het niet aan mij. Ik heb het idee dat het niets betekent, maar dat zal wel niet zo zijn.

Na de omgeving te bekijken en een paar heuvels beklommen te hebben, gingen we eigenlijk opzoek naar een bankje. Na heel lang lopen zijn je voeten echt heel erg moe. We hadden een mooi bankje gevonden met uitzicht op deze gebouwen.

Overal waar je kijkt zie je echt prachtige dingen. Op sommige plekken zijn er echt hartstikke veel mensen, wat natuurlijk logisch is. De meeste plekken zijn echter rustig!

Het valt mij nu pas op dat op de laatste foto het net lijkt alsof de achterste bus op de voorste bus is geknald. Dit was waarschijnlijk niet het geval. Dat hoop ik tenminste.

Daarnaast kwam ik deze super toffe tamme zeemeeuw tegen. Normaal ben ik echt als de dood voor zeemeeuwen, maar deze zeemeeuw was eigenlijk best aardig. Ik kon echt super dichtbij de zeemeeuw komen en hij bleef ook gewoon stilstaan.

De tweede dag in Rome was natuurlijk weer een succes. Ik heb echt een geweldige tijd gehad in Rome en ik heb eigenlijk nog veel meer te laten zien en te vertellen! Volgende week meer!

Related:

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Linda | travellersoftheworld

  Rome is een prachtige stad! Het Colosseum vond ik zelf ook heel mooi en indrukwekkend. Als je eerst naar Forum Romanum gaat en daar een combiticket koopt hoef je bij het Colosseum niet in de rij, dat scheelt heel veel wachten :). Beide plekken zijn prachtig en echt dingen die je moet zien in Rome.

  20 januari 2017 at 20:40
  • Reply Celine Klooster

   Ik hoefde ook niet in de rij te staan! Super chill.

   21 januari 2017 at 14:24
 • Reply The Beautyboulevard - Beste bezienswaardigheden in Rome - The Beautyboulevard

  […] Read more Beauty Make-up Reviews Een highlighter als oogschaduw Read more Personal Mijn bezoekje aan het Colosseum | Rome Read more Beauty Reviews Weer een nieuw palette van Aliexpress Read more Bloggen […]

  28 januari 2017 at 08:01
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Weer een nieuw palette van Aliexpress

  Iedereen houd wel van goedkoop. Ik koop liever een paar goedkope producten, dan één duur product. Op Aliexpress koop ik graag...

  Sluiten