Follow:
Blog traffic Bloggen Social media

Mijn bezoekersaantallen via Pinterest na drie maanden

Ik houd van Pinterest. Natuurlijk is het altijd leuk om plaatjes te kijken, maar wist je dat Pinterest ook heel goed is om jouw bezoekersaantallen te verhogen? Vandaag laat ik jullie zien hoe hoog mijn bezoekersaantallen zijn via Pinterest na drie maanden. Natuurlijk vertel ik ook hoe ik dit heb gedaan.

Deze post bevat affiliate links. Je kan mijn disclaimer hier zien. Bedankt voor je support!

Mijn bezoekersaantallen

Ik heb dus geen flauw idee hoe je kan zien wat jouw unieke bezoekers zijn via een bepaalde bestemmingspagina, maar ik kan natuurlijk wel zien hoe hoog mijn sessies zijn. Toen ik begon met Pinterest had ik weinig tot geen unieke bezoekers via Pinterest. Na drie maanden heb ik iets meer dan 2500 sessies alleen maar van Pinterest. Ik ben hier al super blij mee, want drie maanden is natuurlijk erg kort.

Hoe heb ik dit precies gedaan?

Ten eerste maak ik gebruik van Tailwind. Als je hier meer over moet weten dan moet je zeker even dit artikel lezen. Om het toch nog even kort uit te leggen. Tailwind is een Pinterest schedule tool, waar je heel simpel al jouw pins kan inplannen. Ik heb nu ruim 2000 pins ingepland en dat is bijna voor heel de maand juli! Voor deze 2500 sessies (die nog zeker heel erg gaan stijgen, naarmate ik langer bezig ben met Pinterest!) hoef ik dus niet heel veel voor te doen. Tailwind heeft een super handige bulk feature en hiermee kan je ruim 20 pins tegelijk inplannen van bijvoorbeeld jouw favoriete board op Pinterest.

 

bezoekersaantallen

Daarnaast heb je redelijk veel geduld worden. Ik kan natuurlijk wel gaan liegen dat Pinterest mij helemaal niet veel tijd kost, maar dat kost het natuurlijk wel. Toen ik net begon met Pinterest, deed ik alles handmatig en dat kost natuurlijk heel veel tijd. Al snel ging ik allemaal verschillende trials uitproberen van verschillende inplan programma’s en daar kwam Tailwind dan uit als beste van de test. Ik denk dat het begin moeilijk is, maar als je eenmaal bezig bent dan gaat het helemaal van zelf. Het enige waar ik mij nu nog zorgen om hoef te maken is of mijn Tailwind scheduler wel helemaal vol gepland staat. Daarnaast raad ik jou ook aan op veel pins van andere mensen te repinnen. Dit heeft mij tenminste heel erg geholpen om te groeien en vooral ook om meer bezoekers te krijgen naar mijn eigen site. Voor meer Pinterest tips kan je altijd even dit artikel lezen.

Gebruik jij al Pinterest?

Related:

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Lifestyle Mommy's ~ Linda

  Ik gebruik zeker Pinterest, maar voor de blog is het nog in de beginfase. Mijn prive-Pinterest puilt uit hahaha

  9 juli 2017 at 20:12
  • Reply Celine Klooster

   Je moet zeker eens kijken naar de mogelijkheden voor jouw blog!

   9 juli 2017 at 20:53
 • Reply Linda

  Wat een onwijs goeie tip! Ik gebruik Pinterest privé al heel lang, maar wil het ook gaan gebruiken voor m’n blog. Heb meteen een account aangemaakt op Tailwind, thanks voor de tip!!

  12 juli 2017 at 11:40
 • Reply Sofie | Soofblogt.nl

  Ik gebruik Pinterest nog niet echt voor mijn blog. Is Tailwind gratis of moet je er voor betalen?

  23 juli 2017 at 14:50
  • Reply Celine Klooster

   De tribes zijn volledig gratis. Tailwind zelf kost wel geld, maar je kan een gratis trial doen en een maand gratis krijgen.

   23 juli 2017 at 19:26
 • Reply Tessa | Dazzling Beauty

  Interessant! Ik probeer zelf steeds meer met Pinterest te doen, maar qua tijd schiet het er vaak een beetje in. Misschien eens die tailwind gaan gebruiken. Ook ben Ik benieuwd of je vaak bask in groepen deelt op Pinterest?

  20 oktober 2017 at 11:33
  • Reply Celine Klooster

   Tailwind is sowieso erg fijn! Je hoeft er dan nauwelijks nog tijd in te besteden. En ja, ik deel heel vaak in groepen haha. Ik zit in ruim 50 groepen.

   20 oktober 2017 at 16:53

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Win een zonnebril naar keuze!

  Iedereen houdt we van een zonnebril en al helemaal als ze goedkoop zijn. All cheap sunglasses biedt super leuke zonnebrillen aan...

  Sluiten