Follow:
Bloggen

Waar moet je op letten als je een thema koopt?

Je staat op het punt om een blog thema te kopen. Een beslissing wat eigenlijk een erg goede beslissing is. Een tijdje geleden toen ik op vakantie was, kwam het ook opeens in mij op om mijn thema te veranderen. Ik was nooit tevreden met mijn gratis thema en ik liep tegen hartstikke veel dingen aan. Ik kon dit gratis thema nooit helemaal naar mijn eigen veranderen, hoewel ik wel redelijk veel verstand heb van html en css. Een betaald thema komt dan toch echt van pas.

Bij een betaald thema heb je natuurlijk support en dat is echt geweldig. Mijn thema heeft bijvoorbeeld geweldig support en daar kan ik binnen een paar minuten al terecht. Ik zeg niet dat er de meest geweldige antwoorden uitkomen, maar ze proberen je wel altijd te helpen, totdat het opgelost is. We hebben het nu natuurlijk niet over de geweldige voordelen die een betaald thema heeft, maar waar moet je eigenlijk op letten als je een thema koopt?

WordPress of blogger?

Ten eerste moet je er op letten of je wel een thema voor WordPress koopt als je WordPress hebt. Hetzelfde geld voor als je op Blogger zit, koop dan een thema voor blogger! Houd er ook rekening mee, wanneer een thema zegt dat het voor WordPress is, dat het dan niet vanzelfsprekend is dat het ook voor WordPress.com is. Deze thema’s werken alleen maar met WordPress.org namelijk.

Demo site

Ten tweede moet je altijd de demo site bekijken. De meeste blog thema’s hebben namelijk een demo site waar je het thema live kan bekijken. Denk dan niet alleen aan hoe mooi het thema is, maar ook aan de functies. Werkt alles goed? Het kan natuurlijk zijn dat het op de demo site allemaal perfect werkt, maar dat hij op je eigen site niet helemaal goed werkt. Dit kan dan aan de plugins liggen, want niet elk thema werkt perfect met elke plugin.

SEO

Een voordeel aan een betaald thema is, dat hij SEO geoptimaliseerd is. Toch heeft niet elk thema dit, let hier dus goed op! Kijk ook in de beschrijving of hij alles heeft wat jij nodig hebt. Ondersteund hij wel alle foto’s en misschien heb je wel een thema nodig die werkt met Woocommerce?

Hoe ontvang ik het thema? Hier moet je ook erg goed letten. Bij sommige thema’s kan het namelijk lang duren tot je het thema krijgt. Ik heb mijn thema ontvangen via een instant download.

blog thema

Licenties

Bij sommige thema’s moet je een licensie kopen. Dit is dan een licensie die één jaar geldig is. Dat betekent dus dat je elk jaar een bepaald bedrag moet neerleggen om het blog thema te blijven gebruiken. Zorg er dus voor dat je een thema zonder licensie hebt en die je voor altijd kan gebruiken. Dat scheelt weer wat geld.

Recensies

Kijk altijd naar de recensies! Check of de support goed is en of het blog thema natuurlijk wel helemaal werkt. Ook al is het thema echt super mooi, het moet natuurlijk wel goed werken. Denk dus niet dat je misschien wel het probleem kan oplossen en dat je dan maar gewoon het blog thema koopt. Een thema hoort gewoon probleem vrij te zijn en het probleem kan ook aan de kant van de maker liggen.

Waar let jij op als je een thema koopt?

Related:

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Jessica

  Goede tips thanks! Ga binnenkort op zoek naar een nieuw thema… Heb je ook nog tips waar ik het beste thema’s kan kopen?

  21 mei 2017 at 10:40
  • Reply Celine Klooster

   Creativemarket of Etsy! Ik heb mijn thema op Etsy gekocht!

   21 mei 2017 at 11:58
 • Reply MC Kleuver

  Ik houd het bij mijn gratis thema op WordPress, haha. Heb ik wel even naar moeten zoeken hoor, volgens mij heb ik al vijf verschillende geprobeerd 😉

  21 mei 2017 at 12:45
 • Reply Annika - Mrs. Marvelous

  Goede tips! Ik ben getrouwd met een programmeur, en die is een thema aan het bouwen voor me. 24-uurs service dus en precies naar mijn wensen. Ik was in eerste instantie ook van plan om een thema te kopen, maar ik kwam er niet uit, ik denk dat dit artikel veel mensen kan helpen!

  22 mei 2017 at 15:49
 • Reply Marion

  Ik heb een gratis thema waar ik erg tevreden over er ben.
  Geen reden om over te stappen dus.

  22 mei 2017 at 17:30
  • Reply Celine Klooster

   Als je er tevreden mee bent, is er inderdaad geen reden!

   25 mei 2017 at 10:02

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Motivatie, waar ben je?

  Momenteel ben ik een beetje motivatieloos. Ik weet niet hoe het komt, maar elke dag denk ik dat het geen...

  Sluiten