Follow:
Bloggen Social media

De Instagram grid gaat veranderen ..

Ik schrok toen ik dit nieuws las. Het is toch echt waar, de Instagram grid gaat veranderen. Al onze mooie feeds en creaties gaan verdwijnen, doordat Instagram het een goed idee vindt om de grid te veranderen. Wanneer deze officieel gaat veranderen, dat is nog niet duidelijk. Het enige wat ik jullie kan zeggen dat er grote veranderingen gaan gebeuren..

Algoritme

Leuk he? Dat algoritme van Instagram. Opeens zie je posts in je feed van ruim drie of vier dagen geleden. Recente posts die kan je bijna niet meer zien en bij mij zijn de likes heel erg verminderd. Toch luistert Instagram niet naar haar gebruikers en daar moet natuurlijk wel een goede reden achter zitten.

De laatste tijd ben ik druk bezig met mijn feed te verbeteren. Hier heb ik veel tijd en werk in gestoken en nu begint het tenminste al op iets te lijken. Sinds kort besteed ik ook veel meer tijd op Instagram, omdat ik toch echt merk dat Instagram een belangrijk deel van mijn blog is. Ook is Instagram een van de populairste social media platform en dat kan ik dus echt niet achterwegen houden. Ik post nu elke dag een foto op Instagram.

Grid

Ik had dus heel veel tijd hieraan besteed, totdat ik hoorde dat de grid gaat veranderen. We hebben nu een grid van 3×3. Een mooi formaat en een formaat waar iedereens feed aan aangepast is. Instagram is met het geweldige idee gekomen om de grid te veranderen naar 4×4. Wanneer ze dit gaan doen, dat weet ik helaas nog niet, maar ik sta er tenminste niet voor te springen.

Stiekem hoop ik dat Instagram met de optie komt om of een 4×4 feed te hebben of een 3×3 feed. Dit lijkt me alleen heel onwaarschijnlijk. Het enige voordeel van deze 4×4 feed is dat ik dan de mogelijkheid heb om mijn feed zo aan te passen dat ik twee witte foto’s en 2 gekleurde foto’s kan plaatsen om zo mijn feed mooier te maken. Ik heb namelijk soms het probleem dat ik witte foto’s tekort kom.

Wat vind jij van deze verandering?

Related:

Previous Post Next Post

15 Comments

 • Reply Shanie

  Ik vind het ook totaal niet nodig om dat aan te passen. Er zijn veel mensen die enorm veel tijd hebben gestoken in het maken van een mooie feed en dat is dan allemaal voor niets geweest. Ikzelf heb dat probleem niet maar ik kan de frustratie begrijpen. Instagram zou beter de dingen veranderen waar we om vragen in plaats van tegen te werken! :/

  24 september 2017 at 10:43
 • Reply Mirthe

  Gaan al je foto’s dan verwijderd worden? NO WAY TOCH HE?!

  24 september 2017 at 14:57
  • Reply Celine Klooster

   Nee nee! Geen paniek haha. Ze worden alleen in plaats van 3×3, 4×4 gezet 😉

   24 september 2017 at 15:30
 • Reply Jessica

  Ik had zoiets al gehoord ja. Nu ben ik niet bezig met de perfecte grid, maar het lijkt me zwaar irritant als je dit wel hebt! Ik vind dat algoritme echt iets om van te kotsen. Zo niet fijn!

  24 september 2017 at 18:35
  • Reply Celine Klooster

   Ik ben eigenlijk wel bezig met de perfecte feed.. Maar goed, dan beginnen we wel weer opnieuw.

   24 september 2017 at 18:44
 • Reply Aartie

  En ik ben nog zo aan het wennen aan die algoritme :-/. Zo lastig hè. Ik weet niet of ik 4×4 wel wat vind. We gaan het zien.

  25 september 2017 at 03:30
 • Reply Alyssa

  De keuzes die IG de afgelopen tijd gemaakt heeft, zijn voor zoveel mensen niet te begrijpen… Ik vraag me soms af of ze zelf wel doorhebben dat dit niet oke is. Het algoritme vind ik zelf erg vervelend.

  25 september 2017 at 10:07
 • Reply Ingrid Ferwerda-Jacobs

  Ik denk dat het juist goed is. Iemand die jouw account bezoekt, wil de foto’s dan waarschijnlijk nader bekijken (groter zien)…

  25 september 2017 at 10:34
  • Reply Celine Klooster

   Daar zeg je me wat.. Zo heb ik er nog niet eens over nagedacht!

   25 september 2017 at 17:38
 • Reply Hannah Kagenaar

  Dit kunnen ze echt niet maken….. Ze moeten eerst vragen aan de gebruikers wat zij willen. Ze gaan hele feeds slopen. Sommige accounts hebben hele kunstwerken door middel van de huidige grid..

  25 september 2017 at 19:28
 • Reply Eva

  Instagram luistert inderdaad echt totaallll niet naar zijn gebruikers… Zo jammer want daar kunnen ze veel uithalen. Mijn feed is niet per se afgesteld op 3×3 maar ik zou het erg jammer vinden als mijn illustraties (want mijn instagram staat vol met mode illustraties) nog kleiner worden in de feed en het daardoor rommelig wordt. Hopelijk bedenken ze zich nog

  3 november 2017 at 12:27
  • Reply Celine Klooster

   Noujaa.. We zullen zien.. Misschien gaat er helemaal niets gebeuren na alle negatieve berichten haha

   4 november 2017 at 10:43
 • Reply Ratelaar

  Ik zit amper op instagram. Nog niet echt ontdekt.

  3 november 2017 at 15:21
 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Lees vorig bericht:
  Help! Een studie kiezen ..

  Ik moet dit jaar een studie kiezen en wat vind ik dat moeilijk zeg.. Er zijn zoveel studies die me echt niet...

  Sluiten