Follow:
Bloggen

De beste WordPress plugins die ik gebruik

plugins

We hebben allemaal wel van Yoast Seo en CommentLuv gehoord. Dit zijn natuurlijk geweldige plugins, maar die kent iedereen al. Ik zet vandaag de plugins op een rijtje waar niet iedereen van heeft gehoord, maar die wel echte pareltjes zijn.

ZigWidgetClass. Ik was lang opzoek naar een plugin die sommige dingen op de mobiele versie van mijn blog liet verdwijnen. Ik wilde de drie plaatjes op mijn blog niet op de mobiele versie van mijn blog laten zien, omdat die heel lelijk onder elkaar stonden. Ik kon hier geen enkele plugin voor vinden en heb uiteindelijk voor een andere oplossing gekozen. Na een tijd vond ik deze plugin en nu gebruik ik hem voor mijn sidebar. Als je dit artikel op je telefoon leest, kun je zien dat ik sommige widgets die ik normaal in mijn sidebar heb staan, niet meer op de mobiele versie te zien zijn. Dit doe je door een class toe te voegen aan je widget. Als je de class ‘hide_on_mobile’ toevoegt, dan kun je bepaalde widgets laten verdwijnen op je telefoon. Dit kan ook net andersom.

NextGEN Gallery. Ik probeer mijn blog altijd zo persoonlijk mogelijk te houden. Met deze plugin heb ik een aantal van mijn favoriete quotes toegevoegd aan mijn sidebar.

Scroll Back to Top. Je moet maar zo denken, lezers zijn lui. Probeer het hen zo makkelijk mogelijk te maken. Met deze plugin kun je links of rechts onderin een pijltje tevoorschijn laten komen, zodat de lezer hier alleen maar op hoeft te klikken om naar boven te gaan. Dit pijltje kun je in eigen kleur toevoegen. Zo hoeven jouw lezers niet helemaal(!) naar boven te scrollen en hoeven ze alleen maar op een knopje te drukken.

Any Mobile Theme Switcher. Als je een responsive theme hebt, maar ook als je er geen hebt, dan is deze plugin echt perfect. Met deze plugin kun je een apart theme toevoegen als mobile theme. Ben je dus geen fan van het mobiele thema van je huidige thema? Dan kun je met deze plugin een thema toevoegen die je alleen gebruikt als mobiele thema. Hiervoor gebruik ik deze plugin niet voor. Het mobiele thema die bij mijn thema hoort zag er erg raar uit op mijn telefoon. Ik heb met deze plugin een apart thema gemaakt en hij ziet er nu veel beter uit.

Mailpoet Newsletters. Ik ben lui. Soms besteed ik mijn tijd liever aan andere dingen, in plaats van het promoten van mijn artikelen. Deze plugin maakt automatisch een nieuwsbrief van jouw artikelen, zonder dat je er iets hoeft te doen. Natuurlijk moet je eenmalig een aantal dingen toevoegen, maar daarna ziet de nieuwsbrief er echt geweldig uit. Je kan alles aanpassen als je dat wilt, dus het wordt geen lelijke nieuwsbrief.

qTranslate-X. Ik zie veel bloggers in het Engels en in het Nederlands bloggen. Dit doe ik ook, maar ik doe het toch een tikkeltje anders. Met deze plugin kun je als het ware naar de Engelse versie van je blog switchen. Hierdoor staat alles in het Engels en heb je dus niet een Nederlandse en Engelse vertaling van de blogpost onder elkaar.

upPrev. Deze plugin is erg goed voor het doorlinken van artikels. Met de plugin kun je links of rechts onder een kleine pop-up toevoegen met je laatste artikel. Hierdoor klikken lezers snel door naar een ander artikel, zonder dat zo’n pop-up venster irritant wordt.

signature

Follow me on: Bloglovin | Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

Related:

Previous Post Next Post

43 Comments

 • Reply Rochella

  Hooooi Celine, hier heb ik echt wat aan. Ik ga meteen een kijkje nemen. Thanx voor deze nuttige tips. XOXO

  29/08/16 at 10:39
  • Reply Celine

   Fijn dat je er wat aan hebt! x

   29/08/16 at 11:22
 • Reply Sophie

  Goed overzicht! Echt plugins die het je makkelijker maken. Ik heb me al vaak afgevraagd hoe andere bloggers dat deden met die quotes, maar is het eindelijk duidelijk welke plugin dat is!

  29/08/16 at 13:03
  • Reply Celine

   Ahh fijn dat jij er ook wat aan hebt! Ik hoop dat het voor jou ook wat makkelijker wordt!

   29/08/16 at 14:07
 • Reply smarty mind

  Nice

  Also visit our site.

  29/08/16 at 13:35
 • Reply Janine

  Zo blij dat het dit keer niet de standaard wodpress plugins zijn die je overal al tegen komt. Ik ken geen van deze plugins dus ik zal zeker even kijken. Bedankt!

