Follow:
Bloggen

Een nieuwe manier om je blog te promoten

Een tijdje geleden had ik een aantal manieren geprobeerd om mijn blog te promoten. Ik dacht eerlijk gezegd dat hier helemaal niets meer uit was gekomen en had het verder eigenlijk niet meer uitgeprobeerd of gebruikt. Toch keek ik een aantal dagen geleden weer op Google Analytics en ik zag dat deze manier wel had geholpen en niet zo beetje ook! Wil je dus je blog promoten? Check dan deze post!

Subreddit voor Nederlandse blogs

Ik was opzoek naar een subreddit voor Nederlandse Blogs, maar dit bestaat (nog!) niet. Ik dacht dus dat het super makkelijk was om een subreddit aan te maken, maar dit is niet zo. Ik moet hier minstens drie maanden lid voor zijn en een bepaald aantal karma opbouwen. Binnenkort ga ik dus een subreddit aanmaken voor Nederlandse blogs en daar krijgen jullie zeker wat over te horen. Het is best wel lastig om karma te verzamelen. Je moet hier namelijk een groot aantal stemmen voor krijgen en nog andere dingen.

Edit: Toch heb ik het voor elkaar gekregen om een Nederlandse subreddit aan te maken! Word dus snel lid en laat je socialmedia kanalen groeien! Ook heb ik een Engelse subreddit aangemaakt. Blog je dus ook in het Engels of wil je gewoon nieuwe mensen ontmoeten? Word dan ook even hiervan lid.

blog promoten

Wat is karma?

Ik vind dit een hele lastige kwestie. Ik heb echt verschillende filmpjes en forum berichten bekeken, maar ik denk dat ik het nu wel weet. Karma ontvang je wanneer jouw geposte link, een like krijgt. Dit noemen ze op Reddit ook wel ‘Upvote’. Ook krijg je karma door de comments die je plaatst. Als je bijvoorbeeld een upvote krijgt op een reactie die je hebt geplaatst, dan krijg je ook karma. Ik heb nu pas drie karma en ik heb echt geen flauw idee waarom dit niet omhoog gaat. Als iemand nog tips hebt, dan hoor ik dat natuurlijk graag.

Voor andere blogs

Natuurlijk zijn er ook Reddit pagina’s voor andere blogs. Hieronder een opsomming van populaire en goeie Reddit pagina’s. De meeste subreddits zijn voor Engelse blogs, maar je kan natuurlijk ook als Nederlander hier blogposts promoten. Ook is het hartstikke leuk om mee te praten met de verschillende gebruikers van Reddit.

Hoe gebruik je Reddit?

Let wel op, waar en hoe je links post. In sommige subreddits zie je een post, waar je in de reacties een linkje kan posten. In de subreddit van bijvoorbeeld de Beauty Blogs, kan je vrij een link plaatsen.

Pas wel op dat de Reddit community best wel hard is. Als beginnend Reddit gebruiker is het best wel lastig om uit te zoeken hoe alles werkt. Soms krijg je dan ook downvotes vanuit het niets en dan denk ik eerlijk gezegd, wat heb ik gedaan?!

Wat vind ik van Reddit?

Ik vind Reddit eigenlijk hartstikke leuk. Het gaat mij eerlijk gezegd niet om het promoten, maar meer om de community zelf. Er zijn natuurlijk mensen die altijd chagrijnig zijn en nooit een aardige comment kunnen plaatsen, maar er zijn ook heel veel leuke en lieve mensen op Reddit. In de blog threads kan ik ook veel handige dingen lezen. Zo raak je soms in discussie over het bloggen en leer je hier eigenlijk heel veel van. Ook al heb je geen Engels of tweetalig blog, dan zou ik me nog steeds aanmelden op Reddit. Je leert hier zoveel van en je ontmoet ook hartstikke leuke mensen. Het is natuurlijk ook hartstikke leuk om artikelen van andere mensen te lezen.

