Follow:
Blog traffic Bloggen

7 manieren om je blog te promoten in 2017

Je blog promoten is redelijk lastig, vooral als je de verschillende manieren om jouw blog te promoten niet kent. Zo heb ik heel lang gestruggeld met het promoten van mijn blog en dat doe ik eigenlijk nog steeds. Sinds een aantal maanden gaat mijn blog traffic met een stijgende lijn omhoog en haal ik al mijn goals die ik voor mezelf stel. Benieuwd naar de beste manieren om jouw blog te promoten? Lees dan dit artikel.

Twitter

Met Twitter kan je heel veel mensen bereiken, tenminste als je het goed doet. Ik gebruik Buffer om mijn tweets in te plannen. Je hebt nog heel veel andere manieren om tweets in te plannen, maar daar komt later een artikel over online. Vergeet geen hashtags te gebruiken bij je tweets en het is ook erg handig om soms mensen te mentionen in je tweets. Meestal retweeten mensen jouw tweets dan weer. Ik promoot ook vaak blogs van andere bloggers om mijn Twitter profiel en dit kan natuurlijk ook erg in mijn voordeel werken.

Pinterest

Ik denk dat iedereen ondertussen wel weet dat ik van Pinterest houd. Toch kan dit echt niet ontbreken in mijn lijstje. Wist je dat Pinterest de meeste traffic naar mijn website brengt? Het is mijn nummer één traffic generator en dat na een half jaartje. Moet je nagaan hoe groot mijn blog kan worden als ik langer op Pinterest zit.

Facebook

Ik denk dat elke blogger wel eens van Facebook gehoord heeft. Ik raad het sowieso aan om een Facebook pagina aan te maken als je dat nog niet hebt gedaan. Daarnaast zijn er ook een hoop Facebook groepen waar je je blog in kan promoten. Het is erg handig om hier gebruik van te maken. Binnenkort komt er een uitgebreide post over Facebook en hoe je dit het beste kan gebruiken.

Instagram

Voor Instagram heb ik al een aantal tips gedeeld. Klik hier voor het eerste deel van deze tips en klik hier voor het tweede deel van deze tips. Ik gebruik Instagram te weinig en daar moet zeker verandering in komen. Ik wil meer gaan posten en ik zit erover na te denken om in September elke dag te gaan posten om mijn Instagram pagina echt een boost te geven. Het is een kleine moeite om een foto te plaatsen met een goede beschrijving en een aantal hashtags, maar het probleem is meer de foto’s zelf. Ik heb niet genoeg foto’s om elke dag een foto te plaatsen, maar eigenlijk is dit wel erg goed om te doen.

blog promoten

Offline

Ik denk dat heel veel bloggers vergeten hoe handig het is om offline te promoten. Dan heb ik het natuurlijk niet over elke dag over je blog praten tegen andere personen, maar denk bijvoorbeeld aan visitekaartjes. Als je bijvoorbeeld naar een persevenement gaat of een ander evenement waar je over gaat schrijven op je blog, dan kan je heus een aantal visitekaartjes meenemen. Ik heb altijd een aantal visitekaartjes in mijn cameratas, want je weet maar nooit. Ik moet alleen nog de moed verzamelen om deze visitekaartjes te geven.

Reddit

Toen ik Reddit gebruikte, schoten mijn bezoekersaantallen omhoog. Ik merk dat veel te weinig bloggers Reddit gebruiken en ik vergeet het ook vaak om te doen. Weet je niet wat Reddit is? Lees dan even deze post.

Reacties

Het helpt ook heel erg om reacties achter te laten bij andere bloggers. Wanneer bloggers bij mij reacties achterlaten, dan klik ik vaak door naar hun site om te weten te komen wie er achter die blog zit. Het is alleen wel belangrijk dat je reacties post die je normaal ook zou posten. Post dus geen reacties als “leuk” of reacties die niet eens over het artikel gaan, dat heeft gewoon geen zin.

Welke manier gebruikte jij nog niet?

Related:

Previous Post Next Post

42 Comments

 • Reply Marla

  Super dank je wel voor dit artikel. Ik ga Twitter vaker gebruiken. Facebook gebruikte ik al. Redding nog nooit van gehoord dus maar eens erover lezen. Hier kan ik wel wat mee!