  29/08/16 at 14:54
  • Reply Celine

   Ah mooi, dat is fijn om te horen!

   29/08/16 at 19:22
 • Reply Astrid

  Altijd interessant om te zien welke plugins andere bloggers gebruiken!

  29/08/16 at 18:51
  • Reply Celine

   Ik vind het ook altijd interessant!

   29/08/16 at 19:21
 • Reply Robin Valentine

  heel handig! die nieuwsbrief plug-in ga ik downloaden. mooie foto heb je ook gemaakt 🙂

  29/08/16 at 22:38
  • Reply Celine

   De nieuwsbrief plugin is inderdaad erg handig! Vooral voor luie mensen 😉

   30/08/16 at 15:39
 • Reply Jonna@Burgertrutjes

  Dit vind ik echt een super handig artikel, thanks voor het delen!

  30/08/16 at 19:28
  • Reply Celine

   Leuk dat je het handig vind! x

   30/08/16 at 19:37
 • Reply Quinty

  Zelf heb ik geen wordpress maar toch een handig artikel haha 🙂

  30/08/16 at 22:44
  • Reply Celine

   Er zijn anders heel veel voordelen aan het overstappen van WordPress!

   30/08/16 at 22:52
 • Reply Preschool2teen

  I jav r yo check some of these out, especially mailpoet.

  04/09/16 at 13:52
 • Reply Chrinstine

  I’ve been surfing online more than 3 hours today, yet I never
  found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me.
  In my opinion, if all web owners and bloggers made good content as you did,
  the web will be a lot more useful than ever before.

  15/09/16 at 19:03
 • Reply Mariska

  Zie je artikel nu pas, ben je sinds vandaag beginnen te volgen. Ga eens kijken naar een paar plugins!

  19/09/16 at 21:25
 • Reply Anna gerrie

  Erg handig artikel! Hier heb ik wat aan 🙂

  27/09/16 at 20:33
 • Reply Tine van Juwelendoosje

  Erg interessant! Ik ga die nieuwsbrief plug-in eens proberen..

  27/09/16 at 23:53
 • Reply Marle

  Heel fijn artikel weer, dankjewel!

  http://www.girlalmighty.nl

  28/09/16 at 17:37
  • Reply Celine

   Dankjewel voor je compliment!

   28/09/16 at 19:20
 • Reply Laura

  Fijn artikel, ik kende de meeste plugins nog niet. Ik ga MailPoet maar eens proberen denk ik! Liefs

  08/10/16 at 15:16
 • Reply Josine

  Grappig om te lezen dat iedereen zo dr eigen favoriete plug-ins heeft. De laatste vind ik wel een goede tip, dank je!
  Liefs Josine

  02/11/16 at 20:29
 • Reply Nele van MamaExpert

  Merci. Altijd op zoek naar een paar leuke plugins en hier zitten een paar handige tussen. Ps ik ben al een tijdje op zoek naar een plugin die overbodige foto’s uit je wp directory haalt- dus die je wel geupload hebt maar die niet wordt weergegeven. Heb jij een idee?

  03/11/16 at 06:07
  • Reply Celine Klooster

   Hmm overbodige foto’s uit je wp-directory, dat is een goed idee! Ik ga eens opzoek!

   05/11/16 at 10:25
 • Reply Laura

  Wat een fijne tips! Kende deze plugins nog niet:)

  11/11/16 at 09:28
 • Reply An

  Oh hier heb ik écht wat aan !!

  11/11/16 at 11:03
 • Reply Frederique

  Hele fijne tips dank je wel!!

  03/12/16 at 22:49
 • Reply Wendy

  Oh toffe tips! Als beginnende blogster kan ik dit goed gebruiken. Thanks for sharing!

  04/12/16 at 13:44
 • Reply Marjolein

  Interessant! Ik heb onmiddellijk de scroll back to top plugin geïnstalleerd!

  13/01/17 at 22:51
 • Reply Fie, hola-nova

  Superhandige post! ik ga er hier zeker enkelen van bekijken 🙂

  13/01/17 at 23:37
 • Reply Lianne

  Super! Dankjewel!

  21/01/17 at 23:59
 • Reply Simone

  Hele handige tips, ik ga er zeker een aantal van installeren!

  22/01/17 at 08:29
 • Reply Demi

  Hele handige tips, vooral dat ‘pijltje’ onderaan klinkt voor mij als muziek in de oren. Ik was er al best lang naar op zoek, thanks voor de tip!

  22/01/17 at 23:18
 • Reply Kumba

  These are some really great plugin! I have downloaded a few already. Thanks so much!

  13/04/17 at 23:06
 • Reply Ilona Wielinga

  Wat een handig artikel! Ik heb direct een paar plug-ins gedownload 😀

  18/08/17 at 09:05
 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  England diary | Kingsteignton

  De tweede plaats waar we heen gingen met onze rondreis door Zuid-Engeland was Kingsteignton. Hier hebben we verbleven, maar we...

  Sluiten