Follow:
Bloggen

Acht producten die een blogger moet hebben

Als blogger heb je helaas niet alleen een laptop nodig om te kunnen bloggen. Nou ja, het kan natuurlijk wel, maar meestal komt hier toch wat meer bij kijken. Ik heb een lijstje opgezet met de dingen die jij wellicht nodig kan hebben en wat gewoon super handig is om mee te bloggen.

Falcon eye ringlamp

Dit staat echt als eerste op mijn wenslijst. Ik wil zo graag een ringlamp, maar helaas is deze echt heel duur. Met deze ringlamp kan je echt prachtige foto’s maken en eigenlijk kan je dan ook nog in het donker of de schemer foto’s maken. Echt een perfecte lamp!

Notitieboekjes

Ik kan echt niet genoeg notitieboekjes hebben. Ook al gebruik ik ze niet veel, ik wil ze toch meer gebruiken. Ik gebruik nu vooral Evernote voor het opslaan van mijn ideeën en om eigenlijk alles te noteren.

producten die een blogger moet hebben

Camera

Een camera is echt een must-have voor bloggen. Ik gebruik deze camera niet alleen om te bloggen, maar ook voor vakantie en schoolopdrachten. Als je erover nadenkt om een camera te kopen, dan zou ik het echt zeker doen. Een camera is echt onmisbaar.

Een mobiele telefoon

Ik denk dat iedereen wel een mobiele telefoon heeft, maar ik noem het toch. Als ik mijn laptop niet bij me heb, dan doe ik eigenlijk alles op mijn telefoon. Als ik bijvoorbeeld in de trein zit, dan schrijf ik daar blogposts op of als ik even een mijn blog wil checken, dan doe ik het ook daar op. Mijn telefoon is echt heel belangrijk en ik kan eigenlijk niet zonder.

Statief

Eerlijk gezegd gebruik ik mijn statief niet vaak. Meestal leg ik mijn camera gewoon op mijn kast, maar misschien moet ik maar eens meer mijn statief gebruiken. Hierdoor komt mijn camera op gelijke hoogte en misschien kan ik hierdoor wel meer foto’s maken. Een statief is sowieso erg handig wanneer je iets wil filmen of natuurlijk voor foto’s.

Boeken over bloggen

Oké, ik zeg niet dat je dit persé nodig hebt, maar het lijkt me altijd wel leuk om te hebben. Ik zit nu via Ipay en Euroclix te sparen voor wat extra zakgeld voor mijzelf, zodat ik een paar leuke boeken kan kopen. Het gaat zeker goed, want ik heb al bijna 35 euro.  Ik wil denk ik de blog bijbel kopen en ook nog een boek van Joey Graceffa (maar dat heeft natuurlijk niets met bloggen te maken haha 😉 )

Planner

Ik maak ik nog steeds gebruik van mijn printables om te plannen. Dit gaat hartstikke handig, maar ik wil misschien een planner kopen die ik gewoon op mijn bureau kan neerzetten. Ik ga binnenkort even bij de Action kijken of ik dat kan kopen.

Liefde

Natuurlijk is er veel liefde nodig om te bloggen. Als je het niet leuk vindt om te bloggen, waarom doe je het eigenlijk dan? Ik vind bloggen echt geweldig en ik ga daar echt niet mee stoppen. Alleen maar bloggen voor de gratis spulletjes is dus echt een no go..

Wat gebruik jij om te bloggen?

Related:

Previous Post Next Post

37 Comments

 • Reply Carmen

  Ik heb het boek, How blogs work van stephanie duval ook echt een aanrader!

  12 februari 2017 at 11:00
  • Reply Celine Klooster

   Ik wil misschien ook wel een boek over Pinterest kopen! Ik ben de laatste tijd daar heel erg mee bezig!

   12 februari 2017 at 12:25
 • Reply Nicole

  Ik heb geen boek over bloggen, misschien toch eens een keertje naar kijken

  12 februari 2017 at 12:26
  • Reply Celine Klooster

   Ik wil ook een aantal boeken kopen! Ik weet alleen nog niet welke..

   12 februari 2017 at 13:10
 • Reply Cynthia

  Heeeel veel liefde, mijn telefoon en laptop. Een goede camera staat op mijn planning. Alleen welke?

  12 februari 2017 at 12:38
  • Reply Celine Klooster

   Ik gebruik zelf de Canon sx60 hs. Die kan 64x inzoomen, ook echt perfect voor vakanties!

   12 februari 2017 at 13:09
 • Reply Anouk

  Super leuk artikel! Bij de Hema hebben ze handige planners! Ik gebruik die ook altijd 🙂

  12 februari 2017 at 12:43
 • Reply Anne

  Ik heb sinds een kleine maand het Wetboek voor bloggers in huis, en dat is echt een fijn boek! Zeker een aanrader. Hier staat echt van alles in over bloggen, alle belangrijke details op een rijtje. Ik had nog nooit gehoord over die Ringlamp, maar het klinkt wel interessant. Jammer dat hij zo duur is…

  12 februari 2017 at 12:54
  • Reply Celine Klooster

   Oehh dit maakt me eigenlijk wel nieuwsgierig.. Ik zie nu net dat die ook bij de bibliotheek te halen is, dus ik ga zeker even daar langs!

