Follow:
Personal

De beste plaatsen om in Devon te bezoeken

Devon.. Dat is lang geleden zeg. Net als Cornwall is dit een prachtige plaats om naar toe te gaan. Zeker een aanrader, maar waar moet je nou echt naar toe gaan in Devon?

berg

devon

uitzicht

Als eerste gingen we naar een prachtig vissersdropje. Het stonk hier (wat erg logisch is!) vreselijk naar vis, maar het was wel erg mooi hier. We moesten erg veel lopen om bij dit dorpje te komen en vooral naar beneden. Er was hier een prachtig uitzicht en er was hier ook een ‘reddingsactie’ aan de gang. Nu vraag je je vast af, waarom reddingsactie tussen haakjes? Dit was gelukkig maar een test.

zonnebloem

bloem

zeemeeuw

plant

Engeland heeft echt de perfecte natuur om foto’s te maken. Ik had hier natuurlijk de perfecte camera voor mee, een canon sx60 hs. Natuurlijk zijn de duivelse zeemeeuwen ook weer van de partij. Niet mijn favoriete vogels, maar ze zijn soms wel mooi.

view

meeuwen

Over zeemeeuwen gesproken.. Dit vissersdorpje heeft er echt hartstikke veel. Deze vogels houden er van om op mijn hoofd te poepen, maar gelukkig is dit niet gebeurt. Ze waren gelukkig een stuk verder weg.

camrera

rots

rotsen

De volgende dag gingen we naar een stadje genaamd Ilfracombe (Yes! Ik weet gewoon de naam van dit stadje!). Een prachtig stadje en zeker een aanrader om naar toe te gaan. Het was hier wel erg koud, zo koud dat mijn broer mijn vest moest dragen. Keep calm, dit was gewoon een zwart normaal vest wat je ook gewoon op de mannen afdeling kunt vinden. Ik stond in dit stadje met mijn Pokémon op een gym, yay!

viewwww

rotsens

reis

We waren helaas niet in het stadje gegaan, maar we hebben wel mooi langs de kust gelopen. In het vorige stadje hadden we ruim drie uur geparkeerd, maar dit was het helaas niet waard. Hier hadden we maar een uurtje geparkeerd en dat mocht wel wat langer zijn voor mij.

american

waterr

gebouw

Toen we naar het einde van dit stadje waren gelopen, moesten we al snel weer terug. Een boete is natuurlijk niet zo handig. Nu ik zo de Amerikaanse vlag zie, weet ik waarom hij daar hing. Toen ik in dat stadje liep, had ik eigenlijk geen idee waarom Engeland zo in de ban was van de Amerikaanse vlag. Het gaat natuurlijk om de president verkiezingen en niets anders.

steen

w

uitzichtt

Mooie uitzichten zijn in dit stadje onmisbaar. Er waren zo’n prachtige bloemetjes hier, maar er waren natuurlijk ook winkeltjes.

devonn

zuid-engeland

church

Je ziet wel dat dit dorpje erg is gemoderniseerd. Op het eerste gezicht zie je een prachtig oud kerkje, maar daarna de moderne auto’s die ernaast staan. Ook op de klok staat een aparte tekst. Ik vraag me echt af of dit kerkje nog steeds in gebruik is of er gewoon staat voor de sier.

kerk

reisverslag

Nog meer Amerikaanse vlaggetjes! Die Amerikaanse verkiezingen zijn wel heel belangrijk voor dit dorpje. Dit is eigenlijk het toeristische gedeelte van het dorpje. Er waren zoveel mensen hier en dan ook nog de auto’s die proberen door dit dorpje te rijden.. Het lijkt St. Eves wel.

schip

boten

schepen

Zonde als je je bootje hier hebt staan. Dan moet je er wel heel vroeg bij zijn om toch nog weg te kunnen varen. Ik vraag me toch wel af, wanneer hier weer water zou komen.  Zulke prachtige bootjes en dan kun je ze niet gebruiken..

standbeeld

watere

vrouw

bergen

Ilfracombe staat ook nog in het teken van de vrouw. Wat dit beeld betekent, dat konden we niet vinden. Toch zou dit beeld een bijzondere betekenis hebben. Alleen wat komen we nooit te weten.

