Follow:
Bloggen

Wat moet je weten als je wilt samenwerken met bedrijven?

Soms zie ik bloggers die samenwerken en zich eigenlijk helemaal niet aan de regels houden. Hierdoor blijven bedrijven het maar proberen bij andere bloggers die zich wel aan de regels willen houden. Als je al een tijdje blogt en wilt beginnen met samenwerken, dan moet je zeker ook even dit artikel lezen. Dit moet je echt weten als je wilt samenwerken met bedrijven.

Schrijf een nette mail

Dit is erg vanzelfsprekend, maar toch doen niet alle bloggers dit. Je kan echt niet zomaar een mailtje van “Hoi, ik heb een blog, sponsor me.” Ik weet dat heel veel bloggers dit niet doen, maar toch vermeld ik het even.

Geen do follow linkjes

Dit kan ik niet vaak genoeg vermelden. Ik krijg echt super vaak mailtjes van bedrijven die een samenwerking willen aangaan, maar wel super leuk do follow linkjes in het artikel willen zien. Dit is gewoon tegen de regels, maar bedrijven blijven het toch proberen. Als elke blogger dus even nee zegt tegen do follow linkjes, misschien stoppen die bedrijven dan gewoon met mailen.

Een vermelding onder het artikel

Wanneer je een artikel schrijft in samenwerking met een bedrijf, hoort er ook altijd een vermelding hierover onder een artikel te staan. Dit hoort volgens de regels van google en we willen toch allemaal eerlijk zijn tegenover onze lezers? Ik gebruik de afbeelding hieronder voor gesponsorde artikelen.

Wees altijd eerlijk

Ik weet ook dat er een aantal bloggers zijn die heel positief over een product of over een bedrijf gaan doen, omdat ze samenwerken met een bedrijf. Wees gewoon altijd eerlijk tegenover je lezers. Vind je het product verschrikkelijk of gaf het niet het resultaat die je had verwacht? Schrijf dat dan op! Is het product helemaal geweldig? Vertel dat dan ook aan jouw lezers.

Vraag altijd de juiste prijs

Als ik eerlijk ben, ik zit hier ook heel erg mee te struggelen. Het is erg lastig om de juiste prijs te vragen voor een artikel. Ik vraag meestal 50-70 euro, maar volgens heel veel mede-bloggers is dit veel te laag. Het is aan te raden om de berekening van Lisanneleeft te gebruiken. Deze is als volgt:

Unieke bezoekers per maand

____________________ + 50 =

100

Wat moet je nog meer weten als je gaat samenwerken?

Related:

Previous Post Next Post

32 Comments

 • Reply Ilse Flower

  Dit is misschien een domme vraag maar wat is een Do follow link?

  26 maart 2017 at 10:59
  • Reply Celine Klooster

   Een Do-follow link is eigenlijk een linkje die je hoger in de zoekresultaten zet. Als een bedrijf dus vraagt om een do-follow link, kopen ze dus eigenlijk do-follow linkjes en dat is dus tegen de regels.

   26 maart 2017 at 11:04
 • Reply Roelof

  Goeie tips die iedereen in acht zou moeten nemen.
  Dat van de do-follow links wist ik niet.
  Bedankt voor de tip!

  26 maart 2017 at 11:16
 • Reply Kelly

  Interessant artikel. Ik werk (nog) niet samen met bedrijven, maar samenwerkingen zijn zeker welkom. Nu lees ik inderdaad veel over de do-follow links, is dit dus dat je bijvoorbeeld naambedrijf.nl doet met daarin de link naar de betreffende website van het bedrijf? Het is me niet helemaal duidelijk vanuit verdere uitleg die ik op probeer te zoeken.

  26 maart 2017 at 11:23
 • Reply Linda| travellersoftheworld

  Ik vind het altijd raar dat bedrijven eisen dat je er niet onder mag zetten dat het om een samenwerking gaat, waarom zou dat niet kunnen? Verder ben ik ook altijd eerlijk. Do follow linkjes mogen wel, waar lees je van niet? Zoek maar eens naar seo bronnen ipv andere blogs!

  26 maart 2017 at 11:36
  • Reply Celine Klooster

   Als je naar de site van Google gaat, dan staat er dat ze met klem aanraden om no-follow links te gebruiken. Als je dan door klikt naar een andere webpagina van google staat er: “Hieronder staan voorbeelden van linkuitwisselingsprogramma’s die de positie van een site in de zoekresultaten negatief kunnen beïnvloeden:

   Links met een hoge PageRank kopen of verkopen. Dit geldt ook voor het betalen voor links of voor berichten die links bevatten; het inwisselen van goederen of services voor links; of het verzenden van een ‘gratis’ product in ruil voor een recensie en een link naar uw site”

   Ik heb geen zin om vervolgens lager in de zoekresultaten te staan, omdat het bedrijf wilt dat ik do-follow links plaats.

