Follow:
Personal

Ben ik geslaagd of gezakt?

Waarschijnlijk weten jullie het al wel. Ik ben officieel geslaagd voor mijn vwo examen en mag volgend jaar studeren op de Vrije Universiteit aan de studie “Communication Information Studies“. Maar hoe ging dat nou precies? Hoe werd ik gebeld om te horen of ik geslaagd was en wat werd mij allemaal verteld? In deze blog vertel ik hoe deze dag was.

Geslaagd

Ik werd heerlijk laat wakker, rond half 10 pas. Om 8 uur ‘s ochtends zouden de n-termen online komen en ik was eerlijk gezegd niet van plan om deze te bekijken. Ik opende mijn whatsapp en het eerste wat ik zag, waren de n-termen. Geweldig. Ik moest een n-term van 0.6 hebben voor Frans en een n-term van 1.4 hebben voor Spaans. Drie vakken had ik nagekeken, Frans, Engels en Spaans. Engels zal sowieso voldoende zijn, dus daar maakte ik mij geen zorgen over. Bij de n-termen zag ik dat de n-term van Frans 0.6 was en de n-term van Spaans 1.4. Precies goed dus. Nailed it.

geslaagd

Nu werd het natuurlijk wachten. Ik zou pas vanaf half 3 gebeld worden en dat wachten was nou niet echt bepaald fijn. Ik had nog twee afleveringen Love Island te kijken, maar na deze twee afleveringen zat ik maar een beetje door het huis te lopen en te wachten op het verlossende telefoontje. Ondertussen had ik de rest van de n-termen bekeken en daar was ik eigenlijk redelijk door geschrokken. De n-termen van wiskunde en economie waren erg laag en dat had ik dus totaal niet verwacht. Hierdoor werd ik alleen nog maar zenuwachtiger.

Om 15:40 kreeg ik dan eindelijk het verlossende telefoontje. Eindelijk geslaagd! Mijn mentor noemde nog al mijn cijfers op, maar dat had ik helemaal niet gehoord. Ik was eigenlijk alleen maar blij dat ik geslaagd was en ik ga echt niet nog iets herkansen.

Heb jij ook zo’n geweldig telefoontje ontvangen?

Related:

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Minke

  Aan het plaatje kon ik natuurlijk al meteen zien dat je gezakt was, wat naar voor je!

  Haha, grapje! Wat goed van je, gefeliciteerd! Het wachten op je telefoontje is inderdaad echt verschrikkelijk. Bij mijn nichtje werd je alleen gebeld als je gezakt zou zijn, dat lijkt me NOG erger want dan heb je dus nooit echt dat verlossende moment. Nu op naar de volgende stap, maar eerst genieten van een lekkere vakantie! Dat heb je verdient…

  15 juni 2018 at 13:07
  • Reply Celine Klooster

   Jeetje als je alleen gebeld wordt als je gezakt bent dan is dat nog erger natuurlijk. Dankjewel!

   15 juni 2018 at 19:10
 • Reply allaboutbertina

  Gefeliciteerd meid! Veel succes gewenst met je nieuwe studie en de nieuwe start op de universiteit. Hopelijk ga je het snel naar je zin hebben.

  15 juni 2018 at 20:09
 • Reply Lieke van Veen

  Gefeliciteerd!

  15 juni 2018 at 20:15
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Gele jumpsuit van Bershka | Outfit

  Een tijdje geleden heb ik heerlijk geshopt en toen kwam ik deze prachtige gele jumpsuit tegen. Deze gele jumpsuit is...

  Sluiten