Oorbellen van Isabel Bernard: Elke gelegenheid

Ik ben helemaal gek op minimalistische oorbellen die je eigenlijk met alles kan combineren. Geen gekke kleurtjes, maar gewoon een leuk set oorbellen zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat het geen goede combinatie is. Mijn nieuwe minimalistische oorbellen zijn de...

Pixi Hydrating Milky Collection | Skincare

Mijn dagelijkse skincare routine bestaat eigenlijk alleen maar uit producten van Pixi Beauty. Een fijn merk voor verschillende huidtypes. Dit fijne merk is weer met nieuwe producten uitgekomen en ze zijn weer erg fijn voor mijn huid. Benieuwd naar de Pixi Hydrating...

De leukste lente enkellaarsjes | Deze heb je nodig!

Het is natuurlijk nog winter, maar het weer is momenteel zo mild dat we eigenlijk al een de lente kunnen denken. We kunnen dus stiekem al wat leuke lente kleuren uit de kast halen om zo onze outfits weer op te fleuren. Deze outfits combineer ik het liefst met de...
Beauty feiten of fabels?
4 Reacties

Geschreven door Celine Klooster

23 mei 2016

Je kent ze wel, die feiten en fabels die iedereen geloofd. Bijvoorbeeld, door je haar vaker te wassen wordt je haar vetter. Is dit een fabel of een feit?

Van fronsen krijg je rimpels – Feit

Jep, het is waar. Van fronsen krijg je rimpels en het is helaas een feit. Zelfs als je door de zon je ogen dichtknijpt kunnen er rimpels ontstaan. Snel maar een zonnebril gebruiken dus!

Van chocolade en vet eten krijg je puistjes of andere onzuiverheden –  Fabel

Dit is een fabel! Je krijgt puistjes doordat je talgzakjes ontstoken zijn, dus niet doordat je chocolade of vet eten eet. Men heeft nooit kunnen aantonen dat je door chocolade of vet eten puistjes krijgt of andere onzuiverheden.

Een zomers kleurtje kun je wegspoelen onder de douche – Fabel

Ook dit is helemaal niet waar. Het bruiningsproces gebeurd in de huidcellen en die kun je helemaal niet wegspoelen. Zelfs door de scrubben raak je je kleurtje niet kwijt.beauty feiten of fabels

Je haar wordt vetter, des te vaker je je haar wast – Fabel

Yes eindelijk kan ik dit bewijzen! Wassen maakt je haar juist schoon en maakt je haar helemaal niet vetter. Andere factoren spelen hierbij een rol, bijvoorbeeld je voeding of hormonen.

Gespleten haarpunten kun je laten behandelen – Fabel

Ik weet niet waar men dit vandaan heb, maar hoe kun je je gespleten haarpunten behandelen?! Er zijn wel bepaalde producten die er voor zorgen dat je haarpunten aan elkaar plakken, maar je haarpunten worden niet gerepareerd. De enige manier is knippen.

Blondines hebben meer haar – Feit

Ja, het is waar. Blondines hebben gemiddeld 140.000 haren en brunettes maar 110.000. Blondines zijn dus gezegend met meer haren. maar misschien zijn deze haren wel dunner.

Als je je wenkbrauwen regelmatig epileert dan groeien ze niet meer terug – Fabel

Helaas is dit niet waar. Zou lekker makkelijk zijn om van die ongewenste haartjes af te komen. Het duurt na een tijdje alleen wat langer voordat ze terug komen, maar je komt nooit helemaal van ze af.

mACbrush

Hoe hoger de SPF van de zonnebrand, hoe beter je beschermd bent – Fabel

De SPF zorgt ervoor dat de werking van je zonnebrand langer voortduurt, maar het zegt niets over hoe goed je beschermd bent. Het gebruiken van voldoende crème heeft wel te maken met de werking, maar dat is logisch.

Nu zou ik graag van jullie weten, in welke feiten of fabels heb jij altijd geloofd? En heb jij je echt aangepast, zodat je in deze feiten of fabels zou passen?
signature

Volg mij via: Bloglovin | Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

Hey!

Ik ben Celine. Enthousiast, gepassioneerd en een beetje perfectionistisch, maar ik houd vooral van bloggen.  Ik houd er vooral van om mijn passies hier te delen en ik houd er ook van om andere mensen te helpen. Ga naar mijn over mij pagina om meer te weten.

Leuke kortingen & aanraders

Populaire blogs
Kleding voor koud weer: Tips & tricks

Kleding voor koud weer: Tips & tricks

In augustus vertrek ik voor een half jaar naar Canada, een prachtig land waar het erg koud kan zijn. Ik ben dus alvast mijn zoektocht begonnen voor een aantal warme kledingstukken om zo mijn Canada avontuur een succes te maken. Hierdoor heb ik kleding voor koud weer...

Verwijderen van ongewenste lichaamsbeharing | Zo doe je dat!

Verwijderen van ongewenste lichaamsbeharing | Zo doe je dat!

Al eerder schreef ik een artikel over het epileren van mijn lichaam voor het verwijderen van ongewenste lichaamsbeharing, maar natuurlijk zijn er nog andere manieren. Zo zijn er vier methoden die je echt eens uitgetest moeten hebben om te kijken welke bij jou past....

Meer blogs

Plasticvrije Shampoo Bars: Goed voor het milieu!

Plasticvrije Shampoo Bars: Goed voor het milieu!

Sinds ik shampoo bars gebruik, gebruik ik eigenlijk nooit meer normale shampoo. Er zitten gewoon zoveel voordelen aan het gebruik van een shampoo bar. Het is makkelijk mee te nemen op reis (het is geen vloeistof!), het is milieuvriendelijk en ook...

Pixi Hydrating Milky Collection | Skincare

Pixi Hydrating Milky Collection | Skincare

Mijn dagelijkse skincare routine bestaat eigenlijk alleen maar uit producten van Pixi Beauty. Een fijn merk voor verschillende huidtypes. Dit fijne merk is weer met nieuwe producten uitgekomen en ze zijn weer erg fijn voor mijn huid. Benieuwd naar...

4 Reacties

 1. Astrid

  Wat een leuk artikel! Ik heb wel het idee dat mijn haar sneller vet wordt als ik het vaak was.

  Antwoord
 2. anna

  Leuk artikel! Maar je kunt wel je kleur verliezen als je veel scrubt bijvoorbeeld. 🙂 Veel mensen hebben hun gezicht wat lichter dan de rest van hun lichaam!

  Antwoord
 3. Marushi

  Super handig artikel, ik vond het heel interessant om te lezen! 🙂 -x-

  Antwoord
 4. Mariska

  Die wenkbrauwen groeien bij mij inderdaad gewoon net zo hard terug 😛 Leuk artikel!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.