Follow:
Beauty TB

Beauty feiten of fabels?

Je kent ze wel, die feiten en fabels die iedereen geloofd. Bijvoorbeeld, door je haar vaker te wassen wordt je haar vetter. Is dit een fabel of een feit?

Van fronsen krijg je rimpels – Feit

Jep, het is waar. Van fronsen krijg je rimpels en het is helaas een feit. Zelfs als je door de zon je ogen dichtknijpt kunnen er rimpels ontstaan. Snel maar een zonnebril gebruiken dus!

Van chocolade en vet eten krijg je puistjes of andere onzuiverheden –  Fabel

Dit is een fabel! Je krijgt puistjes doordat je talgzakjes ontstoken zijn, dus niet doordat je chocolade of vet eten eet. Men heeft nooit kunnen aantonen dat je door chocolade of vet eten puistjes krijgt of andere onzuiverheden.

Een zomers kleurtje kun je wegspoelen onder de douche – Fabel

Ook dit is helemaal niet waar. Het bruiningsproces gebeurd in de huidcellen en die kun je helemaal niet wegspoelen. Zelfs door de scrubben raak je je kleurtje niet kwijt.beauty feiten of fabels

Je haar wordt vetter, des te vaker je je haar wast – Fabel

Yes eindelijk kan ik dit bewijzen! Wassen maakt je haar juist schoon en maakt je haar helemaal niet vetter. Andere factoren spelen hierbij een rol, bijvoorbeeld je voeding of hormonen.

Gespleten haarpunten kun je laten behandelen – Fabel

Ik weet niet waar men dit vandaan heb, maar hoe kun je je gespleten haarpunten behandelen?! Er zijn wel bepaalde producten die er voor zorgen dat je haarpunten aan elkaar plakken, maar je haarpunten worden niet gerepareerd. De enige manier is knippen.

Blondines hebben meer haar – Feit

Ja, het is waar. Blondines hebben gemiddeld 140.000 haren en brunettes maar 110.000. Blondines zijn dus gezegend met meer haren. maar misschien zijn deze haren wel dunner.

Als je je wenkbrauwen regelmatig epileert dan groeien ze niet meer terug – Fabel

Helaas is dit niet waar. Zou lekker makkelijk zijn om van die ongewenste haartjes af te komen. Het duurt na een tijdje alleen wat langer voordat ze terug komen, maar je komt nooit helemaal van ze af.

mACbrush

Hoe hoger de SPF van de zonnebrand, hoe beter je beschermd bent – Fabel

De SPF zorgt ervoor dat de werking van je zonnebrand langer voortduurt, maar het zegt niets over hoe goed je beschermd bent. Het gebruiken van voldoende crème heeft wel te maken met de werking, maar dat is logisch.

Nu zou ik graag van jullie weten, in welke feiten of fabels heb jij altijd geloofd? En heb jij je echt aangepast, zodat je in deze feiten of fabels zou passen?
signature

Volg mij via: Bloglovin | Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

Related:

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Astrid

  Wat een leuk artikel! Ik heb wel het idee dat mijn haar sneller vet wordt als ik het vaak was.

  23 mei 2016 at 11:20
 • Reply anna

  Leuk artikel! Maar je kunt wel je kleur verliezen als je veel scrubt bijvoorbeeld. 🙂 Veel mensen hebben hun gezicht wat lichter dan de rest van hun lichaam!

  24 mei 2016 at 19:03
 • Reply Marushi

  Super handig artikel, ik vond het heel interessant om te lezen! 🙂 -x-

  24 mei 2016 at 20:20
 • Reply Mariska

  Die wenkbrauwen groeien bij mij inderdaad gewoon net zo hard terug 😛 Leuk artikel!

  29 mei 2016 at 10:16
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Tag: Lip Lov

  Ik als lipstick verslaafde had nog nooit van deze tag gehoord. Totdat ik eens op google naar wat leuke tags...

  Sluiten