Follow:
Bloggen

Acht manieren om jouw blog te promoten

blog te promoten

Je blog promoten is niet zomaar een dingetje. Het kost aardig wat tijd en dan wil je natuurlijk wel dat je hiervoor wat terug krijgt. Wil je weten hoe je alles uit je blogpost kun halen door te promoten? Hierdoor haal je de meeste bezoekersaantallen voor jouw blog.

Forums

Ik promote mijn blogposts vaak op forums. Ik gebruik hiervoor drie forums.

 • Beste Bloggers is leuk om te communiceren met je mede-bloggers. Hierdoor vind ik veel nieuwe posts om te lezen en ik ontmoet ook nog nieuwe bloggers. Op dit forum kun je je blogpost toevoegen en hij kan dan zelfs op de home-pagina terecht komen!
 • By Beautybloggers is een forum waar je ook je blogposts kan promoten. Ook zijn er hier andere topics aangemaakt voor bijvoorbeeld winacties, maar ook blogvragen. Je leest het al aan de naam. Dit forum is eigenlijk bedoeld voor beauty bloggers.
 • Girlscene is natuurlijk super breed, maar je hebt hier ook een forum. In dit forum heb je een thread waar je je laatste blogposts of winacties aan kan toevoegen.

Facebook

Facebook is mijn nummer één om mijn blog te promoten. Ik krijg hier zoveel bezoekers door. Als je nog niet gebruikt maakt van Facebook, dan moet je dit zeker proberen. Je kan natuurlijk hier een pagina op maken, maar je kan ook je blogposts promoten in Facebook groepen. Mijn top 10 Facebook groepen:

Twitter

Ik gebruik Twitter vooral om in contact te komen met andere bloggers. Ik krijg dan niet erg veel bezoekers via twitter, maar wel een beetje natuurlijk. Alle beetjes helpen en daarom staat deze ook tussen mijn promotie lijstje. Op twitter kun je je blogposts posten en als je dit vaak doet, kan je er een hoop bezoekers voor terugkrijgen.

Pinterest

Ik gebruik Pinterest nog niet erg lang, maar ik merk wel dat ik er veel Engelse bezoekers voor terugkrijg. Ik promote op Pinterest mijn Engelse blogposts en je hebt dan ook verschillende groep borden. In deze groep borden kun je jouw pins plaatsen en ook nog de pins van je mede-pinners bekijken. Als je vaak pint, dan kun je er een hoop bezoekers voor terugkrijgen.

Bookmarking sites

Ik denk dat niet veel bloggers van bookmarking sites hebben gehoord. Als je een link van je blogpost op een bookmarking site plaatst, dan kunnen andere mensen dit zien en vervolgens doorklikken naar de blogpost. Hierdoor bereik je een heel andere doelgroep en je hoopt natuurlijk dat daar een aantal vaste lezers tussen zitten. Mijn twee favoriete bookmarking sites zijn StumbleUpon en Digg

LinkedIn

LinkedIn is vooral belangrijk voor de bedrijven die met je willen samenwerken. Ik heb al met een aantal bedrijven samengewerkt die mij hebben gevonden via LinkedIn. Ik zie LinkedIn eigenlijk als een online CV, waar je ook je blogposts op kan promoten. Ik krijg hier niet hartstikke veel bezoekers voor terug, maar wel handig voor toekomstige samenwerking. Als een bedrijf mij bijvoorbeeld mailt voor een samenwerking, dan kijk ik eerst op LinkedIn of dit bedrijf betrouwbaar is. Dit kan natuurlijk ook net andersom. Bedrijven die kijken of een blogger betrouwbaar is.

Google+

Google+ zorgt ervoor dat jouw blogposts heel lang vindbaar blijven. Ik google soms mijn blog en dan zie ik dat een artikel van een jaar geleden nog steeds op de eerste pagina van google rankt. Hier krijg je dus een hoop aantal bezoekers van en je hoeft er niet eens veel voor te doen.