   12 februari 2017 at 13:52
 • Reply Jenny - IkReis

  Liefde, camera’s en mijn telefoon…. ik kan niet zonder.

  Ik neem het liefst zo min mogelijk mee als ik op pad ga. Ik heb een ringflits maar gebruik hem zelden. Foto’s worden snel zo plat.

  12 februari 2017 at 13:05
  • Reply Celine Klooster

   Ik wil echt heel graag een draagbare foto studio! Ik zag er eentje op bol.com, dus daar zit ik nu voor te sparen!

   12 februari 2017 at 13:11
 • Reply Aneta

  Ik ben aan het sparen voor een camera. Ik maak alle foto’s met mijn telefoon. Is op zich niks mis mee maar een camera is gewoon een hebbeding. Ja, notitieboekjes, daar ligt mijn huis helemaal vol mee! Die Blogbijbel, daar ga ik toch even naar kijken. Ik hoor er mensen vaak over praten.

  13 februari 2017 at 07:50
  • Reply Celine Klooster

   Camera heeft toch net ietje meer. Met mijn telefoon kan ik helaas niet echt mooie foto’s maken..

   13 februari 2017 at 11:45
 • Reply Chantal

  Mijn Musthaves zijn mijn laptop, canon 700D en mijn telefoon. Misschien is een handboek ook wel erg handig. Ik ga eens kijken.

  13 februari 2017 at 18:56
 • Reply Quinty

  Ik gebruik de camera van papa, mijn laptop en mijn telefoon. Zo’n ringlamp zou ik heel graag willen maar ik vind ze ook zo duur!

  14 februari 2017 at 20:21
 • Reply Kool family

  Ik heb vooral veel liefde (en een laptop, gsm, camera en notitieblokjes uiteraard ook), boeken nog niet, moet ik misschien eens in investeren…!

  14 februari 2017 at 22:43
 • Reply clara

  Loved the post very much. Really helpful! <2

  3 maart 2017 at 21:29
 • Reply Aileen

  Ik gebruik zelf softbox lampen ipv een ringlamp. Een stuk goedkoper en ze geven een prachtig effect.

  4 maart 2017 at 01:26
 • Reply Tessa Doghor

  My laptop or mobile phone.

  4 maart 2017 at 06:24
 • Reply Mariëlle in de Keuken

  Handige tips. Voor mijn foodfoto’s gebruik ik in simpele daglichtlamp van Falcon Eyes in een lamphouder met klem, in totaal een paar tientjes. Mijn statief gebruik ik bijna altijd.

  5 maart 2017 at 07:25
 • Reply Linda | travellersoftheworld

  Ik gebruik evernote heel veel, om ideeën in op te slaan en ook om artikelen op te delen met mijn vriend, zodat we stukken van elkaar kunnen nakijken (vooral bij samenwerkingen doen we dit). Verder natuurlijk mijn camera, maar dat heb ik vooral voor het reizen, niet speciaal voor het bloggen. Verder heb je naast passie voor het bloggen in mijn ogen niet zo heel veel nodig

  18 maart 2017 at 16:48
 • Reply Chelf

  lighting is so important. Unfortunately I haven’t yet invested in a ring lamp

  18 maart 2017 at 16:55
 • Reply Carolien

  Eigenlijk gebruik ik enkel mn laptop, camera en een notitieboekje. Heel veel meer heb ik eigenlijk ook niet nodig.

  18 maart 2017 at 19:28
 • Reply Marga

  Leuke tips! Voor het bloggen gebruik ik inderdaad een camera (het statief heb ik al om zeep geholpen), daglichtlampen voor mijn foto’s en mijn mobiele telefoon. Ik wil nog graag het Wetboek voor Bloggers kopen.

  20 maart 2017 at 19:50
 • Reply MC Kleuver

  Notitieboekjes genoeg te vinden op mijn kamer. Daarnaast komen er ook steeds meer boeken bij, haha. Hoe zou dat toch komen? Haha.

  13 april 2017 at 19:10
 • Reply Johanne

  Ik heb laatste Blogboek van Kelly Deriemaeker doorgebladerd en die zag er echt superinteressant uit! Het boek is onlangs geupdatet, dus voorzien van de nieuwste info. Ik denk dat ik die binnenkort ga kopen!

  13 april 2017 at 21:06
 • Reply Irene

  Haha ik gebruik ook geen statief. Gewoon dezelfde creatieve oplossing als jou. Ik maak ook geregeld foto,s met mijn mobiele telefoon.. oeps!

  14 april 2017 at 13:34
 • Reply Elisa

  Mijn musthaves zijn een camera, statief, smartfone met goede camera (Huawei vind ik erg scherpe foto’s maken en natuurlijk een laptop. Notities, planners etc maak ik in mijn telefoon :-). Handig lijstjw trouwens!

  12 augustus 2017 at 22:16
  • Reply Celine Klooster

   Ik heb helaas geen telefoon met een goede camera, maar ik denk dat ik dat ook niet nodig heb. Ik ga als het nieuwe schooljaar weer start, meer gebruik maken van notitieboekjes.

   14 augustus 2017 at 11:39

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Lees vorig bericht:
  Privé en werk moet gescheiden worden

  Het kan wel eens gebeuren. Je hebt een slechte dag of je zit gewoon niet zo lekker in je vel. Die...

  Sluiten