Follow:
Personal

5x tips om beter te studeren

Studeren is natuurlijk lastig, maar hoog nodig om een leuke baan te krijgen. Zo ga ik binnenkort beginnen met de studie communication and information studies op de Vrije Universiteit van Amsterdam. Ik heb dan ook al een aantal tips verzamelt om beter te studeren. Ook gebruik ik deze tips om mijn eindexamen op het vwo te halen.

Studeren met een realistische planning

Dit is een valkuil waar ik vaak in val. Maak een realistische planning. Mijn volgende toetsweek is pas in maart, maar ik heb nu al een goede planning om deze toetsweek door te komen.

Maak samenvattingen in stukjes

Ik weet het, aan je planning houden is echt lastig. Toch is het veel makkelijker om een samenvatting in stukjes te maken. Stel je voor, je moet een heel boek samenvatten in een paar dagen. Je kan dit beter over een aantal weken verspreiden, zodat het minder snel gaat vervelen.

studeren

Stuvia

Stuvia is echt mijn motivatie om samenvattingen te maken en daarnaast koop ik hier ook soms documenten van. Op Stuvia kan je jouw eigen samenvattingen plaatsen om die vervolgens door te verkopen aan andere mensen. Daarnaast koop ik hier soms ook andere documenten op die mij helpen om de stof beter te begrijpen. Echt een hele handige website!

Markeren

Markers zijn jouw beste vriend. Wist je dat je door te markeren veel beter de stof begrijpt en daarnaast ook beter je gedachten erbij kan houden?

Leer met tussenpozen

Op mijn telefoon heb ik een app genaamd BeFocused. Een hele handige app waarmee je kan instellen in hoeveel tussenpozen je klaar moet zijn en wanneer je pauze wilt houden. Deze app ga ik zeker weer gebruiken wanneer ik weer moeten leren voor mijn toetsen. Ik krijg dan een melding wanneer ik pauze kan houden en wanneer ik weer moet beginnen. Geen uitstelgedrag dus meer.

Welke tips gebruik jij al?

Related:

Previous Post Next Post

1 Comment

 • Reply Esra | Lipstick Addict

  Leuk artikel! Ik markeer altijd, kan niet zonder haha.

  19 januari 2018 at 21:35
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  De leukste koopjes! | week 3

  Iedereen houdt toch van koopjes? Daarom heb ik besloten om vanaf volgende week elke dinsdag super leuke koopjes met jullie...

  Sluiten