Ga jij je ook aanmelden op Reddit of heb je nog vragen?

Related:

Previous Post Next Post

52 Comments

 • Reply Fleur

  Hier heb ik nog nooit van gehoord maar het klinkt wel heel interessant! Ik ga eens kijken of ik hier iets van snap.

  25/12/16 at 09:03
 • Reply Carolien

  Nog niet geprobeerd maar dat ga ik morgen zeker even doen. Ben wel benieuwd hoe dat precies werkt enzo. Maar jij kreeg er dus extra verkeer van naar je blog? Althans dat moet ik lezen uit je titel

  25/12/16 at 18:37
 • Reply Fie

  Oh, wel interessant!

  25/12/16 at 19:39
 • Reply Ouinathalie

  Echt hele handige info meis!
  Thank you for sharing
  Liefs Nathalie

  25/12/16 at 20:01
 • Reply Patricia

  Volgens mij is mijn blog hier al opgenomen, want ik krijg bezoekers uit die hoek. Me eens in verdiepen.

  26/12/16 at 00:26
 • Reply Lesley

  Ik snap het nog niet helemaal. Zal zo wel even op de site van Reddit kijken want via die andere sites kom ik niet verder. Maar je zegt dat je verkeer is toegenomen, niet zo een beetje ook. Is dat met 1, 10, 50 unieke bezoekers per dag?

  26/12/16 at 10:24
  • Reply Celine Klooster

   Het ligt er natuurlijk wel aan hoeveel je doet. Bij mij was het met 40 unieke bezoekers!

   26/12/16 at 17:15
 • Reply Hilde

  Ik ga eens kijken, ken het wel van naam.

  26/12/16 at 12:12
 • Reply Aneta

  Ik snap het nog niet helemaal maar ik ga zo een kijkje nemen op de website. Dank voor je artikel en tip.

  27/12/16 at 07:47
  • Reply Celine Klooster

   Zeker even doen! Laat me even horen als je nog ergens tegen vast loopt.

   30/12/16 at 10:56
 • Reply Gen

  Hi Celine, Gen – http://www.genuinedrop.me from Blogger’s Corner group first of all your blog is uh-mazing. I like the minamilistic design .
  About your post on Reddit, I definitely agree with you, I’ve never even imagine Reddit as a promotion platform, it’s more like a forum to me. Anyway great post

  27/12/16 at 08:31
 • Reply Wanda

  Grappig, ik kende Reddit eigenlijk nog niet echt. Direct maar een account aangemaakt en na wat reacties en foto’s posten al 11 Karma punten 🙂

  Plaats jij alleen je Engelstalige blogposts of ook je Nederlandstalige?

  27/12/16 at 11:43
 • Reply Marle

  Oh het klinkt interessant, ik heb er geloof ik wel eens van gehoord maar nog nooit op gekeken. Ben benieuwd! Één dezer dagen maar eens gaan uitproberen!

  http://www.girlalmighty.nl

  27/12/16 at 12:30
 • Reply Jaz

  I’ve never used Reddit, though I am sure I’ve heard of it. I’ll check it out, thanks for your tips
  Jaz xoxo
  http://www.thelifeofasocialbutterfly.co.uk

  27/12/16 at 14:58
 • Reply HowToAddict.com

  Yeah – Reddit is awesome! Glad to see you are advertising vibrant community, and I hope to see you around… https://www.reddit.com/u/howtoaddict/

  28/12/16 at 20:11
 • Reply Snehal

  Nice post! I have only heard about Reddit on YouTube on scary stories. 😀 Sorry, this was out of topic. But after reading your post I think I need to get on Reddit! 🙂 By the way, nice click!
  Snehal recently posted…Bajaj Almond Drops Hair Oil

  29/12/16 at 15:36
 • Reply Jamie

  Ik kende het reddit ook nog niet! Ik snap er inderdaad nog niet echt veel van. Dus ik heb maar meteen iets gepost, ik ben benieuwd wat de reacties zullen zijn.

