Follow:
Bloggen

Bloggers moeten het goede voorbeeld geven

Bloggers moeten het goeie voorbeeld geven voor lezers, dit hoor ik erg vaak. Heel veel mensen zeggen dat bloggers werkelijke rolmodels zijn voor de lezers, maar ook de mensen om zich heen. Betekent dit dat bloggers altijd het beste moeten doen? Dat ze altijd juist moeten zijn en vooral niet het verkeerde moeten doen?

Veel bloggers

Ik denk dat heel veel bloggers hier mee strugglen. Wat moet je juist wel en niet online zetten, want meestal nemen heel veel mensen wat van je aan. Neem als voorbeeld eens reviews. Als bloggers iets positiefs in hun review zetten, dan denken de meeste mensen dat dit ook waar is (wat meestal ook zo is natuurlijk!). Dit betekent dus eigenlijk dat de meeste mensen aannemen wat bloggers zeggen. Is het dus zo dat bloggers altijd het goede voorbeeld moeten geven?

laptop

Denk bijvoorbeeld, blogger A schrijft een blog over haar ziekte. Dit is toch alleen maar om haar gevoelens te uiten en om andere mensen te helpen? Sommige mensen denken hier anders over. Die denken dat ze schrijft, omdat ze aandacht zoekt. Zodat ze zich beter gaat voelen door de aandacht. Dit is natuurlijk helemaal niet waar en dus complete onzin.

Een voorbeeld

Wat nou als een blogger schrijft over heerlijk eten, maar wat eigenlijk heel erg slecht voor je is? Dat is dan toch helemaal niet het goede voorbeeld en het is helemaal niet gezond voor je. Maar aan de andere kant maakt dat eten een persoon juist heel blij en dat is toch juist goed?

Of denk nou eens, ik schrijf een review over een bepaald beauty product en ik ben hier erg positief over. Het kan zo zijn dat bij een lezer dit product helemaal verkeerd valt. Dat betekent toch niet dat ik het verkeerde voorbeeld of de verkeerde uitleg heb gegeven? Dit betekent toch niet dat ik als blogger heb gefaald en dat ik hier meteen commentaar over hoor te krijgen?

Ik denk dat er helemaal niet het goede voorbeeld bestaat. Voor iedereen is het goede voorbeeld anders. Net als dat de mening van iedereen verschild. Daarom bestaan er ook ruzies en daarom kan je maar beter soms je mening voor je houden.

Wat is jouw mening hierover?
signature

Volg mij via: Bloglovin | Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

Related:

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Rochella

  Ik denk dat je als blogger inderdaad bewust moet schrijven, maar wel altijd vanuit je hart en je eerlijke mening en perspectief. Bloggen gaat om je zelf uiten en jezelf te kunnen zijn 😉 XOXO

  4 mei 2016 at 09:28
 • Reply marleen@burgertrutjes

  Ik hou mijn mening altijd voor me. Mensen die twitter, facebook en instagram gebruiken als medisch dossier ontvolg ik en de blogs lees ik niet meer 😉 Probleem opgelost 🙂

  26 januari 2017 at 13:16
 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Lees vorig bericht:
  Review | Natasjaelda sieraden

  Prachtige sieraden met als goal om andere doelgroepen die het minder goed hebben in onze samenleving te helpen? Met als...

  Sluiten