Follow:
Bloggen Verbeter je blog

Fouten die je nooit meer mag maken tijdens het verbeteren van jouw blog

Oei, die foutjes.. Een tijdje geleden heb ik mezelf, maar ook andere geconfronteerd met een aantal foutjes die je gewoon echt niet kan en mag maken. Met deze foutjes kan je je blog uit de lucht helpen en je relatie met bedrijven vernietigen. Benieuwd naar de fouten die je echt niet mag maken? Check dan deze blog.

Fouten wanneer je een backup maakt

Hoe vaak ik het ook zeg, niemand volgt mijn advies op. Maak altijd een backup wanneer je iets aanpast aan jouw blog. Ook al is het maar een plugin updaten of misschien pas je wel een “kleine dingetje” aan aan jouw blog? Dit kleine dingetje kan jouw blog uit de lucht gooien en soms krijg je je blog zelfs niet meer terug. Ik krijg zovaak prive berichtjes, whatsappjes of berichten op Twitter of ik iemand wil helpen, omdat haar blog eruit ligt. Altijd wanneer ik vraag of ze uberhaüpt wel een backup hebben gemaakt, krijg ik te horen dat ze dat niet heeft gedaan. Dat is een grote fout en die moet je zeker voorkomen. Weet je niet hoe je een backup maakt? Check dan even dit artikel. Het is zeker niet lastig, maar wel essentieel!

fouten

Geen research doen

Blogger A zegt dat je zeker deze plugin moet nemen. Vervolgens download je hem en je site ligt eruit. Dit kan zelfs gebeuren met de populairste plugins. Soms kan een plugin gewoon niet samen gaan met jouw thema of is er iets anders aan de hand waardoor die plugin jouw site rare dingen laat doen. Doe daarom eerst even research naar die plugin. Misschien kom je wel tegen dat het een slechte plugin is. Daarnaast is het aantal handig om in jouw theme documentation te kijken of er toevallig iets in staat over plugins die niet met jouw thema werken. Download dus nooit een plugin direct, maar kijk altijd even op het internet of deze plugin wel doet wat hij zegt.

Niet op tijd terug mailen

Dit is niet per se een hele grote fout, maar wel een fout die ik echt heel vaak maak. Soms vind ik het heel irritant wanneer bedrijven mij niet snel terug mailen. Snel noem ik dan binnen een week. Helaas ga ik hier ook vaak de fout mee in. Ik vergeet soms mijn mail te checken en ik vergeet ook heel vaak om mijn mailtjes te beantwoorden. Soms ben ik gewoon te lui om te antwoorden, ook al vind ik het bedrijf heel erg leuk. Ik zorg er wel altijd voor dat ik binnen een week al mijn mails beantwoord.

blog fouten

Persoonlijkheid

Bij sommige bloggers mis ik echt de persoonlijkheid. Denk hierbij aan een foto in je sidebar, een ‘over mij’ stukje of gewoon af en toe een persoonlijk artikel. Vooral op social media kan je heel persoonlijk zijn en daar probeer ik het dan ook vooral te doen. Als je helemaal niet persoonlijk bent dan haak ik al heel snel af. Ik wil namelijk de persoon achter dat blog leren kennen.

Welke fouten heb jij wel eens gemaakt?

Related:

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Joanne

  Goede reminder om weer even een back-up te maken! Zoiets vergeet je heel snel..

  12 november 2017 at 23:22
 • Reply Fobe Knockaert

  Super interessant artikel. Die back-up tip moet ik echt onthouden!

  14 december 2017 at 15:47
 • Reply Dream Aloud -Moira-

  interesting post! I agree specially about the personality, I wrote an article about me for this raison

  4 maart 2018 at 17:14
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Communicatiewetenschappen? | Mijn studie keuze

  Binnenkort moet ik een studie gaan kiezen. Eigenlijk moet ik voor januari al de studies die een selectieprocedure hebben uitsluiten...

  Sluiten