Follow:
Bloggen Verbeter jouw blog

Verbeter je foto’s | Softbox review

Eindelijk! Ik heb hem! Ik zat al super lang na te denken over het kopen van een softbox. Het is altijd super donker in mijn kamer (ja, zelfs in de zomer!) en ik was gewoon echt toe aan wat betere verlichting op mijn foto’s. Ik bewerkte mijn foto’s altijd zo dat het er niet uit zag alsof het heel donker in mijn kamer was, maar dat ging toch echt ten koste van de kwaliteit van mijn foto’s. Dat is de reden waarom ik een softbox heb gekocht. Benieuwd naar deze softbox en hoe ik hem vind? Check dan dit artikel.

Foto’s met softbox

Schrik niet, maar dit is dus de foto zonder enige verlichting zoals de softbox. Voorheen gebruikte ik altijd een flits, waardoor de foto gelukkig een stuk helderder werd, maar daardoor zag je wel altijd een flits in het product. Dat is natuurlijk een stuk minder als je mooie productfoto’s wilt hebben.

Met softbox

Dit is de foto met softbox. Ik moet nog even een goede setting vinden van hoe ik de verlichting precies moet neerzetten, maar ik ben hier al heel tevreden mee. Ik bedoel, kijk dat verschil toch eens! Wat ik ook erg fijn vind aan deze verlichting is dat ik eindelijk niet meer bij mijn raam foto’s hoef te maken.

Bewerkt

Dit is dan de foto wanneer ik hem volledig met bewerkt. Ik moet zeggen, deze lipsticks zijn altijd al heel moeilijk om een foto van te maken, want de hele verpakking weerspiegelt het licht. Toch ben ik hier al super blij mee! Een prachtige foto van prachtige lippies. Voor de bewerking van deze foto heb ik eigenlijk alleen maar een beetje en contrast omhoog geschroefd en natuurlijk de helderheid.

Nog meer foto’s met softbox

Hieronder laat ik nog een aantal foto’s zien die ik heb gemaakt met de verlichting. Deze foto’s zijn niet bewerkt.

Mijn ervaring met de softbox

Ik kreeg de verlichting nadat ik had besteld binnen twee dagen binnen. Super snel en ik kon dus meteen aan de slag. Helaas was de doos een stuk gescheurd, waardoor het statief er voor een klein gedeelte uithing. Gelukkig was er niets beschadigd. Het opzetten van de verlichting is wel even een dingetje. Je krijgt namelijk geen handleiding bij de verlichting en je moet dus zelf uitvogelen hoe alles precies werkt. Na een half uur, had ik de verlichting gelukkig in elkaar en nu snap ik gelukkig hoe dit werkt.

Voordelen

Er zijn een hoop voordelen aan de softbox. Hij geeft prachtig fel licht, waardoor je foto’s natuurlijk een stuk beter worden. Daarnaast is de softbox heel makkelijk verstelbaar waardoor hij eigenlijk perfect is voor alles. Ook wordt de verlichting geleverd met nog een extra doek die je voor je lamp kan zetten, zodat het licht minder sterk wordt. Dit doe ik zelf niet, maar dit is wel heel erg handig voor als je bijvoorbeeld foto’s maakt van personen.

Nadelen

Eigenlijk zijn er heel weinig nadelen aan de verlichting. Eigenlijk het enige nadeel vind ik dat het redelijk lastig is om zonder schaduw een foto te maken. Ik denk dat dit slechts een kwestie is van even oefenen.

Prijs

Deze softbox kost 34 euro, wat ik niet heel erg duur vind. Een goede prijs voor echt een geweldig ding. Ik had deze softbox gekocht met mijn drie bol.com cadeaukaarten, dus voor mij kostte hij nog maar 6 euro haha! Deze softbox is verkrijgbaar bij bol.com en kost dus maar 34 euro.

Wil je meer foto’s zien die ik met deze verlichting heb gemaakt? Check dan zeker even mijn Instagram

Hoe lijkt jou een softbox?

Related:

Previous Post Next Post

16 Comments

 • Reply Adine @ LekkerLevenMetMinder.nl

  Dit lijkt me ook wel wat, anders maak je idd heel snel donkere foto’s en dat is ook zonde. Een complete installatie wil ik ook weer niet aanschaffen, maar als je met zulke relatief kleine investeringen mooi verschil kunt maken, dan is dat wel het overwegen waard…

  10/12/17 at 11:07
  • Reply Celine Klooster

   Deze is het zeker waard! Ik wilde ook niet heel veel uitbesteden en een gigantische installatie leek me ook echt niets. Toch ben ik echt super blij met deze lamp!

   10/12/17 at 12:34
 • Reply Tania

  Mooi resultaat. Misschien moet ik ook maar eens zo’n softbox aanschaffen

  10/12/17 at 14:01
 • Reply Lysanne

  Dat ding is zo chill! Ik kan ook echt niet zonder! Een super goede investering 🙂

  10/12/17 at 14:26
 • Reply Jessica

  Wauw dit artikel komt echt als geroepen! Ik ga hem direct op mijn lijstje zetten voor kerst, dank je wel!

  10/12/17 at 18:29
 • Reply Dhini

  Handig die softbox vooral nu buiten snel donker

  10/12/17 at 22:56
 • Reply Suus - modernehippies.nl

  Hi! Schaduwen voorkom je door meerdere softboxen, van zoveel mogelijk kanten, te gebruiken. Daarom heb ik er 3. Groetjes!

  11/12/17 at 09:24
 • Reply Susan | Since1994

  Super tof! Bij mij op werk hebben we twee softboxen en daardoor begint het bij mij echt te kriebelen om ze ook aan te schaffen.

  02/02/18 at 20:20
  • Reply Celine Klooster

   Het is echt een aanrader en eerlijk gezegd vind ik het de beste investering die ik ooit heb gedaan.

   03/02/18 at 13:53
 • Reply Demi

  Oh wat handig! Ik heb hier de afgelopen dagen dus op zitten zoeken, maar kwam zelf veel duurdere exemplaren tegen waardoor ik het toch maar niet besteld heb. Wist simpelweg gewoon niet hoe je zo’n ding noemde.

  03/02/18 at 17:23
 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Wat wordt mijn studiekeuze?

  Ik zit nu in mijn examenjaar en dat betekent dat ik mijn studiekeuze moet maken. Een lastig keuze natuurlijk en...

  Sluiten