Follow:
Bloggen

Krijg ik gratis spullen voor mijn blog?

gratis spullen voor mijn blog

Ik hoor vaak van mensen ‘oh heb je dit ook weer gratis gekregen voor je blog?’. Nou, eigenlijk heb ik dit helemaal niet gratis gekregen, want ik werk hier hartstikke hard voor. Ik vind bloggen natuurlijk hartstikke leuk, maar het is natuurlijk niet zomaar even een artikeltje schrijven.

Is dit nou echt gratis?

Je kunt het natuurlijk als gratis zien en dat begrijp ik eigenlijk wel. Als ik geen blogger was en naar bloggers zou kijken, dan zou ik ook denken ‘oh heb je dat ook weer gratis gekregen?’. Ik ontken niet, ik vind het hartstikke leuk om dingen te reviewen en รผberhaupt te bloggen. Als je werk hebt dat je hartstikke leuk vind, dan krijg je toch ook gewoon betaald? Het zou erg raar zijn als je hier niet voor betaald zou krijgen. Net als bij normaal werk hoort het betalen voor mijn werk er ook gewoon bij.

Te blij met producten

Ik merk soms wel dat ik te blij ben met producten. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het echt geweldig om producten te ontvangen, maar soms neem ik dingen te snel aan. Ik moet er wel opletten dat ik niet een beetje ‘underpaid’ wordt. Als je geen blogger bent, dan zou je waarschijnlijk denken ‘huh? Het is toch gewoon geld? Wees er toch blij mee!’. Elk blog op het internet is geld waard en het is net zoals je minder geld krijgt dan dat je eigenlijk doet. Bij een blog is niet alleen de hoeveelheid tijd die je in een blogpost steekt geld waard, maar ook de hoeveelheid bezoekers. Ik zie soms blogs met een super hoog bezoekersaantal en die verdienen dan best een laag bedrag. Dit komt waarschijnlijk, omdat ze zich snel laten overhalen door bedrijven of gewoon snel iets aannemen van bedrijven. Soms durf ik geen nee te zeggen, omdat ik dan het idee heb dat bedrijven dan boos worden (eigenlijk best stom!). Soms doe ik dit hartstikke beleefd en dan worden bedrijven toch nog steeds pissig.

Printable

wishlistpreview

Je zou waarschijnlijk denken, hoe maak je in hemelsnaam een printable bij dit artikel? Ja, dat vroeg ik mij ook eerst af. Ik heb een wishlist voor jullie gemaakt! Ik ga hier op aangeven wat ik met mijn blog verdien en welke producten ik ontvang. Ik doe dit sinds kort in mijn kleine notitie boekje, maar een checklist is natuurlijk ook erg handig! Ik heb deze checklist weer gemaakt in paars en grijs. Als je een andere kleur wilt, dan kun je dit natuurlijk aan mij doorgeven!

signature

Follow me on: Bloglovin | Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

Related:

Previous Post Next Post

30 Comments

 • Reply Jamey

  Lol krijg jij alles voor je blog voor niks?!! Ik krijg die vraag ook zoooo vaak.

  12 oktober 2016 at 09:46
  • Reply Celine

   Ik dacht even dat die eerste vraag voor mij bedoeld was haha.

   13 oktober 2016 at 07:45
 • Reply rachel

  via blogger next door hier terecht gekomen ๐Ÿ˜‰ en ja gratis of niet het is en blijft leuk toch ๐Ÿ˜€

  15 oktober 2016 at 13:26
  • Reply Celine

   Is inderdaad super leuk! x

   15 oktober 2016 at 13:45
 • Reply Diana valverde

  Hi there!
  By reading your I totally relate to you.
  I love blogging and I’m still fairly new at this. Everything I review I buy it so all comes from my pocket. I do it gladly because my opinion might help someone else or by what I write someone can connect with it. I do it. Or just because is something I like doing but also because I might help someone or make happy other. ๐Ÿ™‚
  Keep doing what you do if it makes you happy! Hope o can learn something from you ๐Ÿ™‚

  16 oktober 2016 at 13:03
  • Reply Celine

   Ahw that’s so sweet!

   16 oktober 2016 at 20:13
 • Reply Mariska

  Vind het niet zo’n probleem als mensen dat vragen. Is een beetje onwetendheid, onhandig geformuleerd en zeker niet slecht bedoeld.

  Ik maak me niet zo druk om ‘underpaid’, ik maak me meer druk om hoe leuk ik iets vind en of ik het bij m’n blog vind passen ๐Ÿ™‚

  17 oktober 2016 at 16:33
  • Reply Celine

   Daar moet je natuurlijk ook opletten ;). Maar het is ook zo dat je niet een product van tien euro krijgt, terwijl je normaal een budget krijgt van vijftig euro.

