Follow:
Blog traffic Bloggen Social media

5 redenen waarom jij Pinterest moet gebruiken

Twitter, Facebook, Instagram. Iedereen praat over deze social media websites en promoot dan ook vaak zijn blog hierop. Ooit wel eens van Pinterest gehoord? Van deze website krijg ik hartstikke veel blog verkeer en dit is dan ook een van de redenen waarom jij Pinterest zou moeten gebruiken. Wil jij meer redenen horen waarom jij Pinterest moet gebruiken? Check dan deze blog.

Deze post bevat affiliate links. Je kan mijn disclaimer hier zien. Bedankt voor je support!

Redenen waarom jij Pinterest moet gebruiken

Blog traffic

Ruim 70% van mijn sociale verkeer komt van Pinterest. Uhmm.. Excuse me? Jij loopt dus 70% van dit sociale verkeer mis door geen Pinterest te gebruiken.

Inspiratie

Op Pinterest kan je hartstikke veel inspiratie vinden. Terwijl jij dus opzoek bent naar pins om te pinnen, krijg je dus hartstikke veel inspiratie.

Makkelijk

Het is super makkelijk om Pinterest te gebruiken. Zo gebruik ik Tailwind, een super handige website om duizenden pins in te plannen. Zo staan er op dit moment ruim 3500 pins klaar om gepinned te worden en dit gaat dan ook volledig automatisch. Het is dus super makkelijk om Pinterest te gebruiken! Klik hier om Tailwind te bekijken.

Meer lezen over Pinterest? Lees dan deze artikelen

redenen waarom jij Pinterest moet gebruiken

Je hoeft er nauwelijks naar om te kijken

Heb je een dag geen tijd? Voor Instagram of Facebook moet je echt tijd vrij maken om te promoten. Gelukkig gaat dat met Pinterest helemaal automatisch. Je hoeft helemaal niet op te letten of er wel pins online komen, want dit gaat allemaal automatisch (mits je natuurlijk je pins inplant ;)). Zo plan ik meestal één uurtje per week in om mijn pins in te plannen voor twee weken.

Zonder pins krijg je zelfs verkeer

Ja, je hoort het goed. Zelfs zonder pins online te zetten krijg je zelfs een hoop verkeer. Zo was ik laatst op vakantie in Madrid en was ik vergeten mijn pins in te plannen. Nog steeds kreeg ik ruim 40-50 unieke bezoekers van Pinterest op een dag. Het is dus een heerlijk gevoel dat je altijd verkeer van Pinterest krijgt.

Gebruik jij Pinterest al?

Related:

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Claudia

  Wow, ik heb er nooit aan gedacht dat Pinterest ook ingezet kan worden om traffic te genereren. Ik ga je gelijk even volgen daar en zelf aan de slag. Dank je wel!

  8 januari 2018 at 20:40
 • Reply Laura

  Wat een fijn artikel! Soms vergeet ik wat Pinterest voor je website allemaal niet kan betekenen:)

  8 januari 2018 at 21:11
  • Reply Celine Klooster

   Dankjewel! Ik denk dat bijna elke blogger dat vergeet haha.

   9 januari 2018 at 14:21
 • Reply Lazy Bird

  Heel nuttig, bedankt! Ik ga me er ook eens in verdiepen, ik had al een persoonlijk Pinterest maar nu heb ik er een voor Lazy Bird aangemaakt ook.

  X Lazy Bird

  9 januari 2018 at 09:48
 • Reply Jessica J.

  Ik heb een paar weken terug pas een Pinterest-account voor m’n blog opgezet. Iedereen is er zo lyrisch over! Voordien kende ik het platform alleen van persoonlijk gebruik. Binnenkort ga ik er eens goed voor zitten, want het lijkt me écht de moeite.

  16 maart 2018 at 15:50
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Help! | Examenjaar, blog en meer

  Het nieuwe jaar is eindelijk begonnen. Voor mij is dat mijn examenjaar. Een jaar voor drukte, stress en nog meer drukte....

  Sluiten