  Thanks voor de tip!

  Liefs,
  Jamie

  06/01/17 at 19:54
 • Reply Sara

  This is great, thank you! 😀

  24/01/17 at 20:42
 • Reply Kiki Bosch

  Handig om te weten! Er zijn zoveel manieren om je blog te promoten dat ik soms door de bomen het bos niet meer zie. Dit maakt het weer iets duidelijker 🙂 Ik zou je graag een mailtje willen sturen, maar kan alleen het contactformulier vinden, mag ik daar ook een vraag stellen of is dat echt alleen voor samenwerkingen? Bedankt vast! Liefs, Kiki

  26/01/17 at 21:42
 • Reply Ashley @ mamasden

  Thanks so much for this!! Definitely taking these tips with me!! New blogger and I find the hardest thing is patience!! Keep up the great work!!
  http://www.mamasden.net/2017/01/25/start-potty-today/

  30/01/17 at 01:34
 • Reply Brittany Quinn

  Great blog post I believe I might give Reddit a try I never have used this platform before. It’s always good however to try new traffic generating teqniques.

  10/04/17 at 02:57
 • Reply Anja

  Hmmm… wel van gehoord, maar moet me er echt nog eens goed in verdiepen.

  11/04/17 at 21:53
 • Reply Tania

  Oh dit kende ik nog niet. Straks eens bekijken

  20/05/17 at 19:32
 • Reply Sahar

  Wat interessant! Ik ga ook een kijkje nemen bedankt!

  20/05/17 at 20:32
 • Reply Astrid

  Ik heb ook een account maar begrijp er nog niet veel van…

  20/05/17 at 20:44
 • Reply Emma

  Ik heb de app gedownload, ben benieuwd wat het precies is, het klinkt wel heel leuk

  21/05/17 at 10:09
 • Reply Ingrid Ferwerda-Jacobs

  Hi, thanks for the information! I shared your blog on Yoors.

  08/06/17 at 16:15
 • Reply damarojat

  Thanks for the information. I need to boost my English blog traffic.

  04/08/17 at 21:25
  • Reply Celine Klooster

   I still need to boost my English blog traffic as well! It seems pretty hard tho..

   05/08/17 at 09:37
 • Reply Sarah

  Leuk & interessant! Ik ga het ook even bekijken! Dank je wel!

  05/08/17 at 09:33
 • Reply Anoop

  Another interesting read. Really liked it. Thanks

  05/09/17 at 21:09
 • Reply La vie MamsElle

  Hey, na het lezen van je post toch even mijn schouders er achter gezet. Ben benieuwd. Groetjes Ellen

  25/09/17 at 23:14
 • Reply Mom4life

  Nooit van gehoord! Ik zal er eens over nadenken.

  18/11/17 at 17:15
 • Reply Sweet& nice things

  Goed idee!
  Ik ga het ook proberen.

  18/11/17 at 19:01
 • Reply Els Rentenaar

  Wauw, boeiend om te lezen, én altijd handig als een ander zich wat meer heeft verdiept in de technische ins en outs achter de lol van het schrijven. Dus dank voor het delen! (het blijft vooral een uitdaging om ‘gelijkgestemden’ te vinden en elkaar te -blijven- inspireren…)

  19/11/17 at 13:58
 • Reply Bridget

  Thanks so much for posting this!! I love Reddit and have used it for entertainment for ages but haven’t been able to figure out how I can use it to benefit my blog! I had a hard time finding ones that worked for promoting and growing a blog community so this is so helpful!!
  Bridget

  16/03/18 at 17:17
 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  De gedachtegang van een terrorist

  Afgelopen maandag zijn er weer verschrikkelijke dingen gebeurt. De aanslagen in Berlijn, maar ook in Zurich en Turkije. Allemaal verschrikkelijke...

  Sluiten