Follow:
Bloggen

Via Bloglovin je bezoekersaantallen verhogen + free printable

Via Bloglovin je bezoekersaantallen verhogen

Onder de bloggers is Bloglovin waarschijnlijk wel bekend. Ik ken heel veel bloggers die Bloglovin niet gebruiken, omdat ze het maar zinloos vinden. Toch is Bloglovin een heel handig socialmedia platform, maar wel als je het goed gebruikt. Ik leg vandaag uit hoe je Bloglovin op de juiste manier gebruikt en hoe je echt je bezoekersaantallen kan verhogen.

Google Analytics

Ik keek dus op Google Analytics en ik zag dat ik maar 42 unieke bezoekers van Bloglovin deze maand heb gekregen. Ik vond dit best weinig. Ik krijg namelijk elke week statistieken binnen van Bloglovin. In deze statistieken staat dat deze week 75 verschillende mensen mijn blogposts via Bloglovin hebben gelezen. 75 unieke bezoekers die dus op mijn blog horen te komen. Oké, laten we zeggen dat Bloglovin dit niet helemaal goed heeft uitgerekend, maar 42 unieke bezoekers vergelijken de 300 unieke bezoekers ( 75 x 4 ) is wel erg weinig. Ik deel mijn Bloglovin posts automatisch op twitter en ik wist dat veel van mijn bezoekers via deze deel functie ‘op mijn blog’ terecht komen. Oftewel, mijn “bezoekers” konden via Bloglovin mijn artikel lezen. Hierdoor kreeg ik niet het aantal bezoekers die het artikel stuurde, maar Bloglovin. Ik drukte op het artikel die via Bloglovin is gedeeld, zie ik opeens dat je gewoon het hele artikel kon lezen, zonder op mijn blog te komen. Dit was natuurlijk niet de bedoeling. Als ik voor Bloglovin wil schrijven, dan ga ik wel voor Bloglovin schrijven.

Verward

Via de normale Bloglovin site en via de mobiele versie, kwam je wel gewoon op mijn blog terecht. Tenminste, dat ging via mijn feed. Ik kon mijn eigen blog niet vinden via de normale Bloglovin feed, maar ik heb wel een aantal anders blogs uitgeprobeerd. Hier kwam ik ook gewoon op hun eigen blog terecht, in plaats van bloglovin zelfs. Hier zat dus niet het probleem, maar hoe kan het dat ik zoveel bezoekers misloop alleen maar via twitter? Er moest en zal nog iets anders zijn, waardoor ik zoveel bezoekers misloop, maar als ik het probleem met Twitter zal oplossen dan moet hij ook goed gaan via de andere problemen.

De oplossing

Ten eerste moet je het frame van bloglovin uitschakelen. Dit doe je door naar Bloglovin.com te gaan, dan naar settings > account en dan het balkje naast frame uit te schakelen. Als je dit al hebt gedaan, dan hoef je dit natuurlijk niet nogmaals te doen, want dan zet je hem weer aan. Vervolgens ga je naar je wordpress.org account. Of dit voor blogger en de wordpress.com accounts werkt, dat zou ik niet weten. Dit hoor ik natuurlijk graag en anders zoek ik een andere oplossing voor deze gevallen. Ga naar jouw wordpress.org account > instellingen > lezen > voor elk artikel in de feed, toon “samenvatting”. Hier gaat gelukkig niet je read more button (als je die hebt!) de lucht in, want daar was ik eerlijk gezegd wel bang voor. Let wel op, bij de artikelen die je al online hebt gezet, linkt hij nog niet door naar jouw blog. Als je een nieuw artikel publiceert en die bijvoorbeeld opent via een bloglovin link op twitter, dan staat er “read more”. Hier moeten jouw lezers op klikken, als ze het artikel willen lezen. Door op deze button te klikken, kom je heel makkelijk bij jouw blog terecht.

