Follow:
TB

Maak jezelf beach-proof

Door Anique Het is weer warm weer in Nederland en daarom gaat iedereen massaal naar het strand. Maar voordat je naar het strand gaat moet je natuurlijk wel wat voorbereidingen treffen.

Stap 1: Scrubben.
Het is belangrijk om te scrubben voor het ontharen, maar ook voordat je naar het strand gaat. Let wel op, doe het een dag van tevoren, anders heb je kans op huidirritaties. Door te scrubben verwijder je de dode huidcellen, waardoor je intenser en dieper bruin wordt. Hierdoor blijf je ook langer bruin.
Scrubben voor het ontharen is ook belangrijk, het kan ingegroeide haartjes voorkomen.
Bij Rituals heb je hele lekkere scrubs, maar je kan het natuurlijk ook zelf maken, met wat olie en zout of suiker. Lekker lowbudget, daar houden we van!
Stap 2: Ontharen.
Ontharen voordat je naar het strand gaat is eigenlijk een logische stap, we willen natuurlijk niet met een bos haar lopen waar Jane en Tarzan makkelijk in zouden kunnen overleven! Er zijn veel verschilllende manieren van ontharen, scheren, harsen, waxen, ontharingscreme, etc. Hierover volgt later nog een artikel.
Stap 3: Voetenbadje.
Als we naar het strand gaan, betekent dat ook meestal dat we slippers aanhebben. Maak een teiltje met water en doe er wat olie of een bruisbal in en ontspan! Scrub daarna je voeten, dat stimuleert de doorbloeding en daar krijgen we lekkere zachte voetjes van! Verder kan je nog wat eelt wegvijlen. Daarna smeer je je voeten lekker in met een rijke creme. Als je dan ook nog je teennagels wilt lakken, zorg ervoor dat je nagels dan vetvrij zijn, door er met een watje met nagellakremover over je nagels heen te gaan.
De dag dat je naar het strand gaat:
Insmeren. Smeer uiterlijk een half uur voordat je de zon in gaat je in met zonnebrandcreme. Kies een zonnebrandcreme met de factor die geschikt is voor jou.
Smeer hierna je ieder uur nog een keer in, en zeker nadat je gezwommen hebt.
Drink voldoende. Als je een dagje naar het strand gaat, is het belangrijk voldoende te drinken. Je  verliest veel vocht door he transpireren, en dat moet je weer aanvullen door voldoende te drinken.
Blijf tussen 12 en 15 uur uit de zon. Tussen 12 uur en 15 uur schijnt de zon het felst. Hierdoor kan je beter in de schaduw gaan zitten.
Na een dagje strand:
Na een dagje strand ga je natuurlijk douchen om al het zand van je af te spoelen. Smeer je onder de douche in met een (verkoelende) douchegel.
Smeer je altijd in met after sun, ook als je niet verbrandt bent! Door after sun te smeren, blijf je langer bruin!
Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben gehad, enjoy the nice weather!

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Dance like the queen.

Dansen, de geweldigste sport ooit. Tenminste voor mij dan. Ik doe dan ook veel verschillende soorten stijlen.SpitzenSpitzen bestaan uit een...

Sluiten