Follow:
Bloggen TB

Moet je als blogger een youtuber worden?

Youtuber

Ik zie steeds meer bloggers youtuber worden. Dit lijkt echt zowat een verplichting te worden, maar waarom eigenlijk? Moet je als blogger ook opeens een youtuber worden? Misschien om je bereik te vergroten?

Natuurlijk doen bloggers dit om hun bereik te vergroten en omdat ze het gewoon leuk vinden. Toch heb ik het idee dat dit een verplichting is, want iedereen veranderd in een youtuber zowat. Ik zie vaak bloggers die veranderen in een youtuber en dan vervolgens veel minder of helemaal niet meer gaan bloggen. Sommige bloggers lijken dit zelfs te doen, omdat youtube simpelweg een bekender platform wordt.

Het wordt al vaak gezegd, je blogt toch gewoon, omdat je het leuk vind en dus niet voor het aantal bezoekers? Kijk, ik vind het hartstikke leuk om reacties en bezoekers te ontvangen, maar ik houd er vooral van om mijn mening te uiten en gewoon lekker te schrijven over van alles. Alles wat bij bloggen hoort vind ik geweldig. Niet alleen het bloggen zelf dus, maar ook de lay-out en zelfs het promoten. Ik begrijp die bloggers niet die gaan youtuben, alleen maar omdat het bekender wordt en soms zelfs, omdat het beter verdiend. Als jouw passie meer bij youtube en videos maken ligt, dan begrijp ik het compleet. Ik begrijp het alleen niet als je gaat youtuben voor het geld of simpelweg voor het aantal bezoekers.

Youtube is trouwens helemaal niets voor mij. Ik zie mij echt niet op een zondagmiddag mij omkleden en vervolgens een video filmen, daar ben ik echt te lui voor. Of wanneer je bijvoorbeeld van een lange dag werk of een lange schooldag thuis komt en dan nog een Youtube video moet filmen.. Dat is echt niets voor mij.. Ik zit liever lekker in mijn joggingbroek een paar blogs te schrijven en ik ben vast niet de enige.. Tenminste dat hoop ik dan.

Ik zeg trouwens niet, dat jij zo’n youtuber bent. Jij weet zelf het beste waarom je op Youtube zit en waarom jouw passie daar het meeste ligt.

Hoe kijk jij aan tegen Youtube en merk jij zelf ook dat er steeds meer bloggers overstappen naar Youtube?
signature

Volg mij via: Bloglovin | Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

Related:

Previous Post Next Post

21 Comments

 • Reply Henrieke

  Ik hou niet van Youtube en al helemaal niet van vlogs. Ik heb ook enorm de neiging om door video’s heen te klikken op zoek naar waar het wél interessant wordt (ongeveer zoals je een tekst ook screent).

  Niets voor mij dus! 🙂

  3 augustus 2016 at 08:57
 • Reply Jolien Nathalie

  Ik heb het omgekeerde gedaan, ik ben eerst met youtube begonnen en dan met bloggen. Mijn passie is eigenlijk altijd schrijven geweest maar ik heb om de één of andere reden de blogwereld pas later ontdekt. Uit ervaring kan ik je vertellen dat bloggen meer verdient dan videos publiceren op youtube. Ik denk dat veel bloggers zich nu tot youtube richten omdat bloggen minder populair wordt. Er zijn minder mensen die blogs willen lezen, comments achterlaten etc. in vergelijking met vroeger 🙂 Leuk artikel, je schrijf stijl is echt top!

  3 augustus 2016 at 09:28
  • Reply Celine

   Aha dankjewel! Ik vind het eigenlijk erg jammer dat bloggen minder populair wordt.. Jammer dat ik niet eerder ben begonnen.

   3 augustus 2016 at 21:45
 • Reply Tessa | Daily Inception

  Hi Celine! Ik merk zeker dat veel bloggers beginnen aan YouTube, zelf hoor ik ook bij die categorie. Ik vind het leuk om te bloggen met een knot op mijn kop en een kop thee achter mijn laptop, maar video’s maken heb ik altijd leuk gevonden en vind ik ook zeker leuk om te doen! Naar mijn idee is YouTube een belangrijk platform voor iemand die wilt groeien. Alleen denk ik persoonlijk, dat het publiek van YouTube niet geïnteresseerd is in je blog, maar alleen in je Video’s. Zelf zal ik in de toekomst meer gaan doen met YouTube, maar mijn blog blijft mijn pareltje en schrijven is het gene wat ik altijd het liefste zal willen blijven doen!
  Liefs xx

  3 augustus 2016 at 12:37
 • Reply Claire

  Helemaal mee eens! Ik zit zelf ook te twijfelen om af en toe video’s te maken. Maar dat is meer omdat mijn lezers mij dan echt zien en horen haha. Dan krijg je toch meer een beeld van de blogger. Ik werd zelf bijv. enthousiast toen mijn favo blogger een video opnam omdat ik dan een beter beeld heb. Maar youtube lijkt me inderdaad wel heftig qua workload. Misschien iets voor in de toekomst 😉

  3 augustus 2016 at 12:47
 • Reply Helen

  Ja ik merk het zelf helaas ook en ben bang dat dit te maken heeft met het feit dat blogs minder bezocht worden door de groei van YouTube.. Om in contact te blijven met je volgers lijkt het alsof je mee moet groeien, het verplaatst zich simpelweg meer naar video vorm. Zelf vind ik bloggen nog steeds veel leuker dan video’s dus ik blijf lekker bloggen 😉
  Hoop dat de populariteit van blogs niet verder blijft zakken want zelf ben ik er dol op en vind het jammer dat er zoveel verdwijnen/overgaan naar YouTube 😉

  3 augustus 2016 at 13:00
 • Reply Katrien

  Euh, nee, je bent niet alleen. Ook ik zit in team joggingbroek op de bank. Mijn passie ligt bij schrijven.

