Follow:
Bloggen

Geld verdienen met je blog? Zo doe je dat!

Als je al wat langer blogt en je blog misschien net wat serieuzer wilt nemen, dan kan je erover nadenken om geld proberen te verdienen met je blog. Natuurlijk is het voor ons nog steeds erg belangrijk dat we van het bloggen blijven houden en vooral ook eerlijk zijn tegenover onze lezers, maar een professionele aanpak is ook van belang. Benieuwd naar de manieren om geld te verdienen met je blog? Lees dan deze post.

Deze post bevat affiliate links. Je kan mijn disclaimer hier zien. Bedankt voor je support!

Affiliate links

Voordat we beginnen leg ik even kort uit wat affiliate links zijn. De meeste van jullie kennen dit waarschijnlijk wel, maar ik weet ook dat er toch nog veel mensen zijn die geen flauw idee hebben wat dit zijn. Affiliate links zijn eigenlijk linkjes naar een bepaald product of naar een website waar jij een klein bedrag over kan verdienen. Stel je voor, iemand klikt op die link, dan verdien jij een heel klein bedrag, omdat iemand op die link klikt en je krijgt een klein bedrag als iemand wat koopt.

Wees eerlijk!

Ook wil ik even zeggen dat ik het belachelijk vind als je iets probeert aan te smeren als je er negatief over bent. Stel je voor, je krijgt een product en je vindt dat product helemaal niets. Ook weet je dat je een affiliate link krijgt en daar dus geld over kan verdienen. Wat je dus kan doen is een hele positieve review schrijven over het product, terwijl je helemaal niet positief over het product bent. Als je dit doet, alsjeblieft stop meteen met bloggen, want dat is gewoon belachelijk. Ik vind dat je dus 100% eerlijk moet zijn tegenover je lezers. Zo plaats ik bovenaan een post wanneer ik affiliate links in een post gebruik. Zoals je kan zien, doe ik dat ook in deze post, omdat ik daadwerkelijk een aantal affiliate links in deze post gebruik. Dit hoor je dus ook te doen en je hoort 100% eerlijk tegenover jouw lezers te zijn.

Geld verdienen met je blog

Nofollow

Wist je dat affiliate links altijd nofollow horen te zijn? Download dus snel de plugin Ultimate Nofollow en maak jouw affiliate links nofollow. Je krijgt namelijk betaald voor een link die je plaatst (in de vorm van commissie) en daarvoor hoor je een nofollow link voor te gebruiken.

Affiliate programma’s

Er zijn eigenlijk twee verschillende dingen waarvoor je je kan aanmelden. Zo zijn er affiliate netwerken, maar ook affiliate programma’s bij slechts één bedrijf. Ik ben vooral enthousiast over de affiliate netwerken, omdat je bij dit netwerk bij allerlei verschillende bedrijven kan aanmelden, maar wel alles overzichtelijk blijft.

ShareASale

Over dit affiliate netwerk ben ik echt super enthousiast. Dit is een netwerk met allerlei verschillende affiliate partners. Deze partners staan allemaal ingedeeld onder verschillende categorieën en zo kan je je opgeven voor jouw favoriete affiliate partners. Super leuk! Het enige nadeel aan Shareasale.com is dat je de posts waar je affiliate links in doet, in het Engels moeten worden geschreven. Als je dus niet in het Engels blogt, dan kan je geen affiliate links van dit netwerk toevoegen. Ik blog bijvoorbeeld tweetalig, dus dan mag dit wel. Klik hier om lid te worden.

Linkpizza

Dit is een volledig Nederlands affiliate bureau. Deze werkt ook een beetje hetzelfde als ShareASale. Linkpizza heeft alleen veel minder bedrijven die aangesloten zijn. Het voordeel aan Linkpizza is, is dat affiliate links automatisch aan je post wordt toegevoegd. Zo hoef je niet steeds allerlei linkjes zoeken om te gebruiken in je post.

Rakuten Marketing

Ik vind Shareasale wat fijner werken dan Rakuten Marketing, maar dit affiliate netwerk heeft wel weer een hoop andere bedrijven waar je je voor kan aanmelden. Ook mag je je voor dit programma aanmelden als je niet in het Engels blogt. Super fijn voor de Nederlandse schrijvers dus. Klik hier om lid te worden van dit affiliate netwerk.

Heb jij al eens van affiliate marketing gehoord?

Related:

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Gaby Velasco

  This is amazing! I tried the nofollow but my site is in WordPress. But I still trying.
  Thanks for the information.

  20 november 2017 at 20:21
 • Reply Yara

  Wat een handig artikel! Ik vind het zelf een aanrader om lid te worden van de facebook groep ‘bloggers gezocht’. Hierin vind je ook vaak leuke samenwerkingen.
  Liefs,
  Yara

  20 januari 2018 at 13:56
  • Reply Celine Klooster

   Ik ben ook lid van de groep bloggers gezocht! Krijg hier helaas niet heel veel samenwerkingen uit, omdat altijd super veel bloggers reageren..

   20 januari 2018 at 17:24

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Streepjes jumpsuit van Bershka | Outfit

  Ik had deze jumpsuit al een hele tijd op het oog, maar ik vond hem enigszins te duur om te...

  Sluiten