   17 oktober 2016 at 17:01
 • Reply Jennifer

  I used to think how fun it would be to try free product and it is! But, the reviews, post, social media and sometimes videos that goes along with the product is time consuming and takes a lot of work. So, it is definitely not free.

  17 oktober 2016 at 17:28
  • Reply Celine

   Exactly what you say!

   17 oktober 2016 at 17:39
 • Reply Ellie Augustin

  I totally agree. You can’t cheap yourself because you know what your blog and your time is worth. I love that list I think I will use it. Thanks so much for sharing.

  17 oktober 2016 at 17:49
  • Reply Celine

   Thankyou for your comment!

   17 oktober 2016 at 18:53
 • Reply Janine

  Gelukkig heb ik zulke reacties nog nooit gehad en zet ik er altijd bij of het artikel gesponsord is, zo weten de lezers waar ze aan toe zijn. K vind het een best logische vraag maar soms worden ze niet altijd juist geformuleerd. Wel vind ik dat je als Blogger zijnde niet alles moet aannemen omdat je het leuk vind om iets gratis te krijgen.

  17 oktober 2016 at 18:19
  • Reply Celine

   Daar heb je helemaal gelijk in! Al helemaal niet alles aannemen vind ik belangrijk.

   17 oktober 2016 at 18:53
 • Reply Jess

  Super goed idee! Eens bijhouden wat er binnen komt en buiten gaat!

  23 oktober 2016 at 15:37
  • Reply Celine

   Ik ben er al druk mee bezig!

   23 oktober 2016 at 15:40
 • Reply Sabine | so far so Sabine

  Ja en als mensen echt brutaal worden komt de volgende vraag; kun je niet een gratis horloge (of wat) voor mij regelen.
  “Ja hoor tuurlijk” denk ik dan hahaha ๐Ÿ˜‰
  Meestal zeg ik dat ze lekker zelf een blog moeten beginnen. Ja en dat is dan teveel werk.
  Hmmm toch gek!

  Xo Sabine

  23 oktober 2016 at 18:40
  • Reply Celine

   Heb je serieus zo’n vraag gekregen? Ik zou wel verwachten dat zo’n vraag in iemands hoofd rondspookt, maar het echt opnoemen is natuurlijk iets heel anders.

   23 oktober 2016 at 19:00
 • Reply Andreia

  Leuk om te lezen, ik heb zelf nog geen artikelen gehad maar dat heb ik ook niet nodig, ik vind bloggen in het algemeen al heel leuk!

  23 oktober 2016 at 19:41
  • Reply Celine

   Natuurlijk is bloggen in het algemeen ook heel leuk! Soms is het reviewen van een nieuw product ook hartstikke leuk.

   23 oktober 2016 at 21:19
 • Reply Kim

  Heel herkenbaar! Al vind ik het zelf wel lastig om dan die omschakeling te maken naar geld vragen.

  Vind jij dat ook?

  2 december 2016 at 21:36
  • Reply Celine Klooster

   Daar heb je inderdaad gelijk in, maar toch moet je een beetje respect voor jezelf en je blog houden..

   4 december 2016 at 16:26
 • Reply Sarah

  You make such a good point, it’s not for free, blogging is hard work and a big commitment!

  2 december 2016 at 22:27
 • Reply sherry

  Een mooie blog heb je geschreven.

  17 december 2016 at 22:55
 • Reply Candice - Desert to Jungle

  I understand what you are saying. I write about travel on my blog and also for luxury travel sites. So I get a lot of high value stuff for ‘free’ – hotels, excursions, spa treatments, meals etc. I love what I do and never complain but it’s not the same as being on holiday. I may laze by the pool for while during a stay at an amazing hotel but I’m also spending hours working each day.

  As jobs go, it’s hard to beat, though!

  18 december 2016 at 02:27
 • Reply Engelina

  Super dat je dit artikel schrijft, vooral voor beginnende bloggers is dit erg duidelijk zo.

  22 februari 2017 at 11:23
 • Reply Mejuicychoose

  Echt een rare vraag die mensen stellen en ja je hebt gelijk je werkt ervoor! Leuk geschreven โค๏ธ

  6 mei 2017 at 15:26
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Socialmedia of blog laten groeien? Dan is deze groep perfect!

  Je kent het wel. Je wilt graag je socialmedia of blog laten groeien, maar dit is eigenlijk bijna onmogelijk. Natuurlijk...

  Sluiten