Follow:
Bloggen Personal

Een slechte ervaring met een bedrijf

slechte ervaring met een bedrijf

Ik moet hier even mijn frustratie uiten hoor. Ik weet dat niet iedereen perfect is en dat iedereen fouten kan maken, maar dit heeft wel zijn toppunt bereikt. Iemand kan iets vergeten zijn of iemand kan fouten maken, maar zoveel fouten achter elkaar maken is echt niet normaal. Het lijkt nu trouwens alsof ik alleen maar negatieve ervaringen heb met bedrijven, maar dat is echt niet zo. Later komt er ook een heel fijn en aardig artikel over bedrijven online. Soms springen er fouten uit en deze moet ik toch echt aan jou vertellen.

Laten we beginnen bij het begin. Ik kreeg een mailtje van, laten we hem Henk noemen. Henk had mij een mailtje gestuurd voor een samenwerking. De web shop waarover hij mailde, die ik trouwens niet ga noemen, had erg leuke spullen en paste ook goed bij mijn blog. Ik had wel interesse in zo’n samenwerking dus. Zo gezegd zo gedaan, ik begon met een review. De review ging erg goed. Ik kreeg vlot de producten opgestuurd en de communicatie met het bedrijf ging ook heel goed. Ik was dan ook erg tevreden met de samenwerking en ik zei dan ook dat ze mij altijd nog konden mailen als ze nog interesse hadden in een andere samenwerking.

Na een maand benaderde het bedrijf mij opnieuw voor een samenwerking. Nu ging het om een winactie, erg leuk natuurlijk om een van mijn lezers blij te maken. Ik schreef het artikel en ik zette het artikel online. Hiermee begon de ‘ellende’ al. Ik stuurde het bedrijf een e-mail dat het artikel online stond. Ik kreeg hier geen antwoord op, maar ik dacht dat ze het gewoon druk hadden en het artikel wel gewoon hadden gezien. Na een tijdje kreeg ik alsnog een e-mail terug dat het artikel helemaal oké was. Toen de winactie was afgelopen koos ik de winnares uit. Die was natuurlijk helemaal blij en ik stuurde het bedrijf meteen een e-mail met de adresgegevens en de naam van de winnares.

Op deze e-mail kreeg ik helemaal geen antwoord, maar ik dacht dat ze deze e-mail niet hadden gezien en ik stuurde de e-mail nog een keer. Ik wist zeker dat ik de e-mail wel goed had verzonden en ik wist dus nu ook zeker dat er iets niet helemaal goed was gegaan. Na een aantal emails en al meer dan een maand wachten had ik er genoeg van en stuurde ik via Facebook een berichtje. Ik had hiervoor al geprobeerd om een berichtje via de site te sturen, maar hier antwoordden ze ook niet op.

Via Facebook legde ik mijn probleem uit en ik kreeg een simpel berichtje terug, dat ze mijn email hadden doorgestuurd naar Henk. Hier was ik het dus niet mee eens, want van Henk had ik al heel lang niets meer gehoord. Ik zei dit dus ook en ik kreeg weer hetzelfde simpele (waarschijnlijk een automatische) berichtje terug dat ze het berichtje hadden doorgestuurd naar Henk. Na nog eens vijf dagen wachten, was ik er helemaal klaar mee. Ik stuurde het bedrijf een berichtje via Facebook, dat als ze niet gewoon zouden antwoorden ik er wat over zou zeggen op mijn blog. Ik zou dit normaal nooit doen en ik was ook eerlijk gezegd bang voor de reactie, maar eigenlijk was dit mijn laatste optie. Door dit ‘dreigement’ kreeg ik meteen een mailtje terug dat het was opgelost.

