Follow:
Bloggen Social media

4 sites om je social media posts in te plannen

Elke blogger kan meer tijd gebruiken. Je moet tijd besteden aan social media, schrijven, nog meer social media en natuurlijk in contact komen met andere bloggers. Ik heb het voor elkaar gekregen om mijn social media proces te automatiseren. Wil je meer tijd overhouden om vervolgens jouw blog nog meer te laten groeien? Check dan deze post.

Deze post bevat affiliate links. Je kan mijn disclaimer hier zien. Bedankt voor je support!

Buffer

Buffer is echt een super makkelijke site. Het enige wat je moet doen is je social media kanalen aan Buffer te koppelen en dan kan je al beginnen. Er zijn geen tabs en alleen een mogelijkheid om je posts in te plannen. Er zijn dus ook geen statistieken bij de gratis versie. Het enige nadeel van Buffer is dat je maar tien posts in één keer kan inplannen.

Tailwind

Ik houd natuurlijk heel veel van Tailwind. Sinds ik Tailwind gebruik hoef ik helemaal geen tijd te besteden aan Pinterest en gaat dit gewoon helemaal vanzelf. Eens in de twee weken plan ik weer wat nieuwe pins in en maak ik ook weer wat nieuwe pins. Dit gaat natuurlijk heel makkelijk en ik hoef hier maar een paar uur aan te besteden. Heel weinig tijd voor het resultaat wat je terug krijgt. Bekijken deze website als je meer wilt weten over Tailwind.

Meer lezen over Tailwind of Pinterest? Check dan deze artikelen: 

Hootsuite

Ik gebruik Hootsuite zelf niet, maar dit is ook een erg handige site om jouw posts in te plannen. Het enige nadeel van Hootsuite is dat het erg onoverzichtelijk is. Je moet er echt wel een aantal uren insteken om het echt door te hebben. Om mijn posts op Twitter in te plannen, vind ik dit dus gewoon zonde van mijn tijd. Daarom gebruik ik Buffer.

social media posts

Later

Ik gebruik deze app vooral voor mijn online magazine, maar eigenlijk wil ik dit ook gaan gebruiken voor mijn blog. Ik gebruik nu buffer om mijn Instagram posts in te plannen, maar misschien stap ik wel over naar Later. Ik zou even het verschil uitleggen tussen Later en Buffer. Met Later kan je maximaal 30 gratis posts inplannen per maand. Dit kan je in een keer doen. Bij Buffer kan je oneindig veel posts inplannen, alleen je kan dit niet in een keer doen. Je kan namelijk maximaal 10 posts gratis in een keer inplannen. Daarna moet je wachten totdat jij die posts publiceert, zodat je weer extra kan toevoegen. Bij Later heb je ook wat uitgebreidde statistieken en andere informatie.

Wat ik het handigst vind aan Later is de overzichtelijke planner en de media library. Ik gebruik Later nu alleen voor mijn online magazine en schrijf natuurlijk niet alleen voor mijn online magazine. Iedereen die mee schrijft kan dus afbeeldingen toevoegen aan die media library. Je moet dan alleen wel het emailadres en wachtwoord met jouw teamleden delen, want je kan helaas niet gratis extra email adressen aan één account toevoegen. Dit kan wel met de betaalde versie. Ook kan je Later gebruiken voor Pinterest, Twitter, Facebook en nog veel meer social media sites.

Crowdfire

Niet persé een site waarmee je jouw posts mee kan inplannen, maar meer een site om posts van andere automatisch te delen. Je kan hiermee posts van andere vinden en deze vervolgens inplannen om het op de beste tijden te publiceren. Super handig, behulpzaam en het hebt je ook nog eens om jouw volgers en retweets te laten groeien. Ook vind ik het een erg fijn programma om posts van andere te ontdekken.

Welke sites gebruik jij al om je posts in te plannen of welke ga jij gebruiken?

Related:

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Ingrid Ferwerda-Jacobs

  Een tijd geleden maakte ik gebruik van Tweetdeck, dat beviel niet (weet niet meer waarom), toen overgestapt naar Hootsuite. Tegenwoordig doe ik het zonder hulpprogramma, gewoon zelf wanneer het mij het beste uit komt.

  11 september 2017 at 18:29
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  30x inspirerende quotes nu het nieuwe schooljaar weer begint

  Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en dat betekent weer een stressvol, maar leerzaam jaar. Voor mij is het mijn...

  Sluiten