Programma’s om jouw posts in te plannen

Ik denk dat het de droom van iedere blogger is, om automatisch zijn blogposts te promoten. Ik heb serieus een eeuw(!) gezocht naar een programma op automatisch je blogposts in Facebook groepen te promoten, maar dit bestaat dus niet. Nouja, het bestaat wel, maar ik ga hier niet dertig euro per maand voor neerleggen. Het zou echt hemels zijn om nooit meer in Facebook groepen te hoeven promoten. Ik heb wel een programma voor automatisch promoten op Twitter. Dit programma (of deze website 😉 ) heet Buffer. Hier kan je je posts inplannen voor Facebook (page), Twitter, LinkedIn en Google+. Ik maak vooral gebruik van de Twitter optie, omdat de Facebook optie namelijk niet werkt bij mij. Ik wil altijd een vertaling toevoegen op mijn Facebook page, maar dat kan helaas niet via Buffer.

Printable

printables

Natuurlijk heb ik weer een printable voor jullie gecreëerd. Niet zomaar een printable, maar een checklist voor socialmedia. Hiermee mis je nooit meer een post momentje en wat zullen jouw bezoekersaantallen groeien zeg! De printable is zoals vorige keer beschikbaar in paars en zwart. Paars voor de vrouwen en zwart voor de mannen ;). Enjoy!

Wat vind jij van de printables en deze tips?

Related:

Previous Post Next Post

68 Comments

 • Reply Mariska

  Wat leuk dat je in the Bloglight er ook bij hebt gezet, dat is mijn Facebookgroep 🙂 Thanks!

  25 september 2016 at 09:58
 • Reply Astrid

  Goede tips! De meeste doe ik al, behalve de forums. Misschien een goed idee daar eens naar te kijken. En groepsborden op Pinterest kende ik ook nog niet.

  25 september 2016 at 10:01
  • Reply Celine

   Ze zijn tenminste erg handig!

   25 september 2016 at 12:28
 • Reply Eileen

  Super handige tips!

  25 september 2016 at 12:56
 • Reply thebeautyblognl

  De groepsborden op Pinterest kende ik nog niet! Bedankt!

  25 september 2016 at 13:00
  • Reply Celine

   Leuk om te horen!

   25 september 2016 at 14:32
 • Reply Melike

  Dit zijn wel echt super handige tips! Ik lees vaker dit soort artikelen maar heb nog geen enkele gezien met zo een goede inhoud.

  25 september 2016 at 13:31
  • Reply Celine

   Wauw wat een groot compliment! Heel erg bedankt <3

   25 september 2016 at 14:25
 • Reply Irma

  Bedankt voor de tips Celine!

  25 september 2016 at 13:48
  • Reply Celine

   Ik ben blij dat ik ze mag geven!

   25 september 2016 at 14:25
 • Reply Vanessa

  Goede tips! Ik gebruik vooral social media om mijn blog te promoten, o.a. Twitter en verschillende Facebook groepen.

  25 september 2016 at 15:12
  • Reply Celine

   Handig toch? 🙂

   25 september 2016 at 16:04
 • Reply Nienke

  Goed artikel!

  25 september 2016 at 15:56
 • Reply Jonna@Burgertrutjes

  Handige tips! Ik spam vooral veel op FB

  25 september 2016 at 20:33
  • Reply Celine

   Facebook is natuurlijk echt geweldig!

   25 september 2016 at 20:34
 • Reply Lulle

  Great tips! I don’t use Facebook much for personal purpose but I find that it’s still the social media channel that brings me the most traffic, together with Pinterest.

  26 september 2016 at 01:11
  • Reply Celine

   I need to try pinterest more!

   26 september 2016 at 13:52
 • Reply Jenn | Superheldin

  Jippie, als startend blogger is dit de perfecte blogpost om te lezen. Dank je!