Ik stuurde meteen de winnares met het goede nieuws en we waren eigenlijk dol blij dat het was opgelost. De winnares kreeg uiteindelijk (na lang wachten!) de prijs opgestuurd, alleen was het helemaal niet het product die ze had gewonnen. Ik baalde zo ontzettend van deze samenwerking en uiteindelijk moest er veel meer tijd ingestoken worden, dan ik had verwacht. Ik stuurde het bedrijf nogmaals een mail en de winnares bleef natuurlijk ook niet zitten. Zij zelf stuurde ook een mailtje naar het bedrijf over het verkeerde product. Na een tijdje kreeg ze het juiste product opgestuurd en waren we allebei helemaal klaar met dit bedrijf. Ik dacht dat ik eindelijk van het bedrijf af was, maar dit was helaas niet het geval.

Dit ongeval was een aantal maanden geleden, maar ik heb nu opeens een factuur van het bedrijf ontvangen met het bedrag dat ik moet ‘betalen’. Het grappige is nog dat ik dit bedrag helemaal niet kan betalen, want dit bedrag staat op het account van het bedrijf zelf. Handig hoor zo’n factuur, erg leuk voor mijn verzameling *kuch*. Ik heb ze een aantal uur geleden een berichtje gestuurd, maar ik krijg hier waarschijnlijk geen antwoord op.

Ik heb een hoop van dit bedrijf geleerd. Ten eerste, let altijd op met wie je samenwerkt! Check eens de beoordelingen van de klanten zelf (want bij dit bedrijf was dit zeer slecht) en vraag eens aan je  mede-bloggers of ze dit bedrijf toevallig kennen en of hij betrouwbaar is. Misschien komt hier nog een vervolg op, maar ik hoop het natuurlijk niet.

Heb jij ooit zo’n ervaring gehad met een bedrijf en hoe is dit afgelopen?
signature

Volg mij via: Bloglovin | Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

Related:

Previous Post Next Post

48 Comments

 • Reply Marijke

  Aii wat vervelend zeg! Wat een werk. Ik kan mij voorstellen dat je de naam niet wil noemen maar ben stiekem wel erg benieuwd 😉

  15 augustus 2016 at 08:44
  • Reply Celine

   Haha je moet begrijpen, dat ik niet problemen wil krijgen, maar als ik zie dat er ook andere bloggers zijn die problemen krijgen, dan ga ik de naam wel noemen.

   15 augustus 2016 at 11:11
 • Reply Jolien Nathalie

  Een factuur?! Dat bedrijf kent precies ook geen schaamte, het spijt me dat dit je is overkomen, hopelijk wordt het snel opgelost. Ik zou die factuur allesinds niet betalen, je heb niets getekend en het is niet besproken geweest via mail. Precies om die reden ben ik heel selectief over samenwerkingen met bedrijven, ze profiteren veel te veel van het feit dat bloggers niet zo sterk in hun schoenen staan vergeleken met zijzelf, en dat is heel jammer :/

  15 augustus 2016 at 09:14
  • Reply Celine

   Aha, ik ga echt niets betalen en heb de factuur netjes in mijn mailbox gelaten. Wij bloggers moeten inderdaad wel wat sterker in hun schoenen gaan staan 😉

   15 augustus 2016 at 11:13
 • Reply Amy

  Wat een ontzettende nare ervaring is dit zeg, kan me goed voorstellen dat je hier niet tevreden mee was. Al helemaal niet als er lezers bij betrokken raken! Zelf heb ik ook al een aantal nare ervaringen achter de rug, het blijft altijd oppassen.

  15 augustus 2016 at 09:41
  • Reply Celine

   Precies. Het is de bedoeling dat het voor mijn lezers een leuke ervaring is dat ze wat gewonnen hebben, maar als het zo moet gaan..

   15 augustus 2016 at 11:10
 • Reply Birgit

  Wat vervelend dat je zulke vervelende ervaringen hebt met dit bedrijf. Als het nou 1x misgegaan was, maar zo te lezen gaat alles structureel fout!

  15 augustus 2016 at 12:20
  • Reply Celine

   Als het een keer was misgegaan, dan zou ik het nog kunnen begrijpen, maar dit..

