Follow:
Bloggen

Hoe werkt auteursrecht voor bloggers? + tips

Vandaag gaan we even in op de regels die je zeker in de gaten moet houden met betrekking tot jouw blog. Daarom leg ik vandaag uit met welke auteursrechten jij rekening moet houden wanneer je zelf blogs schrijft. Ook heb je zelf auteursrecht. Benieuwd naar al deze regels? Check dan deze blog.

Heb ik zelf auteursrecht op mijn blog?

Je hebt zelf auteursrecht op je blog. Andere mensen mogen dus niet zomaar jouw teksten, foto’s, tekeningen en al jouw andere creatieve werk overnemen. Als je er geen toestemming voor geeft, dan mogen mensen dus niet jouw werk overnemen.

Copyright-vermelding

Je hoeft geen copyright-vermelding op je blog te zetten. Je hebt namelijk automatisch auteursrecht over iets dat je zelf maakt. Zelf heb ik wel aan de onderkant van mijn blog een copyright-vermelding gezet, voor als mensen niet begrijpen dat ze niet zomaar mijn teksten mogen overnemen.

auteursrecht

Help! Iemand heeft stukken gekopieerd van mijn blog

Dit is iets wat natuurlijk kan gebeuren. Als eerste stap zou ik gewoon die persoon mailen. Misschien wist diegene niet dat ze niet zomaar jouw werk mag overnemen? Als de persoon niet reageert, dan zou ik nog een herinnering sturen en als er dan niets gebeurt dan kan je de provider benaderen. Deze heeft namelijk het plicht om informatie te verwijderen wanneer er sprake is van inbreuk. Als laatste stap kan je naar de rechter gaan, alhoewel deze stap natuurlijk wel een beetje te ver gaat..

Andere regels

Ben je benieuwd naar de andere regels omtrend auteursrechten en het gebruik van foto’s? Ik heb onder andere een artikel geschreven over aan welke regels bloggers zich moeten houden en daarnaast heb ik ook een artikel geschreven over sites waar je gratis stockfoto’s vandaan kan halen.

Wist jij al van dit auteursrecht af en is het jou ooit overkomen dat iemand jouw teksten heeft gestolen?

Related:

Previous Post Next Post

1 Comment

 • Reply Stephanie

  I should have already had a blog but I’m new to the social media only been on here since November 2016.If there are any pointers you can give me to get started I’d would appericate that so much maybe in detail .thank you .

  14 januari 2018 at 06:21
 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Lees vorig bericht:
  Wat voor cadeautjes heb ik gekregen? | Blog Boost Swap

  20 december 2017 was het zover. Ik mocht eindelijk mijn swap uitpakken en genieten van een aantal geweldige cadeautjes. Op...

  Sluiten