  26 september 2016 at 18:44
  • Reply Celine

   Fijn om te horen <3

   26 september 2016 at 20:32
 • Reply Marle

  Hi Celine, wat een fijne post! Dankjewel voor het delen! Zelf vind ik Hootsuite erg prettig werken voor het plannen van social media posts. Inderdaad, een programma dat post in FB groepen zou echt hemels zijn!

  http://www.girlalmighty.nl

  27 september 2016 at 22:01
 • Reply joe

  I dont see much response from Twitter, unless you are famous.

  28 september 2016 at 19:21
  • Reply Celine

   Well then try to be famous 😉

   29 september 2016 at 15:27
 • Reply Benthe

  Superhandige tips voor een nieuwe blogger zoals ik 🙂 dankjewel voor het delen!

  Liefs,
  Benthe

  28 september 2016 at 21:17
  • Reply Celine

   Hopelijk heb je er wat aan!x

   29 september 2016 at 15:26
 • Reply Sarah - Little Family of 3

  Handige tips en een Facebook groepje die ik nog niet kende, leuk!

  3 oktober 2016 at 20:25
 • Reply Roxie

  Great post. I was checking continuously this weblog and I’m impressed!
  Extremely useful information particularly the last section :
  ) I deal with such info much. I used to be seeking this particular info for a very lengthy time.

  Thank you and best of luck.

  18 oktober 2016 at 11:20
 • Reply Kathy Brown

  Really well thought out list and a lot of useful information. I love how the blogging community helps newbies like myself.

  6 november 2016 at 01:55
  • Reply Celine Klooster

   Nice to hear!x

   6 november 2016 at 09:52
   • Reply Sunnydaze

    Hi Celine

    I just started my first blog and have no viewers except for my self. I have been reading nonstop on how to get viewers but non of it seems to work. What do you sugggest i do

    Thanks
    Sunnydaze

    3 januari 2018 at 03:17
 • Reply Ouinathalie

  Handige tips!

  6 november 2016 at 08:08
 • Reply Chantal

  Bedank voor het schrijven van deze handige post! Hier ga ik serieus mee aan de slag.

  6 november 2016 at 11:05
 • Reply Linda

  Wat handig, zo’n overzicht. Er zitten er nog wel een paar bij waar ik nog niet eens over nagedacht had. Ik ga eens wat uitproberen, bedankt!

  6 november 2016 at 11:22
 • Reply Ilse van Kreanimo

  Fora en bookmarkingssites deed ik dus niet! Thanks!

  Handig checklijstje ook!

  7 november 2016 at 18:33
 • Reply Joseyphina

  Oh nice! Thanks for sharing the forums and groups. Really helpful.

  24 november 2016 at 23:50
 • Reply Fabian

  Bedankt voor de tip Celine. Had inderdaad nog nooit gehoord van bookmarkingssites

  4 december 2016 at 16:10
 • Reply Kiki

  Hele hanig tips! Goed om dit lijstje er eens in de zoveel tijd bij te pakken 🙂 Mag ik vragen hoe jij geschikte groepsborden vindt op Pinterest? Dit lukt me eigenlijk nog steeds niet, ik zit veel op Pinterest maar zou er veel meer uit willen / kunnen halen! Thanks alvast 🙂

  20 december 2016 at 16:42
  • Reply Celine Klooster

   Als je heel simpel weg op google op ‘groupboard pinterest blog’ zoekt, dan kom je er heel veel tegen!

   20 december 2016 at 17:06
   • Reply Kiki

    Ah thanks! Ga ik deze kerst eens allemaal uitpluizen 🙂

    24 december 2016 at 09:49
 • Reply Wendy

  Leuk bericht! Ik promoot ook veel via Facebook maar ga ook eens naar die forums kijken! Thanks voor de inspiratie!

  17 januari 2017 at 18:51
 • Reply Danielleeee

  Hele handige tips ! Thanks 🙂

  17 januari 2017 at 19:30
 • Reply Andreas

  Tof dat je een lijstje met tips heb geschreven! Ik had eigenlijk er nooit aan gedacht om LinkedIn te gebruiken voor mijn blog. Gebruik je hiervoor je eigen naam of heb je een speciaal LinkedIn account voor je blog aangemaakt?