Je zou natuurlijk denken, dit heb ik vast niet. Ik zie bij heel veel bloggers (zie: bijna alle bloggers die ik lees!), dat dit probleem voorkomt. Dit is natuurlijk helemaal niet de bedoeling en dit hoort zeker opgelost te worden. Van Bloglovin’s kant hoor ik hier helemaal niets over en dat vind ik best wel raar. Ik heb nu het idee dat Bloglovin als het ware onze content steelt en hier ook niets van zegt. Zorg er dus voor dat deze instellingen goed staan bij jou. Voor sommige mensen zijn die honderd bezoekers misschien helemaal niets, maar ik weet dat het voor veel bloggers toch echt wel geld. Ook al gaat het in de eerste plaats er natuurlijk om dat je bloggen hartstikke leuk vind en het als het ware jouw passie is ;).

Update 24-04-2017: Met de plugin framebuster (de groene) kan je de frame uitschakelen. Dit kan helaas niet meer in de instellingen. Wanneer je de frame niet uitschakeld, loop je nog steeds bezoekers mis.

Printable

previewpasswordlog

Een zondag blog artikel is natuurlijk niets zonder een gratis printable! Daarom heb ik vandaag weer een printable voor jullie gecreëerd. Ik heb een password log voor jullie gemaakt. Hier kun je makkelijk jouw password opslaan, zodat je ze nooit meer vergeet. Ik zeg niet dat ik het aanraad om dit midden is je huis te hangen, maar opgevouwen in je agenda of in een laatje is natuurlijk erg handig. Zoals je op de foto hierboven kunt zien, heb ik de password log in twee versies gemaakt. Voor de linker klik je hier en voor de rechter klik je hier.

Wat vind jij van de printables en natuurlijk de tip? Was je hier zelf ook al achter gekomen?

Follow me on: Bloglovin | Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

Related:

Previous Post Next Post

47 Comments

 • Reply Sjoukje - meergeldminderstress

  Wat fijn dat je dit even hebt uitgezocht! Ik krijg ook nauwelijks bezoekers van Bloglovin, ik wist niet dat dit het probleem was. Bedankt!

  23 oktober 2016 at 08:47
  • Reply Celine

   Moet je zeker even aanpassen! Je gaat zeker verschil merken.

   23 oktober 2016 at 09:58
 • Reply Naomi in Wonderland

  Het eerste deel van bloglovin’ zelf wist ik al maar het deel van wordpress.org nog niet dus dat heb ik ook maar aangepast! Thanks! 🙂

  23 oktober 2016 at 14:04
  • Reply Celine

   Goed dat je het hebt aangepast! 😉

   23 oktober 2016 at 15:39
 • Reply Lisette

  Dank je wel! Ben benieuwd.

  23 oktober 2016 at 14:49
  • Reply Celine

   Hopelijk werkt het ook bij jou!

   23 oktober 2016 at 15:38
 • Reply Marle

  Handig, dankjewel! Ik wist wel dat dit een probleem was, maar wist niet dat ik het kon oplossen! Thanks!

  http://www.girlalmighty.nl

  23 oktober 2016 at 15:28
  • Reply Celine

   Gelukkig valt het nu op te lossen he 😉

   23 oktober 2016 at 15:41
 • Reply Yvonne

  Dank je voor de duidelijke uitleg. Ik wist dat je via bloglovin het hele artikel kon lezen, alleen niet hoe je dat kon oplossen. Fijn!

  23 oktober 2016 at 16:10
  • Reply Celine

   Fijn dat het voor jou opgelost is! x

   23 oktober 2016 at 16:36
 • Reply Bertine

  Hier kwam ik ongeveer een jaar geleden achter en sindsdien heb ik beiden al aangepast, maar ik merk totaal geen verschillen in bezoekers. Volgens mij klopt het nog steeds niet die bezoekersaantallen van bloglovin, want ik heb 630 volgers en maar 4 die er per dag opkijken? Lijkt me vreemd…

  23 oktober 2016 at 16:18
  • Reply Celine

   Ik merk anders wel al een heel groot verschil en ik heb het pas net aangepast. Zou waarschijnlijk niet helemaal kloppen zoals ik al zei, maar het geeft (tenminste bij mij!) wel verschil.

