Follow:
Bloggen

Waarom een mooi design belangrijk is voor jouw lezers

Een tijdje geleden heb ik mijn blog design aangepast en daar wil ik het nog even over hebben. Ik vind het altijd erg belangrijk dat ik, zonder afgeleid te worden, een blogpost kan lezen. Zo zie ik soms blogs die een hartstikke drukke achtergrond hebben en waar je de blogpost eigenlijk nauwelijks van kan lezen. Hiervoor wil ik een aantal goede tips geven.

Afgeleid

Wanneer je een rustige, maar ook mooie lay-out hebt, lezen andere mensen je blogposts sneller. Er zijn natuurlijk mensen die door een wat drukkere lay-out heen kunnen kijken, maar er zijn ook genoeg mensen die bij een drukke lay-out meteen weg klikken. Dat zou eigenlijk alleen maar zonde zijn van de blogpost die je hebt geschreven. Zo zie ik soms geweldige blogposts, maar door de drukke lay-out wordt ik gewoon afgeleid.

Door bijvoorbeeld teveel veel foto’s of teveel kleuren te gebruiken, krijg je al snel een drukke lay-out. Zo vond ik het altijd geweldig om heel veel plugins te hebben en vooral veel widgets in je sidebar. Dit moet je juist niet doen en daar ben ik laatst achter gekomen. Teveel kleuren gebruiken, is ook niet het beste plan. Vroeger gebruikte ik altijd veel kleuren en dan vond ik ze altijd hartstikke mooi bij elkaar passen. Nou, je kunt het al raden, dat was natuurlijk gewoon een grote regenboog.

Ik zeg natuurlijk niet dat je veel kleuren en veel widgets niet mag gebruiken. Soms valt dit namelijk heel goed in de smaak. Ik ben altijd een groot voorstander van een eigen keuze en een eigen mening, dus als je een wat drukkere lay-out wilt, dan moet je dat natuurlijk gewoon doen!

design

Een eigen lay-out

Ik heb altijd geprobeerd om een eigen lay-out te maken. Dit liep altijd uit op teveel kleuren en teveel verschillende widgets. In december 2016 had ik besloten om een eigen thema te kopen. Dit was helemaal naar mijn smaak en ik hoefde hier niet veel voor te doen. Het thema was echt hartstikke makkelijk geïnstalleerd en heeft net genoeg kleur, maar ook genoeg rust.
Ik heb dit thema op Etsy gekocht, maar er zijn natuurlijk ook nog andere opties. Zo weet ik dat je op creative market en themeforest ook hartstikke mooie thema’s kan kopen. Je hebt natuurlijk ook een hoop gratis thema’s. Voor deze gratis thema’s moet je natuurlijk op wordpress.org bloggen. Soms zie ik echt parreltjes tussen deze gratis thema’s en dan begrijp ik heel goed waarom je voor een gratis thema zou kiezen.
Wat gebruik jij? Een betaald thema of een gratis thema?

Related:

Previous Post Next Post

11 Comments

 • Reply Carmen

  Ik gebruik een gratis thema, maar er is een ‘betaalde’ variant van waarover ik wel twijfel! Ik ben momenteel erg tevreden ermee! Jou thema is ook super mooii!

  5 februari 2017 at 10:49
  • Reply Celine Klooster

   Oehh ik ben wel benieuwd naar die betaalde variant! Ik vind jouw thema ook al erg mooi! x

   5 februari 2017 at 11:06
 • Reply Jessica

  Ik ben ook nog heel erg aan het zoeken naar wat ik wil. Het liefste wil ik iemand mijn site laten bouwen naar mijn wensen, maar gezien dat best wel een kostenpost is wacht ik er nog heel even mee.

  5 februari 2017 at 11:47
 • Reply Irene

  Hallo, ik las dit en ben het volmondig met je eens. Sinds ikzelf ook een rustige(r) theme heb ingezet, scheelt dat aanmerkelijk in lezersaantallen. :-p

  @Jessica: misschien mag ik je helpen? Altijd leuk.

  5 februari 2017 at 13:52
  • Reply Celine Klooster

   Het scheelt altijd in de bezoekersaantallen! Ik vind het zelf fijn om ook tegen een rustig thema een te kijken.

   5 februari 2017 at 16:50
 • Reply Joanne

  Ik hou zelf ook van een minimalistische lay-out met maar aan aantal kleuren 🙂

  5 februari 2017 at 22:58
 • Reply Cynthia

  Klopt. Een overzichtelijke layout en een mooi eigen karakter vind ik belangrijk. Alsmede de gebruikers vriendelijkheid. Deze is al net zo belangrijk.

  6 februari 2017 at 19:28
 • Reply Anja

  Ik maak gebruik van een gratis thema en dat bevalt me prima. Een mooie layout is inderdaad belangrijk.

  1 maart 2017 at 14:34
 • Reply MC Kleuver

  Mijn mooie thema vind ik geweldig. Kan ik ook aan iedereen aanbevelen. Bedankt voor de hulp Celine 😉

  27 april 2017 at 13:46
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Een boek geschreven door bloggers

  Een boek geschreven door bloggers. Ik zie nu waarschijnlijk een aantal verwarde blikken mijn kant op komen, maar het is...

  Sluiten