Follow:
Personal

Ja, er zit ook een persoon achter een blog

Ik merk de laatste tijd dat bloggers elkaar niet meer steunen. Enigszins begrijp ik nog wel dat we elkaar wat minder steunen, maar het gaat iets te ver wanneer je ander naar beneden probeert te halen. Sommige begrijpen niet helemaal dat er ook een persoon achter een blog zit.

Ja, ook wij bloggers kunnen gekwetst worden. Ik begrijp nooit dat mensen überhaupt anderen proberen naar beneden te halen. Sommige sturen zelfs (met anonieme accounts!) gemene berichten via Facebook. Dat is mij gelukkig niet overkomen, maar ik hoor hier wel steeds meer verhalen over. Sommige mensen begrijpen helaas niet dat er ook een persoon achter een blog zit, die ook gekwetst kan worden.

Wat een oninteressant artikel. Ik begrijp niet waarom jij blogt.

Sommige zullen dit simpelweg negeren en maakt het niet zoveel uit, maar als je blog echt je passie is, dan is dit toch niet fijn om te horen. Sommige zullen hier niet gekwetst door worden, maar er zullen ook mensen zijn die hier serieus gekwetst door worden. Wil je dat bereiken met jouw berichtje?

Ik vind dat we elkaar moeten steunen. Ik zit bijvoorbeeld in een geweldige bloggroep waar we elkaar gewoon helpen. Nee, we zijn geen concurrenten van elkaar en nee, we kraken elkaar al helemaal niet af. Het is echt onzin om elkaar af te kraken. Ik bedoel, wat bereik je ermee?

Het is toch gewoon leuk om elkaar te helpen en zo beide te groeien? Ik denk dat je daarmee meer bereikt dan iedereen die alleen maar naar eigenbelang streeft.

Houd gewoon rekening met elkaar. Zo moeilijk is dat niet. Help elkaar zo nu en dan. Ik zeg niet dat je daar hartstikke veel tijd in moet besteden, maar als iemand om hulp vraagt dan is dat neem ik aan een kleine moeite.

Help jij een andere blogger soms?

Vond je dit artikel interessant? Pin het dan voor later!

Related:

Previous Post Next Post

14 Comments

 • Reply Patricia

  Jahoor als ik kan helpen doe ik dat. Nieuwste artikel is bijvoorbeeld een leuke samenwerking met andere blogger.

  21/04/17 at 09:51
 • Reply MC Kleuver

  Volgens mij help ik een hoop bloggers met vrolijkheid, haha. 🙂 Lachen is en blijft belangrijk.

  21/04/17 at 14:42
 • Reply Kreanimo

  Jazeker! Dat vind ik héél erg belangrijk!
  En ik heb gelukkig alleen maar positieve contacten met bloggers rondom mij.

  21/04/17 at 16:14
 • Reply Sanne

  Celine, je hebt helemaal. We moeten elkaar gewoon steunen. 🙂

  21/04/17 at 18:04
 • Reply Jessica

  Helemaal mee eens, we moeten elkaar steunen en niet elkaar de laan uit jagen… Je blogt (de meeste althans) nog steeds voor je plezier, ondanks het je werk misschien is. En dat plezier moeten we allen behouden en dat gaan niet als we elkaar afkraken! Er mag echt wel iets gezegd worden, maar geef opbouwende kritiek als diegene er om vraagt…

  21/04/17 at 22:08
 • Reply Manon

  Belachelijk, die negatieve berichten! Ik ben groot fan van ‘live and let live’, en daarmee moet ik bekennen dat ik niet iedereen zomaar zal helpen (zeker niet als de ideeën van diegene botsen met de mijne). Maar iemand naar beneden halen zal ik nooit doen. Mensen werken hard om iets te bereiken, en dat verdient wat mij betreft niks anders als respect. Misschien moeten die laffe critici dat ook eens proberen, hard werken. Dan piepen ze wel anders 🙂

  22/04/17 at 14:50
  • Reply Celine Klooster

   Helemaal gelijk Manon! Als de ideeën van hen botsen met die van jou, dan hoef je natuurlijk niet te helpen he! Alleen als je gewoon hen kan helpen, dan zou het altijd fijn zijn 🙂

   22/04/17 at 20:09
 • Reply Eva

  Als ik in een groep Bloggers een vraag stel over hoe iets werkt of waar ik iets kan terugvinden krijg ik nooit geen antwoorden! Het is me heel duidelijk dat er niet geholpen wordt

  23/04/17 at 09:25
  • Reply Celine Klooster

   Dat is inderdaad heel vervelend Eva. Als je een vraag hebt, dan mag je mij wel altijd mailen of een berichtje sturen via socialmedia!

   23/04/17 at 10:55
 • Reply Neelke

  Ik heb hier dus helemaal geen last van, de meeste bloggers die ik ken zijn heel positief naar elkaar toe! Ik vind het heel belangrijk om andere bloggers te steunen.

  23/04/17 at 20:12
  • Reply Celine Klooster

   Ik ken er toch een hoop die echt negatief zijn. Vooral op Twitter..

   23/04/17 at 21:25

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Deze beauty hacks geloof je toch niet?

  Pfoe, beauty hacks. Ik begin ze steeds minder te geloven. Sommige beweren dat deze beauty hacks zelfs slecht voor je...

  Sluiten