   15 augustus 2016 at 12:27
 • Reply Kirsty

  Wat een nare ervaring zeg! Ik ben stiekem wel benieuwd om welk bedrijf het gaat, maar ik snap goed dat je dat niet zo midden op je blog gaat zeggen waar ook dat bedrijf het kan zien. Zo vervelend als de samenwerking die jij omschrijft heb ik het gelukkig nog nooit gehad. Nu ben ik ook wel behoedzaam wat dat betreft, maar alsnog heb ik wel eens dingen gehad die niet fijn waren, bijv. late betalingen of prijzen die pas weken later opgestuurd worden (waardoor winnaars mij al gingen mailen), maar dat is altijd vrij snel opgelost.

  15 augustus 2016 at 12:51
  • Reply Celine

   Als het opgelost wordt, dan zie ik het altijd door de vingers, maar nu..

   15 augustus 2016 at 13:14
 • Reply anna

  Aaah wat een hel! En dan die factuur ook nog, wat vreemd… Trouwens, misschien kun je het bedrijf beter gewoon bellen? Dat is vaak veel sneller en duidelijker. Kun je ook gelijk laten weten hoe pissed je bent haha. In e-mail komt het vaak niet goed over vind ik.

  15 augustus 2016 at 15:06
  • Reply Celine

   Bellen is nooit zo mijn ding. Ik weet niet waarom, maar ik word daar altijd zenuwachtig van en dan kom ik juist niet goed over haha.

   15 augustus 2016 at 15:10
 • Reply Tamara TS

  Ik heb het zelf als winnaar via Instagram meegemaakt. Een bekende Instagrammer organiseert regelmatig winacties in samenwerking met een bedrijf en ik won. Ik mocht zelf mijn gegevens in een privébericht naar het bedrijf sturen nadat zij mij op haar account als winnaar had uitgeroepen. Het bedrijf bleef foto’s en reacties posten, maar reageerde niet op de privéberichten van haar of van mij. Uiteindelijk was ik er wel klaar mee en heb ik het bedrijf maar uit mijn lijst gedaan. De Instagrammer schaamde zich ook kapot en wilde de prijs vervangen, maar ik heb laten weten dat dat niet hoefde. Wel heel jammer. Helaas zijn niet alle bedrijven even betrouwbaar.

  15 augustus 2016 at 15:19
  • Reply Celine

   Jeetje wat erg zeg.. Ik probeer het altijd op te lossen, maar natuurlijk lukt dit niet altijd helaas.

   15 augustus 2016 at 15:35
 • Reply Susan

  Jeetje wat belachelijk zeg! Ik zou inderdaad die factuur lekker laten gaan.

  16 augustus 2016 at 08:04
 • Reply Mariska

  Jeetje, wat een rot ervaring. Ik ben wel benieuwd naar welk bedrijf dat was, ook gewoon om andere bloggers te waarschuwen. Misschien kun je het een x in een gesloten blog Facebook groep kwijt oid.

  Niks aantrekken van die factuur trouwens 🙂

  16 augustus 2016 at 11:38
  • Reply Celine

   Ik heb wel al de Sisterhood of Bloggers gewaarschuwd, maar op mijn blog zetten doe ik nog niet.

   16 augustus 2016 at 11:47
 • Reply sabrina

  Huh hoe stom is dat! Daar is nog ruimte voor verbetering..
  Erg vervelend voor jou en de winnares van de winactie, en never meer met dit bedrijf!

  18 augustus 2016 at 15:11
  • Reply Celine

   Aha.. Dat is wel een hoop verbetering. Nooit meer met dit bedrijf inderdaad, al geef je me duizend euro..

   18 augustus 2016 at 15:21
 • Reply Noortje

  Wow, ik ben nog niet zover met mijn blog dat ik benaderd wordt door bedrijven voor samenwerkigen maar als dat ooit komt dan hoop ik dat mij dit niet zal overkomen! Bale meid!!

