Follow:
Bloggen

Waarom maak ik een voorwaarden document?

Een aantal weken geleden had ik een super leuke samenwerking met een bedrijf. Ik had duidelijk mijn grenzen aangegeven en aan welke voorwaarden ik me altijd houd, maar toch ging het mis. Het bedrijf wilde nadat het artikel online stond, do-follow linkjes in het artikel. Hier ben ik duidelijk tegen en gebruik ik eigenlijk nooit. Dit is een van de redenen waarom ik een voorwaarden document heb gemaakt.

Een voorwaarden document

Astrid van Miss Sentinelli had een artikel gemaakt over hoe je het beste een voorwaarden document kan maken. In dit artikel werd besproken wat je in een voorwaarden document moest zetten. Bekijk dus zeker even haar artikel! Dit artikel bracht me dus aan het denken. Toch dacht ik dat dit niet helemaal nodig was, omdat mijn samenwerkingen bijna altijd goed gaan. Toch ging een samenwerking deze keer mis. Een bedrijf die na het publiceren van een artikel toch nog do-follow linkjes in het artikel wilde en in het verleden heb ik natuurlijk ook een aantal problemen gehad. Toen wist ik het dus zeker. Ik moest een voorwaarden document maken.

voorwaarden document

Hoe ziet mijn voorwaarden document eruit?

Ik heb erg veel tips uit het artikel van Astrid gehaald. De meeste dingen die in mijn document staan, heb ik dus van Astrid. Zoals je kan zien, heb ik in het voorwaarden document geschreven dat ik de artikelen altijd zelf schrijf. Dit is erg belangrijk en ik wil dus ook niet aangeleverde artikelen online zetten. Natuurlijk heb ik de mogelijkheden voor een samenwerking erin gezet en hoe ik precies wil werken. Ik vind het ook erg belangrijk dat ik aangeef dat ik geen do follow linkjes plaats en dat ik onder elk artikel schrijf dat ik aangeef of het om een samenwerking gaat. Ik blijf natuurlijk altijd eerlijk tegenover mijn lezers.

voorwaarden document

Wanneer gebruik ik dit document?

Ik ga dit document gebruiken wanneer ik een mail voor een samenwerking ontvang. Wanneer ik interesse heb, stuur ik dit voorwaarden document naar het bedrijf op, zodat ze weten waar ik aan waar zij aan toe zijn.

Ga jij ook zo’n document maken?

Related:

Previous Post Next Post

10 Comments

 • Reply Darina

  Ik heb ook een keer een nare ervaring gehad en sindsdien ga ik bijna geen samenwerking meer aan, zonde natuurlijk. Ik ga ook zo’n document opstellen. Beter voorkomen dan genezen 🙂

  19 maart 2017 at 10:10
  • Reply Celine Klooster

   Ah dat is inderdaad zonde.. Ik pas ook veel meer op eigenlijk..

   19 maart 2017 at 11:05
 • Reply Linda| travellersoftheworld

  Handig zon document! Links boven staan een typfout, wild at, ipv wil dat, dat zou ik wel even aanpassen. Do follow is trouwens toe gestaan, mits je relevante links plaatst en niet van die vage, dan krijg je problemen met google. Dat staat in elke bron geschreven door seo mensen, dus dat vertrouw ik meer dan een blog zonder bron. Zon voorwaarden document is wel altijd handig, dat weet iedereen waar ze aan toe zijn

  19 maart 2017 at 11:34
  • Reply Celine Klooster

   Iedereen zegt wat anders over die do follow links. Ik weet niet meer wat ik kan geloven.

   19 maart 2017 at 11:49
 • Reply Mariska van Heel

  Jammer dat het mis is gegaan, maar zodoende leer je. En ik leer via jou 😉 ik ga me er gelijk in verdiepen. Dank je voor de headset up.

  19 maart 2017 at 11:49
 • Reply Jerry

  Hmm… geen slecht idee, eigenlijk. Maar zo mooi als het jouwe gaat ie niet worden..

  20 maart 2017 at 22:42
  • Reply Celine Klooster

   Ahaha dankjewel voor je compliment! Gewoon proberen joh!

   21 maart 2017 at 18:28
 • Reply Celine

  Ik heb ook een formulier gemaakt! Ik heb die van jou wel een beetje als voorbeeld gebruikt hoor, haha!

  14 april 2017 at 00:11
 • Reply Anja

  Voorwaarden staan grotendeels in mijn mediakit, dat scheelt 🙂 Laatst ook discussie gehad met bedrijf, maar zij gingen alsnog akkoord met no-follow links

  7 september 2017 at 15:36
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Toetsweek voorbij. Wat ga ik nu doen?

  Wat ben ik verschrikkelijk blij zeg. Eindelijk is de toetsweek voorbij en heb ik meer tijd over om andere dingen...

  Sluiten