  27 augustus 2017 at 10:07
 • Reply Laura | I scream beauty

  Handige tips!! Ik gebruik voornamelijk Facebook en Instagram (stories). Ook lees ik veel blogs van anderen en wanneer deze me aanspreken laat ik altijd een reactie achter! Ik ga nΓΊ je artikel over Reddit lezen want daar heb ik nog nooit van gehoord πŸ™‚

  27 augustus 2017 at 11:20
 • Reply Willem Meester

  Bedankt voor deze handige tips. Een aantal gebruik ik al, waaronder twitter,fb,inst en pinterest. Ik vind het alleen nog lastig om dat effectief te doen.

  27 augustus 2017 at 11:29
  • Reply Celine Klooster

   Dat heb ik soms ook hoor! Eigenlijk is het gewoon een beetje oefenen πŸ™‚

   27 augustus 2017 at 15:44
 • Reply Marie-Lise

  Handige blogpost! Ik wist niet dat Reddit ook meer en meer in ons taalgebied gebruikt werd.
  Zal het zeker eens checken πŸ™‚

  27 augustus 2017 at 11:47
 • Reply Kelly

  Interessante blog weer. Ik lees wel vaker mee, maar laat eigenlijk nooit zo vaak een reactie achter. Pinterest vind ik nog steeds een lastig platvorm ofzo. Om zelf dingen op te zoeken vind ik het echt heel leuk en handig, maar om mijn eigen blog/vlog op te promoten vind ik het dan toch moeilijk om mee te werken. Gaaf dat het voor jou zo veel verkeer genereert

  27 augustus 2017 at 13:42
 • Reply Charlotte Meindersma

  Ik hoor juist dat steeds minder bloggers Twitter succesvol gebruiken.

  Welke kanalen goed werken hangt ook af van je doelgroep natuurlijk. Twitter en LinkedIn werken voor mij als zakelijk blogger bijvoorbeeld prima.

  Gaatbloggen kan ook goed werken.
  En inderdaad, wel actief zijn. Net zoals je onder andere blogs kunt reageren, merk ik ook dat het goed werkt om op FB en Insta te reageren.

  27 augustus 2017 at 15:29
  • Reply Celine Klooster

   Dat is inderdaad ook waar! Gastbloggen doe ik helaas (nog) niet. Daar heb ik de tijd niet voor..

   27 augustus 2017 at 15:46
 • Reply Sharon

  Leuk! Toch vind ik het qua FB groepen dubbel, voor jou is het super handig want je doelgroep zit er. Maar in mijn geval (ik doe het wel) deel ik mijn blog met bloggers wat in principe niet meteen mijn doelgroep is. Dat ik steeds vaker erover twijfel.

  27 augustus 2017 at 15:45
 • Reply Yalou

  Wat een handige blog! Dankjewel! Onlangs heb ik Twitter aangemaakt, maar nog helemaal niks mee gedaan, net zoals Pinterest. van Reddit had ik nog niet gehoord, maar ik zal er eens een kijkje op nemen. Met mijn blog focus ik me vooral op Facebook en Instagram. (:

  27 augustus 2017 at 16:59
 • Reply Laura

  Super handige tips! Ik hou dit artikeltje in gedachten! πŸ˜‰

  27 augustus 2017 at 18:51
 • Reply Saavi Aaryan

  Only Reddit is Remaining. going to try.
  Thank you for this informative post.

  27 augustus 2017 at 19:27
  • Reply Celine Klooster

   Thanks for your comment! Love to hear that πŸ™‚

   27 augustus 2017 at 19:52
 • Reply Leen

  Bedankt voor de tips, ga ik ook gebruiken!

  28 augustus 2017 at 12:35
 • Reply Mirjam Hart

  Thanks voor deze tips! Zelf gebruik ik alleen nog maar Instagram en Facebook, maar ik weet dat ik hierdoor heel veel kansen en bezoekers laat schieten. Binnenkort moet ik er maar eens even goed voor gaan zitten om me te verdiepen in de andere manieren.