  3 augustus 2016 at 14:05
  • Reply Celine

   Aha go team joggingbroek!

   3 augustus 2016 at 21:47
 • Reply Janine

  Ik blog alleen , maar uiteindelijk wil ik ook overstappen naar YouTube. Ik wil dan een keer in de week of twee keer een filmpje uploaden op mijn blog. Ik vind niet dat dit per se moet en ik ben ook blij met alleen het Bloggen nu.

  3 augustus 2016 at 17:26
 • Reply Nadia

  Ik kijk nooit Youtube eigenlijk, ook al zijn er bloggers die ik volg ook Youtuber, ik kijk hun filmpjes niet. Vind dat meestal niet leuk en ben meer van tekst en foto’s. Heb zelf een paar jaar terug wel filmpjes gemaakt omdat ik dat leuk vond, nu doe ik dat ook niet meer. Heb mijn blog omdat ik het leuk vind om te schrijven en heb daarom ook mijn statistieken verwijderd. Ik wil niet spammen, maar als je dat intressant vind heb ik mijn hele argumentatie op mijn blog staan 🙂 Ieder moet voorzich weten wat hij/zij gaat doen natuurlijk. Ik vond Youtube filmpjes maken ook leuk, maar nu gewoon geen tijd voor en zin in.

  4 augustus 2016 at 11:41
 • Reply Cindy

  Zelf YouTube ik (nog) niet, wel word ik soms bij vlogs van mijn zusje betrokken en dat vind ik wel leuk! Eerst dacht ik dat bloggen niets voor mij was, maar ik had al snel de smaak te pakken. Wie weet is dat bij het vloggen ook wel zo.
  Wel merk je dat inderdaad steeds meer bloggers een YouTube kanaal aanmaken en vlogs online zetten, waarbij je soms wel ziet dat ze er moeite insteken, maar dat de filmpjes saaier zijn dan de blogs.

  5 augustus 2016 at 10:00
 • Reply Margo

  Eens! Hoewel ik vooral die hard YouTube filmpjes kijk (niet maak, want daar ben ik te awkward voor) ben ik nu sinds kort zelf aan het bloggen omdat dat veel beter bij mij past.

  11 augustus 2016 at 21:25
 • Reply Anke

  Hier ben ik het helemaal mee eens. Ik twijfelde in het begin of ik een YouTube account aan moest maken, dit heb ik uiteindelijk ook gedaan. Ik heb er in totaal iets van twee filmpjes op gezet, nu ben ik er maar mee opgehouden. Ik doe het dan alleen toch maar voor andere mensen, dan kan ik me maar beter focussen op het bloggen. Dit is een goede keuze geweest, het niet meer uploaden van filmpjes op mijn YouTube account. Xx

  11 augustus 2016 at 22:43
 • Reply Nathalie

  Persoonlijk heb ik er niets mee, ik zal het dan ook niet gaan doen… maar ik ben dus ook het type dat er niet of nauwelijks naar kijkt en zelfs een aantal sites ben gaan ontvolgen.

  11 augustus 2016 at 23:35
 • Reply Jessica

  ik ben het met je eens. Steeds meer bloggers beginnen met youtube en als ik heel eerlijk ben meestal vond/vind ik de posts die ze maken of maakten veel leuker dan de video’s die ze nu plaatsen, maar helaas is die mening voor iedereen verschillend. Ik ben zo’n blogger die nooit (okay nu wel) tevreden is met haar blog naam. Op dit moment heb ik hem nu al een stuk of 5x veranderd. ik weet het dat is niet altijd heel slim, maar ja als ik niet tevreden ben is het beter om het te veranderen denk ik maar.

  Bloggers die een youtube worden beginnen soms ook heel leuk met bloggen en heel vaak, maar als ze dan een youtube zijn komt er niks meer op hun blog en ze plaatsen, maar (dit is een voorbeeld) 1x in de week iets op youtube. Dit vind ik aan de ene kant gewoon zonde.

  4 oktober 2016 at 18:54
 • Reply The Fashion Mom

  Ik vind toch bloggen (schrijven) nog heel anders dan vloggen. Dus wat mij betreft hoef je het zeker niet te doen 🙂 Een tijdje geleden was ik ook aan het twijfelen of ik niet zou gaan vloggen, maar ik zou het schrijven niet kunnen missen. 🙂

  4 oktober 2016 at 19:25
  • Reply Celine

   Ik kan het schrijven ook zeker niet missen <3

   5 oktober 2016 at 16:45
 • Reply Marsha

  Ik zat er over na te denken om te gaan bloggen, maar ik vind het toch teveel gedoe. En ik vind vlogs eigenlijk totaal niet interessant haha.

  5 oktober 2016 at 19:27
  • Reply Celine

   Ik neem aan dat je bedoeld vloggen 😉

   5 oktober 2016 at 20:21
 • Reply Jo

  I was actually a youtuber before I decided to become a blogger too. When I record my videos I tend to wear a nice top but have my sweat pants on where the camera can’t see ha ha!

  3 maart 2017 at 19:58
 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Review | De makkelijkste droogshampoos voor in jouw tas

  Batiste droogshampoo heeft waarschijnlijk iedereen al van gehoord. Ik begrijp soms de hype niet helemaal, omdat ik vind dat je...

  Sluiten