Follow:
Blog traffic Bloggen Social media

Nog meer Pinterest tips om meer bezoekers te krijgen

Ik geef het toe. Ik ben verslaafd aan Pinterest. Pinterest heeft me al veel bezoekers gebracht en ik begin er steeds beter in geworden. Laatst ben ik achter een aantal Pinterest tips gekomen, die erg handig zijn om je bezoekersaantallen nog meer te laten groeien.

Deze post bevat affiliate links. Je kan mijn disclaimer hier zien. Bedankt voor je support!

Pinterest tips | Keywords

Ik geef even een voorbeeld. Je blogpost gaat over Pinterest en blog tips. Je typt deze twee dingen in de Pinterest zoekfunctie.

Vervolgens zie je dit. Je ziet hier allemaal dingen, die andere pinners ook zoeken, wanneer ze het trefwoord “Blogging tips” zoeken. Deze woorden kan je dus allemaal in je Pinterest beschrijving gebruiken, zodat ze meer onder de aandacht komen onder andere pinners.

Pin regelmatig

Ik hoor genoeg bloggers die zeggen dat ze eventjes snel wat gaan pinnen, zodat ze meer volgers krijgen. Helaas werkt dat zo niet. Voor Pinterest moet je echt regelmatig bloggen, voordat je veel volgers kan krijgen. Ik heb veel gehoord van Board booster en Tailwind. Dit zijn allebei sites waar je heel simpel je Pinterest pins mee kan inplannen. Hiermee pin je dus regelmatig, zonder dat je er al te veel tijd hoeft in te gooien. Sowieso echt super handig om te gebruiken! Je krijgt nu twee maanden gratis als je je aanmeld via deze link! Deze korting is beschikbaar tot 31 mei, dus wees snel!

Pinterest tips

De perfecte pin

Ik gebruik altijd Canva om mijn pins te maken. Zorg ervoor dat je hiervoor de Pinterest templates gebruikt. De pins die het ook altijd heel goed doen zijn infographics. Dat zijn hele lange afbeeldingen waar een heleboel informatie in staat. Deze werken ook erg goed op Pinterest.

Geen pin it button

Ik ben eerlijk gezegd geen fan van verticale afbeeldingen in mijn tekst. Daarom vind ik de pin it button een beetje onnodig. Na veel googlen kwam ik deze geweldige site tegen. Op deze site kan je heel simpel een link maken en wanneer je lezers hierop klikken, worden ze doorgestuurd naar Pinterest om te pinnen! Wil je zien hoe dit werkt? Klik dan even hier.

Ben je benieuwd naar nog meer tips? Check dan zeker even dit artikel!

Ga jij deze Pinterest tips uitproberen?

Wil je dit uitproberen? Pin it om het op te slaan voor later!

Wil je je Pinterest profiel optimaliseren, maar weet je niet hoe? Bekijk dan eens mijn Fiverr profiel. Ik optimaliseer jouw Pinterest profiel voor maar 4.50 euro.

Related:

Previous Post Next Post

16 Comments

 • Reply Emma

  Ik hou van jouw tips hahah! ❤

  9 april 2017 at 08:22
 • Reply Girls-things

  Super handige tips!

  9 april 2017 at 15:42
 • Reply Aneta

  Super handig dit!! Zelf merk ik dat ik best wat bezoekers heb van Pinterest

  10 april 2017 at 17:32
 • Reply MC Kleuver

  Whoehoe. Onze blogchick weer in town, haha. Ik ga snel kijken of ik er iets mee kan doen!

  12 april 2017 at 09:22
 • Reply Rob

  Hey,

  Leuk artikel. Al gebruik ik zelf pinterest niet. Het is wat veel om al die social media kanalen te stoomlijnen. FB, twitter en insta. Ik geloof niet dat ik daar nog heel veel naast wil.

  Als aanvulling. Ik ontdekte onlangs dat het zin kan hebben om een blog artikel zakelijk te bekijken. Ik schreef bijvoorbeeld wat over een natuurgebied en brasserie. Na deze via een FB pagina geheel vrijblijvend op de hoogte te stelllen dat ik hierover had geschreven werd dit op hun FB pagina geplaats. Als gevolg 200 likes, 40 deel acties en reacties. Een enorme uitschieter in mijn bezoek aantallen, dat was wel even een leuke verassing. Natuurlijk gaat dat niet iedere keer lukken dat te overtreffen en daarnaast moet denk ik de toon vrijblijvend en vriendelijk zijn indien je andere benaderd met je artikel. Want een te agressieve toon met de hoop dat iets van jou gedeeld of geplaats wordt zal vast afschikken. Maar gewoon even vriendelijk aantikken dat je iets geschreven hebt en kijk er eens na indien u wilt kan dus wel zorgen voor leuke acties en toename in verkeer.

  27 april 2017 at 21:26
  • Reply Celine Klooster

   Dat is een heel goed plan Rob. Heel erg bedankt voor de tip! Ik schrijf altijd over bedrijven, maar meld dat eigenlijk nooit bij hen..

   27 april 2017 at 21:51
 • Reply The Beautyboulevard - Jouw blog op auto-piloot met Tailwind! - The Beautyboulevard

  […] je er veel bezoekers door kan krijgen, want dit heb ik al in eerdere artikelen verteld. Lees dit en dit artikel als je meer wilt weten over […]

  27 juni 2017 at 19:56
 • Reply Jorien

  Hoi Celine,

  Begrijp ik nou goed dat jij je eigen artikelen op pinterest pint en daar prikborden van maakt? Zodat er op die manier veel mensen naar je site komen?
  Zelf gebruik pinterest met mijn blog totaal anders, maar ik krijg er dan ook geen bezoekers van (allen mensen die mij op pinterest volgen). Ik maak inspiratieborden van bepaalde thema’s en pin alles vast rondom dat thema (het gaat mij dus om de afbeeldingen die te zien zijn op pinterest, niet om de sites daarachter). Van die borden maak ik dan weer inspiratieblogs op mijn site.
  Dit werkt dus totaal niet voor extra bezoekers, maar geeft mijn blog inhoud.
  Graag zou ik ook meer bezoekers krijgen, vandaar mijn vraag om te kijken of ik het nu goed begrijp. Echt een eyeopener.

  30 juli 2017 at 17:27
 • Reply Joanne

  Handig! Bedankt voor het delen 🙂

  9 augustus 2017 at 21:14
 • Reply LavieMamsElle

  Pinterest is erg leuk voor jezelf en idd je blog heeft er ook deugd van. Fijne tips.

  3 februari 2018 at 17:49
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Levenslessen aan mijn twaalfjarige ik

  Toen ik twaalf was heb ik natuurlijk een aantal fouten gemaakt. Ik heb hier veel van geleerd en weet nu...

  Sluiten