Follow:
Personal

Beste bezienswaardigheden in Rome

Met de kerst was ik naar Rome geweest. Een prachtige stad en zeker waard om te bezoeken. Ik heb hartstikke veel mooie en prachtige plekken bezocht in Rome. Vandaag geef ik een aantal tips voor jouw bezoekje naar Rome.

Ik had al eerder in een blogpost vertelt, dat ik eigenlijk helemaal langs het Pantheon was gelopen. Ik zag dit gebouw gewoon helemaal niet staan en eigenlijk zijn we er zo voorbij gelopen. De volgende dag kwamen we erachter dat dit eigenlijk een heel mooi gebouw was en zijn we hier alsnog heen gegaan. Van de buitenkant ziet hij er niet echt heel geweldig uit. Don’t judge a book by its cover!

 

Er zijn zoveel mooie en prachtige beelden te vinden in het Pantheon. Het Pantheon is alleen niet heel erg groot. Het is dus niet zo dat je hier een aantal uurtjes kan rondlopen. Na maximaal een half uurtje heb je het echt wel allemaal gezien.

Natuurlijk kent iedereen het Pantheon, het Colosseum en nog veel meer bekende gebouwen, maar in Rome zijn er ook zoveel onbekende bezienswaardigheden te bezichtigen. Overal waar je kijkt zie je wel iets moois en er is eigenlijk geen enkel lelijk stuk van Rome.

Het is trouwens een grote aanrader om alle kerken die je tegenkomt even een bezoekje te brengen. Heel vaak zien de kerken er van de buitenkant er redelijk klein uit, maar van de binnenkant is hij echt prachtig. De fontein die je op deze foto ziet, is wel echt super druk. Er zijn hartstikke veel Chinezen en eigenlijk nog meer Chinezen. Om je dus even in China te wanen, moet je echt deze fontein bezoeken. Oké grapje, de Fontein is het ook waard.

Voor de natuurliefhebbers, zijn de parken het zeker waard om te bezoeken. Je vind hier hartstikke mooie vogels en de natuur is ook nog eens mooi. Als je dus even rust wilt hebben, dan is dit ook een bezoekje waard.

Zoals ik al zei, de parken zijn het ook zeker waard om te bezoeken. De parken zijn echt hartstikke groot en ook perfect voor als je kinderen hebt. Je kan hier verschillende activiteiten doen. Je kan bijvoorbeeld voor een klein prijsje een fiets huren en nog veel meer.

Waar we hier terecht waren gekomen, dat weet ik echt niet. Ik weet alleen dat dit echt een hartstikke mooie plek is en zeker waard om een bezoekje te brengen. Als het goed is, was dit een museum, maar ik weet het niet zeker.

Ik sluit deze post af met prachtig uitzicht over de stad Rome. Wil je meer tips lezen? Lees dan zeker even mijn artikel over het Colosseum en mijn artikel over mijn eerste dag.

Heb jij ooit Rome bezocht of staat dit nog op jouw wishlist?

Related:

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Debbie

  Your pictures are beautiful France is on my bucket list but think I will stop by Rome too.

  28 januari 2017 at 13:49
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Een lipstick en lipgloss voor de droge huid

  Ik zou maar meteen met de deur in huis vallen. Ik heb echt een hekel aan lipgloss. Toch is het...

  Sluiten