  29 augustus 2017 at 13:53
 • Reply Sylvia

  Hoi Hoi, Ik post zelf ook op Facebook, Twitter, Pinterest, Google+, instagram en ook op Flipboard,te leuke magazine!!. En Reddit ga ik eens nalezen.
  Thnx voor dit artikel..liefs

  1 september 2017 at 00:57
  • Reply Celine Klooster

   Hmm Flipboard.. Daar heb ik wel eens van gehoord. Krijg je daar veel traffic door?

   1 september 2017 at 08:51
 • Reply Giulia

  Reddit heb ik nooit aan gedacht, ik weet nauwelijks wat het is dus ik ga meteen even kijken! Oh enne, reacties achterlaten onder andere blogposts, bij deze dus hihi πŸ™‚ Bedankt voor de tips!

  2 september 2017 at 14:21
 • Reply marlies

  Ontzettend leuk artikel. Ik heb nog nooit van Reddit gehoord, dus ik heb weer wat nieuws geleerd! Dank je wel voor alle info πŸ™‚

  7 september 2017 at 21:17
 • Reply Jasmin

  Very nice *_* Thank you for charing this i Like it *_*

  26 september 2017 at 19:53
 • Reply Jenny

  Ik haal met stip de meeste bezoekers uit Google, al doet Facebook het ook wel aardig.

  Reddit en Pinterest heb ik niet. Soms komt er iemand vanuit die kanalen op mijn blog, dus blijkbaar delen anderen ook. Leuk! Ik heb er zelf geen tijd voor.

  P.S. Ik verwacht nu natuurlijk ook een reactie van jou op mijn blog :p

  29 september 2017 at 21:58
  • Reply Celine Klooster

   Ik krijg ook redelijk veel bezoekers van Google, maar Pinterest is nog steeds mijn nummer 1 !

   30 september 2017 at 09:30
 • Reply Michael Bach

  Thanks for the tips, I do most of those already. Will check out your Instagram article, I haven’t tried that out yet!

  12 oktober 2017 at 23:03
 • Reply Melissa

  Hi Celine,

  Deze tips zijn echt te gek! Die van Reddit kende ik nog niet. Ga er gelijk mee aan de slag! Bedankt πŸ™‚

  Groetjes Melissa.

  12 oktober 2017 at 23:50
 • Reply Debbythechocoholic

  Zo een handige tips! Ik ben wel benieuwd naar Reddit. Misschien wel handig!

  24 oktober 2017 at 22:40
 • Reply Bianca Rita Cataldi

  This was really useful! Thank u dear!

  24 oktober 2017 at 22:53
 • Reply Marine

  Cool post. I didn’t know Reddit but I will check your article for sure! I’ve been trying to increase traffic

  25 oktober 2017 at 01:22
 • Reply Jolien

  Dankjewel voor de tips! Ik had er nooit aan gedacht om Twitter te gebruiken om te promoten. Dat zal ik nu zeker proberen!

  30 oktober 2017 at 11:41
 • Reply Sanchay Khatri

  Actually M Currently focused on Seo nd Fb But Yeah This Post Definitely Opened my mind To all social network websites, Specially about Reddit nd Pinterest , I will show this to my freinds too πŸ™‚

  10 november 2017 at 19:50
 • Reply Elles

  Ik heb vaker gehoord dat Pinterest erg handig is. Maar hoe gebruik je het nou door zoveel bezoekers erdoor te krijgen?
  Liefs,
  Elles

  8 december 2017 at 19:54
  • Reply Celine Klooster

   Ik heb een aantal artikelen geschreven over Pinterest. Als je wilt kan je die even bekijken πŸ™‚

   9 december 2017 at 09:25
 • Reply Maxime

  Heel fijn artikel om even te lezen! Vooral Reddit had ik zelf nog niet aan gedacht

  8 december 2017 at 21:25
 • Reply movie bobynha

  nice content website πŸ™‚ im like

  8 december 2017 at 23:24
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  6 redenen waarom ik me meer wil focussen op Instagram

  Of ikΒ Instagram nou zo geweldig vind, dat weet ik niet zo zeker. Ik ben natuurlijk verslaafd aan Pinterest, maar eigenlijk...

  Sluiten