vieww

Zoals je kunt zien, was het prachtig weer. Natuurlijk is het ook hartstikke mooi weer in Nederland, maar hier was het tenminste niet benauwd. We waren ook nog even door een natuurpark gereden, maar hier was meer gras te zien.

huis

kerkje

De laatste stad die ik heb bezocht is naamloos. Ik heb echt overal gegoogled (ja, nieuw werkwoord!), maar dit stadje wordt genoemd naar ‘City close to Exeter’. Dus ja, the city close to Exeter was erg mooi! Er was een prachtige kerk hier, maar hier zijn we niet ingegaan. Voor de kerk kun je meehelpen aan het bouwen van een Lego kerk. Een mini versie van deze kerk.

grotekerk

kerken

Ook was dit het bekende Pokémon park. Eerst zaten er nog niets zoveel mensen hier, maar toen we hier na een uurtje weer langs liepen, was het echt overvol. Als je hier voor een rustig dagje komt, dan is het natuurlijk niet echt een aanrader ;).

brug

Dit was Devon alweer. Heb jij de artikelen van Cornwall, Southampton en Kingsteignton al gelezen?
signature

Follow me on: Bloglovin | Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

Related:

Previous Post Next Post

19 Comments

 • Reply Fabian

  Het ziet er echt super mooi uit. Ben stiekem wel een beetje jaloers op je. Had troiwems wel een enorm leuke foto op geleverd als een meeuw had gepoept 😉

  9 september 2016 at 15:25
  • Reply Celine

   Zo gemeen.. Ik zou echt niet meer mijn huis uitkomen als een meeuw op mij had gepoept..

   9 september 2016 at 17:54
 • Reply Shane

  Looks like a magical experience! Makes me want to hop a plane!

  9 september 2016 at 19:23
  • Reply Celine

   Aha it was really a magical experience!

   9 september 2016 at 19:32
 • Reply Laura

  Mooie plaats zeg! Ik vond Durdle Door zo mooi toen ik in Engeland was.

  9 september 2016 at 20:44
  • Reply Celine

   Ohh ben nooit in Durdle Door geweest.

   10 september 2016 at 09:33
 • Reply Chrissie Em

  wow I love your photos and I have to admit I had a chuckle at the ‘City close to ‘Exeter ‘ name. Great post it looks amazing

  9 september 2016 at 21:13
  • Reply Celine

   Aha so sweet! Thankyou dear.x

   10 september 2016 at 09:35
 • Reply Paula @ Easy Baby Life

  Great pictures! really makes my want to go to Devon!

  9 september 2016 at 23:16
  • Reply Celine

   Thankyou Paula!x

   10 september 2016 at 09:33
 • Reply Carola

  Devon looks great. I’m not familiar with the city. But from reading your article, it sounds great. It has a beautiful coast!

  9 september 2016 at 23:27
  • Reply Celine

   It’s beautiful there indeed!

   10 september 2016 at 09:32
 • Reply Sheena

  Wow, the beach looks so relaxing & I love the architecture!

  10 september 2016 at 09:30
  • Reply Celine

   Ah thankyou! It was so beautiful there!

   10 september 2016 at 09:31
 • Reply Emi

  Wow ! So many pictures! Devon is such a nice and peaceful place, love it!

  14 september 2016 at 21:27
 • Reply Charlotte

  Mooie foto’s! Alleen het zijn gewoon Britse vlaggen hoor, geen Amerikaanse.

  16 september 2016 at 15:05
  • Reply Charlotte

   Also, “city close to Exeter” is gewoon de stad Exeter. En die kerk op je foto’s, is de kathedraal! Heel erg de moeite waard om van binnen te bekijken.

   16 september 2016 at 15:08
   • Reply Celine

    Het was dacht ik niet Exeter, daar waren we juist al geweest.

    16 september 2016 at 17:19

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Sporten terwijl je niet goed in je vel zit, hoe doe je dat?

  Je kent het wel, sporten terwijl je niet helemaal goed in je vel zit. Op sommige momenten, voel je je...

  Sluiten