Follow:
Bloggen

How to: Een enquête maken op je blog!

Wat kan je nou weer met een enquête doen? Waarschijnlijk vraag je je dat af terwijl je de titel van deze post leest. Geloof het of niet, maar je kan echt een hoop met een enquête doen. Wat dacht je van jouw blog verbeteren door de mening van jouw lezers of misschien wel een freebie creëren waardoor je meer bezoekers krijgt. Je kan een hoop met een enquête doen!

Waarom een enquête?

Ik heb hierboven natuurlijk al een beetje benoemd, maar je kan dus een hoop met een enquête doen. Zo heb ik voor mijn profielwerkstuk een enquête moeten maken, maar zonder een profielwerkstuk is een survey maken ook erg handig. Ik neem nu even als voorbeeld mijn profielwerkstuk. Voor mijn profielwerkstuk vraag ik een aantal simpele dingen, zoals wat verwacht je van deze website of wat kunnen we verbeteren? Simpele vragen, maar vragen waar je eigenlijk heel veel aan hebt. Met deze antwoorden kan je vervolgens weer jouw blog verbeteren wat weer voor meer bezoekers kan zorgen. Heel handig dus! Je lezers zien meestal meer dan dat jij ziet. Je lezers ervaren alles anders dan dat jij doet en het is dus belangrijk om ook de mening van jouw lezers te horen.

enquête

Hoe maak je dit?

Eerst moet je de plugin “Poll, Survey, Quiz, Slideshow & Form Builder” installeren. Dit is een simpele plugin die je kan installeren op jouw wordpress.org site. Nadat je deze plugin hebt geïnstalleerd, is het belangrijk dat je goed nadenkt over de vragen die je wilt stellen. Wat is je doel? Je blog promoten? Een freebie ontwikkelen? Misschien wel een ebook? Wat zou jij willen weten van je lezers? Deze survey kan je maken op OpinionStage. Deze site is gekoppeld aan de plugin die je hebt gedownload. Als je de enquête hebt gemaakt ga je naar content en vervolgens klik je op “add to site”. Je voegt dit toe via de plugin. Wil je de survey eerst nog even bekijken voordat je dit op jouw eigen blog installeert? Bekijk dan even mijn online magazine. Als je me wilt helpen door deze enquête in te vullen, klik dan hier. Het helpt ons erg als je deze invult!

Heb je al eens een enquête voor jouw blog gemaakt?

 

Related:

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Megha Gupta

  this is indeed a valuable suggestion to boost website traffic

  8 oktober 2017 at 14:07
 • Reply Myla

  Great idea!! Thanks for sharing

  17 december 2017 at 23:08
 • Reply laura

  Thank you for sharing! I am excited to get started on my survey!

  16 januari 2018 at 19:41
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Waarom houd ik zo van herfst?

  Vallende blaadjes, mooie herfst kleurtjes, niet te warm weer.. Er zijn zoveel redenen waarom ik van herfst houd. Natuurlijk zijn...

  Sluiten