Follow:
Bloggen

Wat niemand je vertelt over bloggen

Toen ik net begon met bloggen wist ik niet heel veel van bloggen. Ik volgde nooit blogs en ik wist eigenlijk nog niet precies wat dit inhield. Toch werden mij een aantal dingen verteld over bloggen. Welke dingen werden mij niet verteld en waar liep ik tegen aan? Dat vertel ik in deze blogpost.

Bloggen kost veel tijd

Dit is echt het nummer één ding wat mij nooit is vertelt. Aan het begin (toen ik nog hartstikke korte blogposts schreef) werd er mij nooit verteld dat bloggen eigenlijk hartstikke veel tijd kost. Als dit mij was verteld, dan was ik hier denk ik nooit mee begonnen. Niet omdat tijd mij dierbaar is, maar omdat ik waarschijnlijk toen dacht dat ik niet de kwaliteit kon leveren die ik wilde leveren. Ik was en ben erg perfectionistisch en ik wil dus eigenlijk alles perfect hebben. Ik houd nu zoveel van bloggen dat die tijd gewoon het hartstikke waard is. wat niemand je vertelt over bloggen

Je kan niet de hele dag foto’s maken

Vooral in de winter zit ik hier echt mee. Het word echt hartstikke snel donker en ik kan na vieren al geen foto’s meer maken. Het is dan al hartstikke donker en ik heb geen zin in schaduwen of andere donkere plekken.

Je kan zondag niet de hele dag in je pyjama zitten

Ik geef soms wel eens als argument om niet te beginnen aan Youtube, dat ik dan op een zondag uit mijn pyjama moet komen. Nou, eigenlijk is dat bij bloggen dus ook het geval. Ik moet me rustig omkleden en ook gewoon mijn make-up doen. Soms ben ik hier echt te lui voor.

Douchen is je inspiratie moment

Misschien ben ik echt de enige, maar wanneer ik douch, kreeg ik echt hartstikke veel ideeën. Ik noem het ook wel mijn gouden douche momentje. Ik krijg onder de douche hartstikke veel ideeën en soms schrijf ik zelfs concepten voor artikelen.

Bloggen wordt echt een deel van je leven

Ik ben echt dag en nacht bezig met bloggen. In mijn pauzes promote ik soms snel even mijn blog en bij alles wat ik doe en zie, denk ik dat ik een blog kan schrijven. Ik haal hartstikke veel inspiratie op uit de buitenwereld en bloggen wordt toch echt een deel van mijn leven.

Je ontmoet hartstikke leuke mensen

Ik zit al een leuke tijd in een hartstikke leuk blog groep en ik heb zeker een groot aantal leuke bloggers ontmoet. We hebben al een aantal keer elkaar ontmoet en dat gaat in de toekomst waarschijnlijk nog meer gebeuren. Wat heeft niemand jouw vertelt over bloggen?

Related:

Previous Post Next Post

32 Comments

 • Reply Nicole

  Bloggen kost zeker veel tijd, ik had nooit verwacht dat het zo veel tijd in beslag neemt naast het werken wat ik doe ben ik ook veel bezig voor mijn blog

  19 februari 2017 at 09:15
  • Reply Celine Klooster

   Precies dat! Ik vind het wel heel leuk om te doen haha 😉

   19 februari 2017 at 11:07
 • Reply Lonneke

  Leuk artikel. Ik kwam er ook al snel achter dat er veel niet word verteld en je het eigenlijk zelf maar moet uitzoeken. Mijn artikelen waren ook heel kort en de foto’s waren vreselijk. Door het te doen leer je wel.

  19 februari 2017 at 09:32
 • Reply Mariska van Heel

  Ook voor mij staat de tijd die bloggen kost op nummer 1 mij. Dit heb ik zeker onderschat maar het is te leuk om te stoppen. Maar ook dat je eigenlijk wel moet snappen hoe je goede foto’s maakt.

  19 februari 2017 at 09:39
  • Reply Celine Klooster

   Helemaal gelijk! Ik ben nu aan het sparen voor een mini foto studio, zodat mijn foto’s mooier worden. Ik wil graag een prachtige witte achtergrond enzo 😉

   19 februari 2017 at 11:08
 • Reply Laura

  Zo vervelend dat met die foto’s maken, haha! Ik maak de afgelopen weken vlak voor werk even snel foto’s, want dat is het licht precies goed!

