Follow:
Bloggen Social media

5 redenen waarom je Instagram moet gebruiken ipv Facebook

Een tijd geleden heb ik besloten om me meer te focussen op Instagram. Facebook doet de laatste tijd nogal irritant en ik merk dat ik er maar weinig goeds voor terug krijg. Zit je te twijfelen waarom je Instagram moet gebruiken in plaats van Facebook? Lees dan deze blog.

Waarom je Instagram moet gebruiken

Betere interactie

Ik heb een veel betere interactie op Instagram. Zo is het ook veel makkelijker om in contact te komen met mensen dan op Facebook. Ik heb per foto ruim 200-300 likes en krijg ik dan ook redelijk veel reacties. Ook heb ik hartstikke leuke mensen ontmoet via Instagram en op Facebook blijft dat meestal redelijk stil tegenwoordig.

Leukere mensen

Ik krijg regelmatig kritiek op Facebook. Er zijn natuurlijk ook aardige mensen, maar sommige mensen denken echt dat ze maar anoniem kunnen blijven. Op Instagram is dat veel minder. Zo ontmoet ik een hoop leuke mensen en houd ik ervan om met mensen te praten.

Meer bereik

Ik heb een veel groter bereik op Instagram. Ik heb momenteel 3600 volgers op Instagram en op Facebook 1550. Ook bereik ik ruim 10.000 mensen per maand op Instagram terwijl dit veel minder is op Facebook.

Waarom je Instagram moet gebruiken

Leuke samenwerkingen

De laatste tijd merk ik heel erg dat bedrijven interesse hebben in mijn Instagram profiel. Ik heb dan ook nog steeds spijt dat ik niet eerder met Instagram ben begonnen. Toch ben ik deze maand ruim 1000 volgers gegroeid op Instagram en daar ben ik echt heel blij mee.

Leukere vormgeving

Ik vind het echt veel leuker om foto’s te delen op Instagram dan alleen maar saaie berichten op Facebook. Zo is het toch veel leuker om foto’s te bekijken in plaats van allerlei saaie blog berichten..

Feed

Ik vind het echt geweldig om de perfecte feed op Instagram te creëren. Op Facebook maakt het me echt geen reet uit of foto’s bij elkaar passen.

Kies jij voor Facebook of Instagram?

Related:

Previous Post Next Post

11 Comments

 • Reply Kitty Wu

  Ik ben ook nog niet zo lang bij instagram. Het ligt nu een beetje stil. Interesse van bedrijven zijn er al snel maar ik denk dat ze vooral hopen op donateurs ed. Hoe te praten op instagram is mij onduidelijk.
  Je mening over fb deel ik wel. Het is opmerkelijk hoeveel negativiteit er is. Jammer. Bij Yoo.rs vind ik de sfeer en gesprekken 200% beter. Geen gevit, agressie. Blogs, foto’s en ook nog betaald krijgen.

  28 januari 2018 at 19:05
 • Reply Janice Wald

  Hi,
  I will be doing a post on Instagram soon. Thanks for the perspective.
  Janice

  28 januari 2018 at 20:10
 • Reply Vaishali

  It is better to promote in Instagram. Loved this post.

  29 januari 2018 at 04:32
 • Reply Marjolein

  Helemaal mee eens!

  30 januari 2018 at 08:14
 • Reply Demi

  Ik herken de voordelen van Instagram. Deze week was het ook nog in het nieuws natuurlijk. Dat de Nederlandse jeugd Facebook totaal links laat liggen en massaal voor de foto app kiest. Ik zelf ben nu sinds mei redelijk actief. Ik merkte dat het aantal volgers wat ik had zodra ik mijn account open zette vrij snel op liep zonder dat ik daar veel voor hoefde te doen en zo dus ook de bezoekers op mijn website die via Instagram mijn posts voorbij zagen komen. Wat ik wel jammer vind aan Instagram is dat er bij sommige accounts een nogal duister, vies spelletje achter zit. Mensen die een hele lading meiden volgen om ze vervolgens weer te ontvolgen en dat tien keer achter elkaar, semi-grote influencers die niet eerlijk zijn over hun sponsordeals etc. Daar stoor ik mij wel eens aan en dan laat ik de app weer een tijdje links liggen.

  30 januari 2018 at 22:24
 • Reply Maud, Leuk Met Kids blog

  Ik vind je stuk heel herkenbaar, maar ik vraag me wel af hoe lang Instagram leuk blijft, aangezien Facebook de eigenaar is. Voor je het weet heeft Instagram ook een algoritme dat het voor bloggers bijna onmogelijk maakt om zichtbaar te zijn. Maar goed, voorlopig is het veel leuker!

  2 februari 2018 at 21:19
  • Reply Celine Klooster

   We zullen zien wat er in de toekomst gaat gebeuren!

   3 februari 2018 at 13:53

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  7x foto’s waar ik het meest trots op ben

  Voor mijn blog maak ik een hoop foto's, maar ben ik eigenlijk heel perfectionistisch. Er zijn niet een hoop foto's...

  Sluiten