   23 oktober 2016 at 16:36
   • Reply Linda

    Bij mij levert het ook nauwelijks verschil op. Vorig jaar dit ook al ingesteld toen het rond ging en de ‘concurrentie’ oftewel keuzevrijheid op bloglovin is alleen maar groter. Je eerste alinea moet echt wel zo interessant zijn dat ze doorklikken om verder te lezen. Kans is groter dat ze dan maar naar de volgende gaan en je helemaal niet meer volgen.

    24 oktober 2016 at 11:51
    • Reply Celine

     Ik denk dat het per persoon uitmaakt hoeveel verschil het uitmaakt. Ik weet eigenlijk niet wat ik liever heb, minder trouwe volgers of mensen die mijn content lezen haha.

     24 oktober 2016 at 15:53
 • Reply Mylou

  Toen ik hierachter kwam heb ik het inderdaad ook gelijk aangepast! Alhoewel ik wel moet zeggen dat ik in Bloglovin’ meer ‘reads’ heb dan daadwerkelijk op mijn site. Dus ik denk wel dat er veel mensen afhaken als ze door moeten klikken naar een blog. Dat is dan weer jammer!

  23 oktober 2016 at 18:50
  • Reply Celine

   Denk ook dat je meer reads hebt, doordat ze niet hoeven door te klikken. Als het echt een waardevolle lezer is en die echt jouw blog wilt lezen, dan klikt die echt wel door hoor..

   23 oktober 2016 at 19:01
 • Reply Shannon

  Thanks for the tip about bloglovin! I’m going to have to check to make sure this isn’t happening to me too.

  23 oktober 2016 at 22:30
  • Reply Celine

   Good luck Shannon!

   24 oktober 2016 at 15:53
 • Reply Jolien Nathalie

  Ik heb dit in Mei 2016 ook ontdekt en er toen een artikel over geschreven. Nu dat ik jou artikel heb gelezen zal ik het mijne updaten denk ik. Ik blog op het Blogger platform en je content ‘samenvatten’ is inderdaad een heel ander proces. Ik heb hier ook research over gedaan en Bloglovin’ claimt nog altijd dat alle pageviews/bezoekers naar je blog gaan, wat uiteindelijk helemaal niet waar is. Het is inderdaad diefstal, en ik vermoed dat de reden waarom hier niet vaak over geschreven word is omdat Bloglovin’ het liever in de doofpot steekt. Bloglovin’ is een goed platform voor bloggers maar ze gaan eigenlijk helemaal niet eerlijk om met onze content. Bij mij was er zeker een verschil in pageviews en bezoekers sinds ik het aangepast heb.

  24 oktober 2016 at 13:31
  • Reply Celine

   Ze gaan helemaal niet eerlijk met onze content om inderdaad. Ik heb hier eerlijk gezegd nog nooit over gelezen, dus dat vind ik best wel raar.

   24 oktober 2016 at 15:40
 • Reply Linda

  Hoi, bedankt voor de Bloglovin tip. Ik had al wel eens eerder gehoord dat veel lezers en bezoekers niet bij mijn Google Analytics te zien waren omdat ze mijn artikel via BL lazen. Niet cool. Ik had al wel het een en ander aangepast en nu dus de samenvatting maar aangevinkt. Hopelijk is het op deze manier opgelost.

  24 oktober 2016 at 19:10
  • Reply Celine

   Bij mij is het tenminste opgelost. Ik hoop ook bij jou!

   24 oktober 2016 at 19:28
 • Reply Anja

  Ik wist dat je alles kon lezen maar niet dat Bloglovin daardoor eigenlijk onze content steelt.
  Heb het gelijk aangepast en ik ben benieuwd! Iedergeval bedankt!

  25 oktober 2016 at 14:24
  • Reply Celine

   Goed dat je het hebt aangepast!

   25 oktober 2016 at 20:51
 • Reply Vier artikelen om jouw blog te promoten - The Beautyboulevard

  […] Via Bloglovin je bezoekersaantallen verhogen […]

  30 oktober 2016 at 08:01
 • Reply Inez

  Heel handige tips, dankjewel! 🙂

  31 oktober 2016 at 16:22
 • Reply Kimberly

  Jeetje zeg, als beginnende blogger me ook net bij bloglovin aangemeld. M’n blog bestond daar zelfs al met al m’n blogs erop maar zonder de koppeling aan m’n site. IK had de pagina bij bloglovin immers nog niet geclaimd. Vind dat proces etc maar raar. Omdat ik toch gewoon wil dat alles van mijn pagina onder mijn toezicht staat ook op bloglovin geclaimd…. Vond het zo raar. Ik ga je tips iig opvolgen!