  19 februari 2017 at 10:49
  • Reply Celine Klooster

   Ik zit nu te sparen voor een foto studio, dan heb ik het probleem niet meer met het licht..

   19 februari 2017 at 11:09
 • Reply Freakoutfit

  This was so useful and so true, thank you so much!

  19 februari 2017 at 10:54
 • Reply Margje

  Je hebt helemaal gelijk. De meeste denken, ow een blog schrijven doe ik wel even. Niets is minder waar. Het is superleuk om te bloggen, maar het kost inderdaad veel tijd en moeite. Het is het wel waard en je kan je creatieve ik helemaal los laten gaan.

  19 februari 2017 at 11:55
 • Reply Chantal

  Let op je spelling! Als je zo perfectionistisch bent en je schrijft ‘niemand heeft me vertelt’ dan klopt er iets niet! Zo. Nu heb ik het je vertelD 🙂

  19 februari 2017 at 12:30
 • Reply MamaIssues

  Grappig om te lezen mijn blog inspiratie komt ook altijd onder de douche
  Of als ik met de hond aan het wandelen ben zonder telefoon of pen en papier…
  Thuis aangekomen idee weer weg

  19 februari 2017 at 21:28
 • Reply Jessica

  Oefening baart kunst, dat is echt zo. Laatst heb ik oude artikelen terug zitten lezen en aangepast. Wat een andere schrijfstijl heb ik al ontwikkeld in een jaar tijd.

  19 februari 2017 at 22:55
  • Reply Celine Klooster

   Hmm, ik moet misschien ook wel oude artikelen terug lezen.

   20 februari 2017 at 10:41
 • Reply Kelly

  Tijdens het ontbijt een artikel uploaden. Naar het werk. In mijn pauze even binnenkomende berichten beantwoorden. Inspiratie op doen en thuis meteen uitwerken. Instagram foto maken/uitzoeken. Posten. Views in de gaten houden. Ga zo maar door haha. Maar ik doe het met veel liefde!

  20 februari 2017 at 08:15
 • Reply Melike

  Hihi vooral het stukje over foto’s maken…Ik richt me veel op mijn instagram en oh ik wordt daar soms zo gek van. Vooral als er geen daglicht is. Gelukkig wordt het gauw weer wat lichter;)

  7 maart 2017 at 23:01
 • Reply alexa

  helemaal mee eens, vooral die foto’s maken moet e plannen zeker met outfits enzo!

  8 maart 2017 at 09:27
 • Reply Chantal

  Gelukkig heb ik wel een aantal vrienden en kennissen die bloggen. Ze hebben mij al een hoop verteld van te voren. Het wordt inderdaad een onderdeel van je leven. Maar het moet niet ten kosten gaan van je privéleven en je relaties met anderen. Daar heb ik na een half jaar wel meer balans in gevonden. Xxxx

  16 maart 2017 at 22:15
 • Reply Judith

  Leuk artikel. Voor mij zijn alle artikelen herkenbaar. Wat mij als wijze les is geleerd is altijd een paar blogs klaar hebben staan dat wanneer je ziek wordt of iets anders tussen komt toch continuïteit kunt bewaren.

  17 maart 2017 at 20:25
 • Reply Frida

  Nice, I never knew these things either, but I still love blogging too. 🙂

  8 mei 2017 at 13:50
 • Reply Farwa

  Preach! Most people really don’t understand that blogging is a full-time job, not a part time hobby.

  12 mei 2017 at 10:57
 • Reply MC Kleuver

  Wat een heerlijk aantal reacties. Ik merk inderdaad dat het een onderdeel van je leven wordt. Op een gegeven moment is het net een virus. Heerlijk!

  23 augustus 2017 at 13:37
 • Reply GlossyU

  No one told me that will think only to my blog all the time… Just like you, when I have some spear time, I am communicating with other bloggers or trying to promote my blog! 🙂 But I like it!!!

  23 augustus 2017 at 20:34
 • Reply dlx

  Haha, I also get to think more about my blogging plans while taking a shower. Unfortunately, I cannot always take notes after, but anyhow is good.

  14 september 2017 at 08:27
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Een brief naar mijn oudere ik

  Beste ik, Ik ben nu zeventien jaar oud en heb hartstikke veel dromen en plannen. Ik ben hartstikke benieuwd hoe...

  Sluiten