  18 augustus 2016 at 21:13
  • Reply Celine

   Dat hoop ik ook niet voor je! x

   18 augustus 2016 at 21:18
 • Reply Marguerita

  Wat een raar verhaal. Ik zou zelf trouwens gewoon even de telefoon gepakt hebben om het op te lossen, dat werkt toch makkelijker en sneller dan de route die je nu bewandeld hebt. Desalniettemin erg vervelend en een rare actie van dit bedrijf om een factuur te sturen…

  19 augustus 2016 at 12:01
 • Reply Yvonne

  Wat vervelend dat het dan zo moet. Wel gebruik maken van jouw diensten en dan zo met je omgaan. Goed dat je anderen waarschuwt. Mijn samen werkingen gingen tot nu toe goed maar het is wel een goed idee om een bedrijf nader te onderzoeken. Hopelijk overkomt je dit niet meer.

  19 augustus 2016 at 23:50
 • Reply kristina

  och jeetje dat meen je niet! Wat een gedoe zeg 🙁 en ook nog dat factuur.. nu ben ik wel erg nieuwsgierig naar het bedrijf haha! Maar bedankt voor het artikel, nu zal ik in de toekomst ook beter opletten.

  1 september 2016 at 17:19
 • Reply Karlien - Polished Cats

  Phoooe wat een vervelende ervaring. Niet enkel voor jou, maar ze betrekken je lezers er dan ook nog eens bij. Zonde!

  1 september 2016 at 18:41
 • Reply Anke

  Super vervelend, één van mijn blogvriendinnen had dit laatst ook, precies hetzelfde met die winactie! Ook raar trouwens dat je een factuur hebt gekregen… Xx

  1 september 2016 at 19:26
  • Reply Celine

   Hmm.. Nu ben ik toch benieuwd met welk bedrijf jouw vriendin heeft samengewerkt

   1 september 2016 at 21:16
 • Reply Jonna@Burgertrutjes

  Wat een nare ervaring! Kan altijd een keer gebeuren maar dit is wel heel extreme….

  1 september 2016 at 20:39
 • Reply Miss

  Uuh pardon? Een factuur wat denken die wel niet! Pfff, zo erg dit!

  28 september 2016 at 20:19
 • Reply Catherine

  Jeetje wat ontzettend vervelend! Ik had een artikel gemaakt voor een bedrijf, het was helemaal af. En nu negeren ze me gewoon totaal! Mijn geld heb ik niet gekregen. Een ander bedrijf wilde dat ik niet aangaf dat het om een samenwerking ging. Dat vond ik gewoon fraude! Toen wilde het bedrijf niet meer samenwerken. Zo asociaal!

  28 september 2016 at 22:09
  • Reply Celine

   Precies, dat heb ik nou ook gehad!

   29 september 2016 at 15:26
 • Reply YuSt

  Ik heb ooit ook zoiets meegemaakt! Toffe samenwerking, leuk. Alles ging goed. Bedrag 100,- werd 75,- dat werd 50,- shoptegoed etc.
  Okay 50 doe ik het ook nog voor. Maanden later kreeg ik dus ook een factuur. Ik heb zoveel moeite moeten doen om aan te tonen dat het om een samenwerking ging. Dus bewaar je mails goed (ik had ze nog, pffff) en idd check de recensies.
  Dit betrof Your Look For Less…

  29 september 2016 at 22:21
  • Reply Celine

   Ik heb ook met dat bedrijf samengewerkt en dat ging voor mijn idee wel goed. Ik denk dat het ook een beetje ligt met wie je in contact komt..

   30 september 2016 at 14:32
 • Reply www.shidukly.com

  I was recommended this website through my cousin. I’m no longer certain whether this post
  is written by way of him as no one else know such targeted
  about my trouble. You’re wonderful! Thanks!