  17 januari 2017 at 20:20
 • Reply Chillingmama

  Amazinggg post!! U cnt imagine howuch u helped me!! Im a new blogger and lovedd these tips and the checklist! Will definitely use it <3 thank you! Would love if u check my blog and appreciate your feedback 🙂

  18 januari 2017 at 23:32
 • Reply Joy

  Echt heel handig! Ik heb gelijk weer wat facebook groepen erbij waar ik mijzelf een beetje kan promoten haha!
  Wel een vraagje, dus je post ook je nieuwste artikeltjes op je Google+ profiel?
  En heb je een eigen pagina voor je blog op linkedin? of heb je bij je persoonlijke pagina erbij staan dat je ook blogt met de link naar je blog erbij?

  10 februari 2017 at 16:32
  • Reply Celine Klooster

   Ik post automatisch mijn blogposts op google+! Ik gebruik linkedin nu niet meer, maar ik gebruikte inderdaad gewoon mijn persoonlijke pagina.

   10 februari 2017 at 19:50
 • Reply Evy

  Heel fijn artikel, dankjewel! 🙂

  26 maart 2017 at 12:12
 • Reply Nathalie - Volgmama

  Leuk, weer een paar groepen op FB die ik nog niet kende.

  26 maart 2017 at 18:00
 • Reply Marielle

  Hebben jullie er ook last van dat fb je aanmerkt als spammer? Ik post in een paar groepen en nu al voor de tweede keer vraagt fb mij bij elke deelactie of ik door middel van een code wil laten zien dat ik geen robot ben. Heel irritant! Belachelijk ook, want ik adverteer (en betaal daarvoor) ook bij fb.

  30 april 2017 at 01:41
  • Reply Celine Klooster

   Hmm, dat heb ik ook soms. Meestal gebeurd dat wanneer ik te snel deel..

   30 april 2017 at 12:02
 • Reply Jenny

  Ik vraag me oprecht af of die FB-spam groepen echt wat opleveren. Ik deel er wel eens een blog (en lees er wel eens een paar), maar het zijn er ZO veel.

  30 april 2017 at 08:30
 • Reply Haydée

  Bedankt voor de tips! Van bookmarking sites had ik inderdaad nog niet gehoord. Die zal ik meteen uitproberen!

  30 april 2017 at 11:34
 • Reply Natascha

  Handige tips! Die groepsborden op Pinterest kende ik nog niet 🙂

  26 mei 2017 at 09:59
 • Reply Maaike

  Dank voor de goede tips!

  14 juli 2017 at 23:08
 • Reply Gerda

  Bedankt voor de tips! Had nog nooit van StumbleUpon gehoord. Automatisch delen met extra aanvulling van tekst, bijvoorbeeld hashtags, kan ook via WordPress. Groetjes.

  27 juli 2017 at 22:30
 • Reply La vie MamsElle

  Leuke tips! Om te plannen gebruik ik Crowdfire. Ik vind deze handiger dan buffer. Groetjes Ellen

  25 september 2017 at 21:43
  • Reply Celine Klooster

   Ik wist niet eens dat je je eigen posts kon inplannen met Crowdfire!

   26 september 2017 at 11:49
 • Reply izmir

  Really helpful and inspiring, this means I can add more visual interest to my blog in its still early stages. Many thanks!

  14 november 2017 at 19:41
 • Reply Laura

  Wat een handig artikel! Ik heb een hoop leuke nieuwe adresjes gevonden waar ik mijn eigen blog ook kan promoten:). Thanks!

  9 januari 2018 at 16:57
 • Reply Wild Eyes

  Thanks for the tips! Really helpful for someone who’s just starting out.

  7 februari 2018 at 20:07
 • Reply Djiksea

  Do you know anyfacebook groups in english?

  21 februari 2018 at 14:54
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Gastblog | CBD olie, een wonderolie voor jou?

  Vandaag een hartstikke interessante en informele gastblog online! De laatste gastblog op mijn blog was echt te lang geleden en...

  Sluiten