  5 november 2016 at 21:00
 • Reply Sarah

  Very interesting Post!
  xx

  5 november 2016 at 22:15
 • Reply Joseyphina

  Thanks for the info on Bloglovin. I’m yet to utilize it well. The printables look cool. And nice blog!

  5 november 2016 at 22:34
 • Reply Veronique

  Ik had er inderdaad al van gehoord, toen dit pas veranderd was bij bloglovin. Jammer dat bloglovin dit nog steeds niet aangepast heeft, want ze pikken gewoon onze pageviews. Ik vind het zelf zo handig om een overzicht te hebben van alle blogs die ik volg, maar bloglovin mocht wel wat aardiger zijn voor zijn gebruikers.

  5 november 2016 at 23:14
 • Reply Julia de Kan

  Heel handig artikel. De instellingen stonden bij mij nog niet goed. Heb ik gelijk gedaan! Dankjewel!

  6 november 2016 at 13:00
 • Reply Djessie

  Als beginnende blogger had ik me al aangemeld bij Bloglovin maar dit wist ik dus niet. Ik ga het gelijk aanpassen, bedankt voor de tips!

  11 november 2016 at 21:33
 • Reply Safaa

  ik heb een probleem met bloglovin deze kan ik niet koppelen aan wordpress dat ik daar ook een icoon kan krijgen met hoeveel volgers ik heb de gratis versie met .com

  Google analystics kan alleen bij betaalde versies wat jammer is want ik heb nog een kleine Blogger

  en Twitter koppelen aan bloglovein lukt niet helaas. Wel heb ik de instellingen aangepast en de samenvatting aangezet.

  15 november 2016 at 16:56
  • Reply Celine Klooster

   Ik heb geen idee of je Bloglovin kan koppelen met wordpress.com ..

   18 november 2016 at 17:32
 • Reply Marsha

  Handig artikel! Ik had hier in het begin ook problemen van. Nu gelukkig niet meer.

  15 november 2016 at 21:39
 • Reply MamaPlaneet

  Je artikel komt als geroepen. Ik sla het op en lees het straks nogmaals eens. Dank je!

  2 december 2016 at 02:29
 • Reply Kiki

  Handig om te weten! Heb het ook aangepast, dank je wel!

  Dan heb ik nog een vraag waar ik elke keer tegenaan loop. Ik heb mijn blog gekoppeld aan bloglovin, dus als ik vanaf mijn blog op het icoontje van Bloglovin klik zie ik al mijn gepubliceerde artikelen staan. Echter, als ik ‘gewoon’ naar de bloglovin website ga dan staat er bij mijn profiel ‘ claim your blog’. Dit begrijp ik niet, heb ik dan twee accounts? Misschien is het heel simpel maar raak altijd in de war van Bloglovin..weet jij hoe dit kan? Thanks alvast 🙂

  25 december 2016 at 13:18
  • Reply Celine Klooster

   Het klinkt heel raar, maar je blog kan ook door andere mensen of zonder account worden aangemeld. Het beste wat je kunt doen, is gewoon je blog claimen via je eigen account.

   26 december 2016 at 17:19
 • Reply Kelly

  Thanks voor de tip! Ik ben benieuwd of ik verschil ga merken in de bezoekersaantallen via Bloglovin!

  1 maart 2017 at 22:03
 • Reply Anja

  Bedankt voor de goede uitleg. Direct aangepast. Wist niet dat dit kon

  1 maart 2017 at 23:22
 • Reply Jannike

  Oeh, handig! Ik vroeg me al af waar ik die optie kon vinden.

  25 april 2017 at 16:15
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Een mooi en vermoeiend begin in Granada

  Rond zes uur 's ochtends stond ik op Schiphol om te verzamelen voor mijn reis naar Granada. Ik had er...

  Sluiten