  18 oktober 2016 at 22:14
 • Reply Laura

  Zo dan! Het zou je maar overkomen, wat een nare samenwerking zeg! Het ergste is dan denk ik toch dat ze het verkeerde naar de lezer stuurden en automatisch reageerden of niet reageerden, heel naar is dat! Ik hoop dat je dit niet nog eens mee hoeft te maken! X

  21 oktober 2016 at 22:48
  • Reply Celine

   Ik denk dat het ooit iedere blogger wel overkomt. Ik kijk nu tenminste wel 10x het bedrijf na 😉

   22 oktober 2016 at 12:36
 • Reply Kool Family

  Balen! Ik won zelf onlangs ook iets en kreeg het ook nog niet thuis gestuurd, zeg er niets van, maar mocht het over hetzelfde bedrijf gaan, doe ik wel mijn mond open!

  4 januari 2017 at 22:07
  • Reply Celine Klooster

   Zou nog eens goed kunnen dat het over hetzelfde bedrijf gaat aha.

   5 januari 2017 at 10:54
  • Reply Celine Klooster

   Zou goed kunnen dat het over hetzelfde bedrijf gaat aha.

   5 januari 2017 at 10:55
 • Reply Linda | travellersoftheworld

  Wat een vervelende ervaring zeg. Samenwerken hoort iets leuks te zijn, maar dit is niet echt mijn definitie van leuk :p Hopelijk maak je dit niet meer mee op deze manier

  4 januari 2017 at 23:44
  • Reply Celine Klooster

   Ik vind samenwerken normaal ook hartstikke leuk! Dit was alleen wel een wat minder geval aha.

   5 januari 2017 at 10:55
 • Reply Esmeralda

  Wat een verschrikking en niet alleen al de tijd dat het kost!
  Ik heb drie kwart jaar geleden ook samengewerkt met een bedrijf. Alles was ok, ook het afgesproken tarief.
  Aanbetaling was prima, tot dat ik alles gedaan had en ik bericht kreeg dat de financiële situatie slecht was etc.
  Gevolg ik heb nu nog steeds niet al het geld binnen. Wat heb ik ervan geleerd? Ik werk daardoor niet meer zo snel met start-ups!
  Er zit nu zoveel tijd ook in om er steeds achteraan te blijven mailen en zeuren wat de status is. Afijn, al doende leert men!

  5 januari 2017 at 07:31
 • Reply Joyce

  Oh wat een nare situatie! Vind het echt erg dat sommige bedrijven misbruik van bloggers maken. Maar het positieve is wel dat je er iets hebt uit geleerd! 😀

  5 januari 2017 at 11:57
 • Reply Monica

  Wat onwijs vervelend. Ik ben er zelf ook wel bang voor vooral als het om een winactie gaat en ik het product zelf niet heb ontvangen. Je hebt niet alleen zelf pech maar een lezen van je ook. Super naar. Ik hoop dat dit nu klaar is voor je en naar dat factuur kunnen ze fluiten. Slecht ook dat zo’n webshop dit zichzelf aandoen.

  5 januari 2017 at 15:52
 • Reply Demi

  Wat naar hoe ze jou en de winnaar behandeld hebben.. En een factuur opsturen? Ik snap het niet hoor?! Jammer dat het zo is gelopen. Ben heel benieuwd naar je komende positieve verhalen!

  14 februari 2017 at 21:18
 • Reply Anja

  Zo, dat is wel heel erg zeg… Dat er een keer iets mis kan lopen kan ik me voorstellen: waar gewerkt wordt gaan nou eenmaal dingen mis. Maar tot 3x toe en dan ook nog eens tijdens een winactie (die kunje al afschrijven als klant!)? Nee, daar heb ik geen begrip voor.

  15 februari 2017 at 16:00
 • Reply The Beautyboulevard - Waarom maak ik een voorwaarden document? - The Beautyboulevard

  […] die na het publiceren van een artikel toch nog do-follow linkjes in het artikel wilde en in het verleden heb ik natuurlijk ook een aantal problemen gehad. Toen wist ik het dus zeker. Ik moest een […]

  19 maart 2017 at 08:01
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Waarom ik niet over één onderwerp blog

  Ik zie heel veel bloggers die over een onderwerp bloggen en dat vind ik erg knap. Ik blog voor het...

  Sluiten