   26 maart 2017 at 12:27
 • Reply Morgane Corteel

  Wat een handig en leuk artikel! Ik sla ze even op

  26 maart 2017 at 12:43
 • Reply Deb

  Goeie blog, hier heb ik heel veel aan en ga idd ook wat meer info zoeken over die do follow linkjes

  26 maart 2017 at 12:51
  • Reply Celine Klooster

   Die do-follow linkjes zijn wel een lastig geval hoor :’)

   27 maart 2017 at 17:16
 • Reply Mariams Lifestyle

  Dank je voor de uitleg van de no follow links. Al veel over gehoord maar begreep het nooit. Nu wel.

  26 maart 2017 at 13:58
 • Reply HERRENDEZVOUS

  Loved this, it was real helpful!

  XX

  Love,

  26 maart 2017 at 15:08
 • Reply Aneta

  Fijn artikel! Ik plaats altijd no follow links. Als een bedrijf om een do follow link, sla ik ik af, hoe pijnlijk het soms is. Ik heb geen zin om lager in Google te scoren, al weet ik niet of je met een kleine blog snel wordt gevonden.

  26 maart 2017 at 19:30
  • Reply Celine Klooster

   Ik begrijp het zelf ook niet helemaal hoor, maar om problemen te voorkomen plaats ik gewoon geen no-follow link.

   27 maart 2017 at 17:15
 • Reply Eliza

  Dit is echt een handige post. Ik ben net pas begonnen om mijn blog wat serieuzer te zien en ik heb precies nog veel dat ik kan leren. Ik hoop in te toekomst ook te kunnen samenwerken met bedrijven, dus op voorhand info weten zoals over de do-follow links is echt nuttig! Bedankt!

  26 maart 2017 at 20:21
 • Reply MC Kleuver

  Zoveel mensen geholpen met je artikel Celine, goed bezig! Wat ik me wel afvraag is hoe je het verschil kunt zien tussen DoFollow en NoFollow-linkjes. Weet jij dat?

  28 maart 2017 at 09:40
 • Reply Suzanne

  Ik lees vaak verschillende meningen over follow links. Veel bloggers verwachten meteen een penalty te krijgen als ze follow links plaatsen. Mijn vraag is dan ook: kennen jullie überhaupt een blogger die ooit een penalty hiervoor heeft gekregen?

  8 april 2017 at 21:11
  • Reply Celine Klooster

   Er zijn genoeg bloggers die een penalty hebben gekregen. Dit betekent niet dat je een mailtje krijgt dat je een penalty hebt gekregen, maar dit kan je merken aan je bezoekersaantallen. Je krijgt dan opeens veel minder bezoekers via google en dat betekent dat je een penalty hebt gekregen. Ik heb dit in een ver verleden ook wel eens gehad, helaas.

   17 april 2017 at 15:23
 • Reply Marielle

  Duidelijke uitleg. Bedrijven zullen het blijven proberen, omdat ze er belang bij hebben.

  9 april 2017 at 09:25
 • Reply Johanne

  Handige tips, Celine! Ik ben nog lang niet zover dat bedrijven met mij willen samenwerken (blog bestaat welgeteld 4 dagen :p), maar ik wil wel alvast duidelijk hebben hoe alles zit, mocht het ooit zo ver komen!

  15 april 2017 at 18:21
  • Reply Celine Klooster

   Ahh, lekker je tijd nemen joh! Komt allemaal van zelf 🙂

   16 april 2017 at 19:43
 • Reply Girls-things

  Super handige tips! Dat je onder een post moet zetten dat het om een samenwerking vergeet ik wel eens . Oepsie. Die tekst die jij eronder zet, zoiets kan ik ook gebruiken? Wat bedoel je precies dan met disclaimer haha.

  17 april 2017 at 13:31
 • Reply Sherry

  Goed geschreven. Jaren geleden zocht ik een artikel om eindelijk eens mijn vraag beantwoord te krijgen hoeveel ik kan vragen. Eindelijk heb ik dat nu gevonden.

  28 april 2017 at 22:10
 • Reply Melissa

  Handige info Celine! Ik kwam laatst in contact met iemand ivm een samenwerking. Omdat ik nog niet zo heel lang bezig ben wilde ik toch even informeren naar het gebruik van no-follow links. Er werd mij toen verteld dat dit helemaal geen gevolgen zou hebben voor mijn website. Dat vond ik best raar, gezien ik al wat posts had gelezen van andere bloggers. Blij dat jij het in deze post nog even hebt aangehaald! Groetjes Melissa.

  19 augustus 2017 at 23:25
 • Reply Melissa

  Ik bedoel: Als ik do-follow links zou gebruiken haha.

  19 augustus 2017 at 23:26
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Hoe ziet mijn perfecte zondag eruit?

  Mijn perfecte zondag. Zondag is uberhaupt al mijn favoriete dag van de week. Zondag betekent lekker uitslapen, pyjama dag (ook...

  Sluiten