Follow:
Blog traffic Bloggen

6 manieren om jouw blog te promoten in 2018

2018 komt er bijna aan. Nog maar één dagje! Iedereen wil natuurlijk een goed begin maken met bezoekersaantallen en daarvoor moet je je blog promoten. Dit is dan ook de reden waarom ik even alle social media kanalen en andere handige sites geef om jouw blog te promoten. Lees dus zeker even dit artikel als je jouw bezoekersaantallen in 2018 de lucht in wilt laten schieten.

Instagram

Instagram staat sowieso op een van de hoogste prioriteiten voor mijn 2018 goals. Ik wil heel veel gaan groeien met Instagram, omdat dit social media kanaal heel goed werkt voor het promoten van mijn blogs. Daarnaast zul je merken dat heel veel bedrijven interesse hebben in jouw Instagram kanaal.

blog te promoten

Facebook

Als je nog geen Facebook gebruikt, dan mis je echt iets. Ik neem aan dat bijna alle bloggers een Facebook pagina hebben, maar ik herhaal het nog eens. Maak een Facebook pagina aan om jouw blogposts te promoten.

Reddit

Wist je dat je ook je blog kan promoten op Reddit? Huh? Wat is Reddit? Het is een geweldige site die mijn bezoekersaantallen omhoog heeft laten schieten. In 2018 ga ik zeker deze site weer gebruiken. Lees dit artikel voor uitleg over Reddit.

Pinterest

Pinterest is mijn nummer één blog traffic generator. Ik krijg erg veel bezoekers van Pinterest en ik houd echt van deze website. Ik heb dan ook al een aantal artikelen geschreven over Pinterest. Heel weinig bloggers gebruiken Pinterest, maar ik raad het zeker aan om dit te gebruiken. Als je dit niet doet dan weet je zeker dat je heel veel bezoekers mis loopt.

Meer lezen over Pinterest? Lees dan deze artikelen

Google

Ik moet echt werken aan mijn SEO. Dit kost helaas wel redelijk veel tijd en ik moet dus echt de tijd nemen om mijn SEO te verbeteren. Een tijd geleden heb ik hier wel een artikel over geschreven en ik probeer langzaam mijn strategieën nog beter toe te passen. Langzaam zie ik steeds meer bezoekers van Google komen. Ik zit nu rond de 700 unieke bezoekers per maand van Google.

Blog society

Een tijd geleden kreeg ik redelijk veel bezoekers van deze website. Om heel eerlijk te zijn, was ik deze site volledig vergeten, maar ik ga vanaf vandaag hem weer gebruiken. Een erg handige site waar je heel simpel jouw blogs kan toevoegen, zodat andere mensen deze kunnen lezen.

Wat gebruikte jij nog niet?

Related:

Previous Post Next Post

12 Comments

 • Reply Demi

  Reddit en Pinterest gebruik ik nog niet. Moet je ook eerlijk bekennen dat ik niet zou weten wat ik dan op Pinterest zou moeten zetten. Ik schrijf veel columns met stock foto’s en maak zelden productfoto’s dus dan heb je wat betreft beeldmateriaal weinig eigen content natuurlijk. Ik zal je in ieder geval al vast volgen op instagram. Ben je daar alweer met 1 persoon gegroeid haha

  1 januari 2018 at 10:50
  • Reply Celine Klooster

   Dankjewel voor het volgen, super lief! Je kan ook pins op Canva maken en daar hoeven niet per se foto’s van pas te komen! Columns doen het geloof ik wel altijd goed op Pinterest! Je kan misschien ook inspiratie zoeken door op ‘columns’ te zoeken! 🙂

   1 januari 2018 at 11:42
 • Reply Laura | I scream beauty

  Goede tips! Pinterest zou ik ook meer willen gebruiken!

  2 januari 2018 at 17:02
 • Reply Eke

  Ik merk dus totaal geen traffic van Instagram, maar wellicht die ik iets fout, haha. Wil me wel meer verdiepen in Pinterest!

  3 januari 2018 at 07:52
  • Reply Celine Klooster

   Post je vaak foto’s over je eigen posts? En link je dan vervolgens door naar je link in bio?

   3 januari 2018 at 11:59
 • Reply Adine @ LekkerLevenMetminder.nl

  Ik wilde me voor komend jaar wat meer richten op Instagram, maar ik hoorde inmiddels van een aantal andere bloggers dat dat qua traffic toch niet zoveel deed als je zou hopen. Daarom focus ik me eerst toch gewoon meer op Pinterest en Facebook. Facebook heb ik al wel aardig onder de knie, Pinterest doe ik steeds meer mee. Ik heb daar ook een groepsbord voor bloggers. Als je daaraan mee wilt doen, dan kun je het altijd even laten weten, zie http://www.pinterest.com/adinev. Als je me/het bord volgt, kan ik je uitnodigen.

  3 januari 2018 at 08:20
  • Reply Celine Klooster

   Pinterest is inderdaad heel fijn! Daar krijg ik het grootste deel van mijn bezoekersaantallen van!

   3 januari 2018 at 12:02
 • Reply Amelie

  Pinterest is een goed idee! En reddit had ik eerlijk gezegd niet verwacht!

  3 januari 2018 at 15:47
 • Reply Nicole Orriëns

  Blogsociety heb ik ook wel eens geprobeerd, maar vind ik vrij veel werk om te gebruiken. Tenzij het nu makkelijker is geworden.

  3 januari 2018 at 16:08
 • Reply Dreams&Lashes

  I can’t figure out Pinterest for the life of me! I’ve been using it more recently and getting more pin views but no blog traffic!!

  Angela |

  16 januari 2018 at 15:42
  • Reply Celine Klooster

   I’ve writting a lot of blog posts about Pinterest. You should check those out 🙂

   16 januari 2018 at 18:03
 • Reply Yara

  Leuk om dit lijstje te lezen! Ik gebruik zelf vooral instagram en facebook.
  Liefs,
  Yara

  16 februari 2018 at 15:28
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Beautybox | Een goedkope box vol met beauty producten

  Vandaag heb ik weer een hele toffe review voor jullie. Namelijk een review van dé beautybox. Een maandelijkse box met...

  Sluiten